AKJAS MIRKO

Alla inlägg under februari 2008

Av Elin Haglund - 9 februari 2008 15:57

Igår kväll eller kanske rättare sagt natt:-)satt jag å pratade med Kristina ett bra tag i telefonen, tack för pratstunden det var super trevligt!(fick ny inspiration och tips om hur jag skulle lära in moment som jag tidigare aldrig har tränat in)Dock blev klockan mycket innan jag kom i säng snarare runt 02.00:-)men jag tänkte att det var ju bra för då kan jag sova länge på morgonen så att jag kan ställa om dygnet lite eftersom jag ska jobba 4 nätter i rad nu......men men klockan 08:30 hörde jag Mirko som satt å gnydde vid dörren å det brukar han aldrig göra så jag klev upp ur sängenoch gick ut med honom och jag säger bara OJ.....stackars hund var alldeles lös i magen.....tror att det beror på att han drack vatten igår från olika sumppölar.....han blev så dålig i magen när han var liten en gång då han hade druckit sumpvatten så jag får se till att han helt enkelt inte gör det eftersom han verkar vara känslig för det.....


Efter att jag hade gått en promenad med honom hyfsat dimmig i skallen av för lite sömn så kröp både jag å Mirko ner i sängen igen:-)å somnade om ett bra tag.


När jag sen klev upp för andra gången så bar det av till SSBK där jag skulle träffa Susanne kl. 12.00 Ingen av de andra tjejerna kunde så det blev bara hon å jag. Vi började med uppletande. Mirko gick lika klockrent som igår så nu måste jag fundera på hur jag vill gå vidare, nu när jag har fått han att han går raka skick rakt ut på fullt djup tills han känner något i näsan......


Efter det blev det lydnad. Vi började köra lite var och en för sig. Nötte som vanligt ff - men har märkt att när jag går sakta så går han helt super men så fort jag ökar tempot något så har han lite tendens att tränga lite igen fast inte alls som tidigare. Vi får kanske försöka att öka tempot succesivt så att vi till slut kan hålla samma position i ett fortare tempo.....det krävs att fundera på.....Sen tränade vi apportering - det gjorde han fint. Körde hela momentet å efter ingången så kom bollen som belöning bakåt. Sitta kvar - testade att få honom att sitta i förväntan idag å det såg mycket bättre ut då så ska testa att köra det ett tag å se hur det går?


Gjorde en platsliggning med Susanne och en till tjej med hennes 2 hundar så det var bra att få köra platsliggning med några fler. Idag låg han nere med huvudet hela tiden vilket han inte gjorde igår så det var roligt att se att den lilla repetitionen vi gjorde på det inomhus igår hade lönat sig:-)Men dock har jag lite pip där de först 30 sek. Det är som att han blir speedad av situationen när vi lägger med andra hundar så det är bara att göra det mera, för när man lägger platsliggning själv så är det inte alls något pip.....å det känns som svårt att få bort pipet på platsliggningen, vet inte hur det skulle gå till?Sen kommenderade Susanne mej i ff och det gick väl så där. Inget pip men som sagt trängningen kom fram lite grann......får se hur jag ska få till det.....men det är ett hela livet projekt känns det som.


Framåtsändande - sakta kommando gick SUPER idag!:-)Så jag nöjde mej efter 1 gång åt vardera håll(en eloge till mej själv som slutade....vilket inte är min starka sida:-))Han var lugn när jag satt ner honom vid konerna och jag kunde backa längre än vad jag kunnat tidigare å när jag sa sakta så började han knata på i ett väldigt fint tempo:-) Skall - gick bra men idag studsade han med frambenen i första skallet.....men sen satt han stilla.....han sitter å laddar å när jag säger skall så då exploderar han å har då svårt att sitta kvar med frambenen på första skallet men man kanske får nöja sig med att han inte studsar sen?Men idag började han inte att skälla förrän jag sa skall så det är ett framsteg:-)sen blev han tyst när jag sa "tyst" oxå ett framsteg....man får se dom små framstegen för att till slut kunna uppnå det man vill!Tack Kristina för ditt tips om tyst!det fungerade klockrent!


Sen avslutade vi passet med några sitta kvar på förväntan, han satt mycket bättre ingen rörelse på stjärten å jag kunde gå en bra bit vilket jag inte har kunnat gjort på ett tag:-)Och det sista lite ingångar....tyvärr fick vi lite gnäll där.....av vilken anledning vet jag inte.....?....troligtvis frustration?


När vi kom hem från klubben blev det en springtur.....jag var inte speciellt motiverad men jag känner att jag måste komma igång å jag kan bara säga fy fan vad tungt det gick!Usch!Men det känns skönt nu efteråt. 


Jag känner mej väldigt nöjd med mej själv och med Mirko efter dagen träning!:-)Nu ska det ätas lite sen så ska jag vila någon timme för att orka med natten jobb.....jag hoppas att det händer mycket i natt så att det rullar på:-)

Av Elin Haglund - 8 februari 2008 18:18

var vad det blev idag. Jag åkte ut till ett ställe som jag aldrig varit på förut där jag skulle träffa Susanne och Petra skulle komma lite senare. Man stannade längst vägen sen så gick man innanför viltstängslet å där innanför var det världens finaste ängar å skog för att göra allt från lydnad till spår i:-)Alltid roligt att lära sig nya och bra träningsställen och framför allt där man inte tror att de ska finnas. Jag å Suasanne började med att köra uppletande. Vi vallade av 2 korridorer som faktiskt var lite kluriga. Den ena var först på äng som sen övergick i skog och den andra var först klippt gräsmatta som sen övergick i typ skog. Båda korridorerna var betydligt längre än 50 meter och sen la vi 4 föremål på fullt djup. Båda hundarna jobbade jätte fint. Mirko fick börja med sidan där det först var äng som övergick i skog. När jag först skickade honom så var det som att han inte fattade vad han skulle göra så jag kallade in honom å sa att vi skulle "leta" och förberedde honom. Sen skickade jag honom igen å då gick det super. an går ut väldigt fint nu!Det var dessutom vindstilla så de fick ingen hjälp av vinden men det räckte med att jag skickade honom 4 skick:-) Men på det 4:e skicket krånglade han lite han stack iväg för att sen vända efter 2 meter å komma tillbaka till mej men då skickade jag honom i farten å då gick han ut fint.


Innan vi körde uppletande så hade vi lagt spår åt varandra som fick ligga under tiden. Mirko fick ett spår på kanske bara 300 meter och inte jätte svårt, för det vi skulle fokusera idag på spåret var att matte skulle börja lita på honom och inte försöka styr, vilket jag kan ha tendens att göra:-)så vi gick spåret själv idag igen......vi kom runt med alla 5 apporterna med oss men jag började tveka efter 2:a apporten på om han gick rätt men det var bara att hänga på och rätt kom vi. Men han kan göra väldigt stora slag så jag ska testa att inte ge honom så mycket lina att jobba i så får vi se om det kan bli bättre?


Efter att vi gått spåren så slöt Petra upp med oss och hon gick sitt spår som vi hade lagt till henne. Efter det åkte vi upp till klubben för att träna lite lydnad. Det var tänkt att vi skulle köra lydnad där vi var men eftersom Petra har två hundar som skäller väldigt mycket när hon kör med den ena hunden så bestämde vi oss för att åka till klubben som ligger alldeles bredvid där vi var.


På klubben blev det först ff med fokus på vä. om halt, vanlig halter och starter. På vä. om halt så får jag hjälpa honom lite med godis igen men det gick jätte bra idag. Halterna sitter där dom ska igen så det känns roligt! Har försökt att lägga mycket fokus på starterna eftersom det är där som han kan pipa. Men idag gjorde han det riktigt bra men ibland får jag avleda honom med godis i starten. Sen fick jag ett annat tips av Susanne idag som jag ska testa angående starten så får vi se om det kan funka?


Efter det blev det fokus på sitta kvar utan att bli en uggla:-)å idag satt han, rörde inte stjärten alls men kan fortfarande bli en uggla så det är bara att nöta på. En fundering är om jag ska börja köra sitta kvar på förväntan oxå eftersom platsliggningen har fungerat bra att köra på förväntan...det tåls att fundera på......Efter det blev det framåtsändande - sakta från konerna - det krävs en hel del träning:-)men det går sakta framåt...hihihi.....närå det blev bara en gång åt varje håll för jag kände att han började tappa fokus lite. Första gången gjorde han super. Andra gången skulle han rinna iväg, fick då lov att låta lite arg oxå gick vi tillbaka för att börja om å då gick han nästan för sakta:-)men bättre det! Sen stod det skall på schemat, satt honom framför mej med leksaken emellan oss på marken.....men han har som sagt tendens att börja skälla innan jag säger skall.....men då vände jag mej om oxå bytte vi ställe oxå satt jag om honom sen var han tyst tills jag sa skall och idag satt han bra med alla benen igen...tjoho!Han satt stilla å skällde, nu är det abslolut inget problem med skallet, men nu funderar jag på hur jag ska få honom att förstå tyst?för nu säger jag bara bra oxå får han sin belöning. Men innan jag säger skall så säger jag tyst och belönar att han är tyst så då kanske han förstå vad tyst betyder sen????Hur gjorde ni med tyst?


Sen var det dax med platsliggning med alla tre hundarna. Mirko fick ligga i mitten. Jag ska försöka att få honom förstå att när jag säger plats när han sitter så ska han lägga sig och gå ner med huvudet i marken på en gång. För nu så säger jag ligg å sen plats när jag lämnar honom, men skulle vara bättre att kunna säga plats från sitt för sen när jag lämnar honom så kan jag säga plats igen och får då en chans att förtydliga vad jag vill att han ska göra. ska se om jag kan få honom att förstå det. Han låg hyfsat idag, men inte som han brukar.....han lyfte huvudet någon gång vilket han inte får gör....grrrrr....men kan bero på att vi inte har kört det på ett tag så nu ska det nötas plats igen:-)


Vi avslutade dagens träning med budföring - kondition som Patrik har skrivit om i sin blogg....ja ja vi härmas men det är bra att få lite inspiration....Jag å Susanne körde med våra hundar eftersom Petras hundar inte får springa så mycket riktigt än. Vi körde 5-6 vändor och bus som belöning. Inget krav på ingång så vi pressade ur dom den sista mjölsyran...hihih


Ni kan ju gissa om min lilla hund är trött eller trött....jo han är riktigt trött...hihih....känns skönt!


Får se om han vaknar till liv på senare ikväll för då kanske det blir lite fjärr sitt-stå/ligg-stå och lite kryp........och ev. även lite "plats"......


jag knäppte lite kort på Susanne och kock(vet inte hur hon stavar men det blir nog bra...hi)in action och något kort på Mirko men det är ju svårt att knäppa på sig själv så det blev några bilder på Mirko när han sitter fastbunden i trädet. Varje gång jag knäpper kort så tänker jag att jag såååååå gärna skulle vilja ha en ny och bättre kamera men det får bli någon gång i framtiden.....den jag har nu är sketa dålig, ni kan ju kolla på bilderna så ser ni...suck...men men det är bättre med några dåliga bilder än inga alls...


Nu ska det tvättas å sen blir det en lugn hemma kväll framför tv.....


Bild 1 & 2. Ögonstenen som fortfarande ser ut som en liten bebis i jämförelse med Kock....

Bild 3, 4, 5 & 6. Susanne & Kock

Bild 7. Petra, Tjejen & Arrak

Bild 8. Susanne & Kock

Av Elin Haglund - 7 februari 2008 14:14

imorse när klocka ringde. Jag jobbade igår kväll å det var full rulle från att jag började tills att jag gick hem. Det blev till och med övertid på en halvtimme, men även fast det bara blev en halvtimmes övertid så tar det ett tag innan man är hemma å ligger i sängen. Det roliga är att det inte så ofta blir övertid men jag lyckas alltid få övertid när Mirko är hos sin dagmatte....dom får stå ut med sen kvällar efter att vi bestämde oss för att hjälpa varandra.....får nästan lite dåligt samvete eftersom jag aldrig vet om det kommer att bli övertid eller inte....men hittills har det bara handlat om max 1 timme å jag får hoppas att det aldrig blir längre än så när jag jobbar kväll för då blir det lite väl sent att komma å hämta honom.


jag hade ställt klockan på 09.00 för jag skulle träffa Petra å Tjejen på Haninge BK. När klockan ringde så sov jag djupt:-)men det var bara att kliva upp. Jag har alltid varit en morgon människa men sen jag började jobba obekväma arbetstider så kan jag allt sova länge på morgonen:-)


Vi började med att köra lite lydnad. Vi började med rutan å han gick jätte bra. Rakt in i rutan även när jag bytte håll där jag skickade honom ifrån. Han står helt blixtstilla när jag är påväg mot honom även om jag tar tid på mej å går i bågar eller kommer in från olika håll så det är super bra. Han står helt still tills jag säger bra när jag är framme i rutan å tar fram bollen, duktiga killen:-)


Sen blev det läggande å ställande under gång. Jag har börjat blanda dessa som sagt för att han ska lära sig att urskilja vad det är jag säger att han ska göra. Å där han han verkligen gjort framsteg. Inte en enda gång så tvekande han idag när jag sa ligg och förut så är det ligg kommandot som han har tvekat på om jag har kört mycket stå ett tag men nu är det precis som att han lyssnar för annars får han ju ingen belöning:-)


Sen som sagt så nöter vi fortfarande på ff. Som jag har skrivit tidigare så tränger han inte alls som förr å har en mycket mycket mycket bättre position. Han låg alldeles för långt fram förut men nu har vi fått till positionen bättre. Han plogar inte längre å jag tror att det beror på att vi jobbade med hans bakdelskontroll å att dessa övningar har lett till det vi har uppnått nu. Men nu måste jag börja träna vä å hö om halt, helt om halt, vanliga halter, vändningar på stället igen för på dessa bitar så har han tappat i och med att jag har lagt fokus på bakdelskontrollen. jag har inte velat köra det andra förrän vi hade fått koll på Mirkos bakdel men nu när det ser mycket bättre ut så måste jag hämta hem det andra. Han hade ju vä å hö om halt super fint förut men nu är det så där så det är bara att backa å hämta hem det igen så ska vi nog få till det igen. Imorgon blir det fokus på detta när det gäller ff ist. för hans bakdelskontroll.


Det var nästan inget alls pip på gång idag så det kändes super bra! 


Sen kommenderade Petra igenom mej på lydnadsklass 1 eller inte hela men vissa delar som jag ville se om han då klarade av. Läggande under gång - han la sig snabbt men reste sen upp sig på frambenen när jag kom längre ifrån honom. Detta hade vi problem med förut men fick bort det så det ska inte bli några problem tror jag. Körde ingen inkallning, utan körde bara sitta kvar, måste lägga ner mycket mer tid på att få honom att sitta kvar. Sitta kvar med störning är inga problem men att bara sitta när jag lämnar honom är jätte jobbigt för honom. Så nu blir det till att träna sitta kvar utan störning för det är inte det som är problemet. Sitta, sitta å åter sitta....ska fasisken köra det jämt nu på varje promenad!:-) Ställande under gång, han ställde sig jätte bra men har lite svårt att stå kvar när jag närmar mig honom så nu blir det fokus på att gå förbi honom, gå bakom å gå runt så att han verkligen får stå kvar medans jag befinner mej omkring honom. har inte kört det så ofta så nu måste jag även börja att köra det.


Det var bara dessa vi körde. Hoppet har vi bra,ff eller linförheten då vet vi ju vad vi måste jobba på å apporteringen funkar enligt lydnadsklass 1, inkallningen är inte heller något problem utan det är att han ska sitta kvar som är problem men ska köra lite ingångar så att vi inte glömmer bort det:-)


Det var bra att få en genomkörare så jag vet vart jag måste lägga fokuset någonstans innan vi ska kunna starta:-) Jag ska lägga fokus på dessa moment ett tag nu så att jag får stadga i dessa så att vi kan komma att starta. Vår första start kommer vi nog att ta som en träning eftersom både jag å Mirko behöver erfarenhet eftersom nerverna lägger sig utanpå så fort det gäller tävling men går jag in med inställningen att jag tar det som en träningstävlingen så kanske nerverna kan hålla sig i skack:-)


Jag avslutade passet med att köra lite till läggande/ställande under gång å la då fokus på det som dök upp när vi blev kommenderade. Det gick då jätte bra:-)Avslutade med ett sista skick på rutan, jag hade då flyttat rutan helt till en annan plats men han gick klcokrent rakt in i den ändå:-)


Vi hade lagt ut ett varsitt spår till hundarna. Vi gick spåren själva. Jag behöver gå spår mer ensam så att jag börjar lita på Mirko men det är svårt när han som idag gick klockrent fram till första apporten å sen så bara tappade han spåret å hittade inte tillbaka till det.....jag försökte verkligen att lita på honom men han visade inge tydligt att han hade tagit upp spåret igen.....så vi kopplade loss och avslutade spåret efter ca 50 meter:-).....men men det är sånt som händer.....det var säkert mitt fel idag så det är bara att ta nya tag imorgon för då ska vi ut å spåra igen......


Sen blev det en promenad runt språret som avslutning. Tjejen är ju nyopererad så hon får inte vara lös, hennes andra hund Arrak är halt så han fick sitta i bilen men Petras mamma å pappa kom med deras hund, Affe, så Mirko å han fick vara lösa. Det blev inte så mycket bus för Affe har sådan respekt för Mirko(nog den enda hunden som haft det som vi har träffat....hihihi). Han är på Affe å visar vem som bestämmer genom att trycka ner honom å morra men så fort Affe ligger stilla så låter han honom vara men det var mest i början så Mirko måstade visa vem som bestämde å sen var det lugnt:-)


Får se vad det blir ikväll......en springtur förhoppningsvis:-), lite fjärr ligg-stå och lite kryp inomhus, blev även sugen på att köra ett asfaltsspår efter att ha läst Patriks blogg men får se om jag kommer iväg å gör det ikväll?.....jag har inte riktigt hittat något bra ställe att köra asfalts spår på än......

Av Elin Haglund - 6 februari 2008 10:35

Vaknade imorse och började dagen med en lång promenad med Annika å Troja. Det var bus för fulla muggar till och ifrån under promenaden. Mirko är så rolig för han har verkligen sådan respekt för Troja så han vågar inte alltid leka med henne, exemplevis om hon har en pinne så vågar han inte gå i närheten av henne.....Det var skönt att vi hade bestämt att vi skulle gå för när vi kom ut så regnade det för fullt!Hade vi inte bestämt att vi skulle gå så vet jag inte om jag hade kommit ut på någon lång promenad:-) När vi kom hem så var det bara att slänga in Mirko i duschen......usch så skitig han var!När jag duschar och har dörren öppen dit in så älskar Mirko att stoppa in halva sig själv i duschen men när det är han som ska duschas så tycker han inte att det är lika kul, han står kvar men dock med några flyktförsök ut från duschen:-)Han försöker liksom att smyga emellan mina ben för att ta sig ut den vägen.....eller så flyttar han sig lite i taget ut från duschen å tror att jag inte ska se att han försöker smita därifrån......hihihi......


Hade tänkt träna lydnad idag men det tråkiga vädret fick mej att avstå, det fick bli lite träning inomhus ist.....tränade skiften från ligg/stå för att få in rätt rörelse.....det blir väl till att nöta detta 200 gånger så att han får in rätt rörelsemönster innan jag lägger på kommandona.....så det är bara att köra på....repetera, repetera å åter repetera:-)Men han gör rörelserna fina om dock med hjälp av godis framför näsan:-)......På Musse så klickade jag in honom på stå rörelsen men då fick jag inte den rätta rörelsen som jag vill ha så nu testar jag att köra detta på Mirko så att han får rätt rörelse.....han ser verkligen ut som en fällkniv när han ligger å står om vartannat:-)utan att rör en enda tass....hihiihi.....kan nog bli bra med tiden......sen ska han bara kunna sklija när man ska lägga ihop alla skiften att han ska lägga sig på ett sätt från sitt å på ett sätt från stå men men med lite tålamod å ge det lite tid så ska han nog kunna fatta det oxå så småningom:-)


Sen blev det även lite träning av kryp på mattan inomhus.....måste få lite kvantitet på det oxå.....har kört det alldeles för lite men nu när jag äntligen har fått en matta inomhus så är det lättare att ta sig för att träna....förut fick jag alltid lägga fram en gammal matta för att kunna träna i och med att jag inte hade någon matta i lägenheten och det visade sig vara alldeles för jobbigt för mej:-)eftersom det då aldrig blev av....vi nöter på med ett steg i taget eftersom jag vill få till en riktigt bar teknik innan jag låter honom gå många steg.....har man fått rätt till teknik så tror jag inte att det blir några problem alls att köra flera steg på rad.....eller vi får väl se?med Musse så körde jag på detta sätt.....ett steg i taget väldigt länge å det blev riktigt bra till slut.....man måste ha tålamod eftersom det är ett moment som tar tid att få till om man vill få det riktigt bra och det vill man ju:-)


Jag måste bara slå ett slag för Aloe Vera produkter!jag fick en hel uppsättning av mamma å pappa i present när jag fyllde år. Det finns en spray som fungerar på i prinicp allt......jag har använt den i Mirkos öron, jag sprutar den på hans ytteröron eftersom han har haft utslag där emellanåt som kliar men efter att jag har börjat använda AloeVera sprayen så har det blivit hur bra som helst. Sen har en ju även haft som värme/fukt utslag i ljumskarna och då har jag sprayat på den där oxå å allt har försvunnit:-)Sen har Mirko även börja dricka AloeVera i maten 1 gång om dagen för pälsen och hudens skull. Sen så tvättar jag honom i AloeVera tvålen å jag säger då det, vilken päls han får av den:-)Jag kör bara med naturprodukter åt Mirko i och med att han har haft lite känslig hud å nu ser allt han har haft problem med riktigt bra ut:-)AloeVera fungerar till allt!:-)Framför allt om man har en känslig hund som jag har.


Sen är det tandborstning med Corsodyl som gäller 2 gånger om dagen eftersom han har fått lite infekterat tandkött på några tänder....han gillar det inte men han sköter sig hur bra som helst, han slickar dock hela tiden medan man borstar men fortsätter man bara ändå så går det bra:-)


Ikväll är det dax för jobb.....har inte jobbat på 6 dagar så det är nästan så att man känner sig ringrostig:-)å nu jobbar jag 1 dag sen är jag ledig i 3 dagar igen(ja ja jag vet vissa har det bra....hahahaha)....men sen ska jag säga er att jag har en helvetes vecka framför mej så då får jag se hur mycket det blir med träning för mej å Mirko, men lite träning ska vi nog få ihop!

Av Elin Haglund - 5 februari 2008 21:18

Här kommer lite bilder från när syrran å Tommy var hemma hos mej för att få i rdning i min lägenhet. Samtidigt som jag å syrran skulle fixa iordning vår julklapp till mamma å pappa, knäppa kort på oss själva som de önskade sig av oss i julklapp:-)  Som tack för hjälpen bjöd jag på fika, hemmagjorda bullar


Bild 1. Mirko myser i soffan med syrran

Bild 2. Jag, Syrran å Tommy.....ett smakprov på julklappen som mamma å pappa fick:-)

Bild 3. Mirko

Bild 4. Mera mys.....

Bild 5. Syster yster poserar....

Bild 6. Mamma å pappa.....dom var dock inte här då men jag kände att jag ville lägga in ett litet kort på dom som ställer upp så mycket på oss!

Bild 7. Mera mys....

Bild 8....ytterligare mys.....

Av Elin Haglund - 5 februari 2008 12:16

tycker Mirko!Han tyckte att det var roligt att vara i Göteborg men samtidigt påfrestande, han hade svårt att koppla av. Han kunde koppla av ju fler dagar som vi var där men han var inte sig själv inte som jag är van att se honom när vi är hemma i lägenheten. För hemma hos oss så ligger han bara å tar det så lugnt som man bara kan men när vi var hos Anna så var han på vakt stor del av tiden när vi var inomhus, min lilla vakthund:-)


Åh det var så roligt att träna idag!Det var länge sen vi tränade nu så både jag å Mirko var nöjda med att få träna lite å ännu nöjdare blev jag när det gick så bra idag!Jag har verkligen hittat tillbaka till mit lugn igen så det känns skönt:-)Det var egentligen tänkt att jag å Petra skulle spåra med hundarna men jag fick ett mess av Petra i morse om att Tjejen inte mådde riktigt bra så jag tänkte att jag ska träna ändå men då blir det lydnad ist eftersom det är så tråkigt att åka å lägga spår själv. Spår får vi ta någon annan dag i veckan då någon kan å har lust att hänga på å lägga spår.


jag å Mirko åkte upp till klubben. Vi var i princip ensamma där uppe eller det var en massa bilar men jag såg inte en enda människa, tror att de höll till på den övre plan å körde skydd för jag såg att någon kom med en skyddsarm på sig från en av de övre planerna.


Vi började med att köra rutan å det gick jätte bra!En gång sprang han för långt så han inte stod på musmattan utan han stannade utanför rutan å kollade på mej men då sa jag bara rutan igen å då sprang han å ställde sig på musmattan:-)Vi körde från olika håll på rutan å sen avslutade jag med att flytta rutan å det gick ändå bra han sprang rakt in i rutan. Han är duktig, han står helt stilla medan jag rör mej fram emot honom och idag gick jag en liten omväg för att han skulle få stå kvar längre men han står helt blixtstilla tills han får mitt BRA å belöningen.


Sen blev det framåtsändande, sakta ut från "gruppen" eller rättare sagt konerna eftersom jag var helt ensam idag:-)Gick oxå bra. Jag satte ner honom och efter att jag hade satt ner honom så matade jag honom med lite korv för att få honom lugn eftersom han brukar vara så speedad å när jag gjorde det å sen backade så satt han helt tyst:-)Har förut haft problem med att när jag backar ifrån honom så brukar han börja pipa men när jag gav honom korv så att han blev lugn och sen backade bak så gick det super bra. Han hade lite tendens en gång att rinna iväg men då sa jag till honom sen så backade vi bak å började om från konerna och då gick det bra:-)


Efter det blev det ställande under gång som går riktigt bra, har aldrig haft problem med det momentet så det känns ju skönt:-)eftersom vi i princip har fått backa på många andra moment.....hihihih.....Sen körde vi läggande under gång för att se om han lyssnade på mej å kunde lägga sig fast vi nyss hade kört ställande under gång. Han brukar ju ha lite svårt för det eftersom han blandar ihop momenten. Så jag började med att stanna till när jag sa ligg å då la han sig sen så fortsatte jag att gå samtidigt som jag sa ligg men då ställade han sig men då kom det ingen belöning sörru:-)å sen så hörde han vad jag sa å la sig på mitt kommando:-) Samtidigt som jag körde ställande å läggande under gång så körde vi ff med nogrannhet på position......jag kan bara säga än en gång....ojojojo vilken skillnad:-)Idag fokuserade vi på halter eftersom jag har nött så mycket position så kan han nu ha svårt att förstå att han ska sätta sig när jag stannar så jag hjälpte honom med en godis idag å sen gick det oxå bra.


Sen blev det skall sittandes vid sidan......han är duktig men nu måste jag få honom att förstå att han inte får skälla förrän jag säger till honom.....idag började han skälla så fort jag satte ner honom vid sidan:-)......men då flyttade vi oss bara å började om....ingen belöning.......sen så väntade han med att börja skälla tills jag sa åt honom.....men idag fick jag lite studs på frambenen när han skulle till att börja skälla....hmmmm.....


Sen avslutade vi lydnadspasset med ett sista skick till rutan som än en gång var flyttade. Han gjorde ett klockrent skick så vi avslutade där och begav oss till agilitybanan:-)


Där körde vi först lite framåtsändande med hopp. Jag la en godisskål i slutet av hindren. han var duktig men det var inte alls samma fart som när Anna stod i slutet av hindren men tredje gången jag körde hindren så hade han riktigt bra fart för då hade han väl fattat att det fanns godis i slutet:-) Sen körde vi A-hindret, med fokus på kontaktfälten. Efter det blev det slalom.....oj vilka framsteg.....när jag var hos Anna så fattade han knappt med 2 pinnar men idag kunde jag öka upp till 4 pinnar å han jobbade självständigt fast jag gick ju såklart bredvid. Han tycker att det är så skoj men lilla kille:-)


Nu ligger han utdäckade i sin säng så nu ska jag passa på att åka å träna mej själv ett tag....ska styrketräna.....var länge sen så jag måste komma igång igen nu.....kommer väl ha en j-vla träningsvärk imorgon:-)men det är det värt.....hahaha

Av Elin Haglund - 4 februari 2008 18:20

till Göteborg fast jag innerst inne inte trodde att vi skulle ta oss iväg. När vi vaknade på fre morgon så skyndade jag mej för att titta på vädret å de sa att ovädret hade lugnat ner sig men att det skulle komma igång på kvällen igen. Så jag å Mirko tog en snabb kisstur, käkade frukost och sen bar det av för att försöka att hinna ner innan ovädret slog till igen. Det var super fint väder till vi kom till Jönköping där började det att snö å regna om vartannat men ingen blåst iaf:-)Så jag sänkte farten å tänkte att det är bättre att komma fram än att inte komma fram. Å fram kom vi!


Vi lät hundarna träffas ute eftersom de inte har setts på länge. Å när Anna tog med min väska in för att sen hämta hundarna så hade Leija gått fram till väskan dragit en djup nosning i väskan å sett förväntansfull ut:-)ut kom sen Sixten å Leija. Leija kom som ett gehu fram till Mirko. Leija brukar nämligen inte springa fram till hundar i vanlig fall men hon kände igen Mirko så det var roligt att se:-)Mirko var först lite skeptiskt för han fick både Sixten å Leija på sig men sen var det full fart. Det roliga att se är att Mirko hade sådan respekt för den lilla dvärgsnausern Sixten när vi bodde i Umeå å det hade han fortfarande, det räckte med att Sixten skällde till mot Mirko en gång sen vågade han inte gå i närheten av Sixten.....hihiihi.....Sixten har en sådan pondus fast han är en sådan liten hund:-)Leija hade blivit lite av en bitch....hon hade ju vuxit på sig å blivit en stor dam så hon morrade lite åt Mirko när hon tyckte att hon hade fått nog å Mirko lyssnade så HIMLA bra på henne å gick därifrån på en gång, det är oxå roligt att se eftersom han ofta är väldigt på när det gäller lek men när Leija sa till honom så var det inget mer med det. Leija är väldigt tydlig så det räcker med ett morr å sen så är saken klar så det är skönt:-)


Helgen har bestått i mycket skit snack, mys, promenader, bus för hundarna, shopping å agility:-)Ja ni läste rätt.....agility.....Anna är nämligen jätte duktig på agility så hon gick igenom grunderna med mej. Från kontaktfält till "handling"....det var super skoj om dock tråkigt väder. Så i och med att jag å Mirko inte kom med på agility kursen som vi hade tänkt gå så har jag nu fått hjälp av Anna hur jag ska börja. Det ska bli super skoj att köra igång med lite agility:-) Det är ju bara en rolig grej för mej.....men om jag känner mej själv rätt så kommer väl tävlingsmänniskan i mej att komma fram där oxå....hihihihih.....men det beror väl på hur det går för oss, går det bra så kommer tävlingsmänniskan att komma fram i mej det är något som är säkert:-) Mirko tyckte att framåtsändande med hinder var super skoj(ja det heter så när det står flera hinder på rad å när man tränar på att dom ska kunna hoppa en lång linje med hinder utan att behöva ha mej vid sidan). Han har sådan fart Mirko så det ska bli roligt att se vad det blir av det här?Det svåra tror jag kommer att bli att lära honom att han till en början ska stanna på kontaktfälten men med en hel del tålamod så ska vi nog få till det oxå:-)


Förutom agilityn har det inte blivit någon annan träning i helgen....eller jo vi körde ju ett uppletande som gick super bra!Men annars har det varit lugnt med träningen men nu i veckan ska det tränas:-)


Vad gäller vardagslydnaden så ska jag lägga krut på att lära honom att "skvallra" till mej när han ser andra hundar. Jag började med det när han var liten men nu har det legat på vila ett bra tag.....det jag vill få till är att när han är lös så ska jag inte behöva kalla in honom när vi ser hundar utan han ska komma självmant till mej och säga till att det kommer en hund. Detta gör att jag inte behöver hålla koll utan att han håller koll åt mej:-)Så nu ska jag köra att när vi ser någon hund så ska jag ropa bra å sen kasta en boll bakom mej sen ska vi passera hunden å sen kommer bollen igen fast denna gång framåt.......det kommer att ta ett tag att få till det men börjar jag nu så ska vi kanske klara det innan han dör iaf....hihihi


Sen ska vi börja lite smått med övergångarna från sitt/ligg till stå så att han får in rätt rörelse. Vi har inte börjat med detta än å det kan vara dax eftersom det tar lite tid att lära dom. Sen är det en massa annat oxå men det här var det som jag verkligen fick en uppenbarelse kring när jag var nere i Göteborg:-)Anna har nämligen fått till rörelsen till stå super fint med Leija å sen bryr sig inte Leija alls om hundar å fick jag lite anamma i mej att jag nu ska få till det när han är lös:-)Sen såg jag även hennes kryp som är helt suveränt så det måste vi jobba mer på....mycket mycket mer än vad vi än har gjort:-)


Kram på er alla!Nu ska jag packa upp väskan å sen köra lite fjärr till stå:-)



Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
<<< Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards