AKJAS MIRKO

Alla inlägg den 10 februari 2008

Av Elin Haglund - 10 februari 2008 17:50

Efter att jag vaknat efter nattens pass så stck jag å Mirko iväg till klubben för att träna agility. Han var super duktig. Vi körde tunnel, bara få honom att förstå att igenom betyder att han ska igenom tunneln å det fattar hannu oavsett hur långt ifrån man är tunneln eller oavsett från vilken vinkel man skickar honom:-)Slalom körde vi oxå - det svåra är ju att de ska ju alltid gå in från samma pinne så att säga. Det går jätte bra med 4 pinnar om han står på vänster sida om mej men står han på höger sida om mej så fattar han inte lika bra:-)Men han har gjort enorma framsteg från vänster sida om mej!Sen hänger det nog rätt mycket på mej för det är svårt att skicka honom från höger sida eftersom man själv är van att ha honom på vänster sida......Sen körde vi framåtsändande med hinder, det tycker han är super roligt!men han blev faktiskt lite trött på slutet:-)(målet uppnått...hihi)Sen körde vi A-hindret, med fokus på kontaktfält, men han har sånt tempo så han har svårt att bromsa när han kommer ner till kontaktfältet, men då bromsade jag honom med godis uppe på toppen å då gick det riktigt bra att kunna stanna till på kontaktfältet nere på A-hindret. Sen blev det lite handlingövningar som Anna har visat mej.


Hör ni hur jag låter:-)agilitymänniska efter 2 pass agility...hihihi....Mirko tyckte att det var super roligt men som sagt han blev lite trött på slutet. Funderar nästan på att börja cykla med honom eller köra dessa långa budföringar för han skulle nog behöva bättre kondis. Det är sällan han blir trött fysiskt men idag blev han det så det kanske inte sitter i konditionen utan det kanske sitter i att vi gjorde något annorlunda som han inte var van?får väl se.....får fundera lite om han skulle behöva mer konditionspass?


Påvägen hem kunde jag inte låta bli att åka in på Farsta industriområde å lägga ett asfaltsspår. De 2 tidigare asfaltsspåren vi har lagt så har han fått tagit dom direkt men idag fick det ligga 15 minuter. Han gjorde det suveränt. Hade även en övergång från asfalt till gräs. Han gick fint i spårkärnan, tok koncentrerad:-) Ska börja länga ut liggtiden för varje spår så att vi får längre å längre liggtid. Med Mirko är det lite klurigt för han går helt suveränt på hårda spår som äng, asfalt och grus men han har det svårare i skogen......Jag har alltid trott att Mirko inte är någon bra spårhund men det är han nog:-)i och med att han går så bra på hårda spår vilket är svårare. troligtvis kanske skogsspår är för lätta, blir som Kristina sa en "autoban" för honom i skogen. Vi har ju alltid lagt mycket äng spår å där jobbar han jätte fint. Nu måste jag försöka att få honom att jobba lika fint på skogsspår som han gör på hårda spår. Får länga ut liggtiderna ytterligare på skogsspåren så att de får ligga längre än 1 timme som oftast är vanligt att de får ligga, sen mycket underlagsväxling, klurigheter å så klart många vinklar. Ska även korta in linan lite i skogen måste får honom att hitta en ny spårteknik så att han slutar med dom stora slagen som han gör på skogsspåren.....i och med att han får vinning på sin spårteknik så tror jag knappast att han kommer att ändra den så därför blir det lite kortare lina nu å verkligen se till att han visar ordentligt när han fått upp spåret så kanske vi kan få ett bättre spårarbete i skogen oxå?:-)mycket hårda spår ska det bli så kanske han kan få det beteendet i skogen oxå:-)



Ja som ni märker så har jag inget liv eftersom jag hinner skriva varje dag:-)men jag saknar alla er andras bloggande:-(Det är roligt att läsa vad ni har för er och samtidigt få lite ny inspiration.

Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
<<< Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards