AKJAS MIRKO

Alla inlägg den 16 februari 2008

Av Elin Haglund - 16 februari 2008 20:30

är vädret här i Stockholm!Så härligt med ett vitt tunt lager snö å ännu bättre att solen skiner, men blir ju bara så glad:-) Det var inte lika kallt imorse utan det låg på en -4 grader imorse, helt lagomt. Jag å Mirko började dagen med en springtur innan frukosten. Det blev ingen lång sådan eftersom jag blev så hungrig efter ett tag när jag sprungit men men förra gången sprang jag långt så det fick räcka med 30 minuter denna gång.


Senare under dagen var det dax att åka på kalas till Marie, Mirkos dagmatte, som fyllde år. Mirko fick följa med in och kela lite med Svea. Vi skulle inte stanna så länge eftersom jag skulle träffa Susanne vid 15.00 för att träna hundarna och tur var väl det för sen kom det en massa folk till Marie precis när vi skulle till att åka annars skulle det bli trångt med alla människor å 2 hundar:-)Plus att om människor är hundrädda så blir det så jobbigt för då måste jag vara med så att jag kan säga till honom då han gärna skäller ut hundrädda människor om jag inte är med, min elaka lilla hund som "slår på dom som redan ligger ner" men så klart tillåter jag inte att han gör det:-)


Som sagt sen var det dax att träffa Susanne för att träna hund, tyvärr valde Petra att inte komma å Elisabeth kunde inte så det var bara jag å Susanne igen.


Träningen bestod av:

Lydnad, skulle vi börja med, men Mirko var så gasad å hade väldigt lätt att ta till pipet idag, så extremt har det inte varit på länge!Så jag valde att inte köra lydnad idag för jag kände att mitt temperament inte var på topp å visste att jag bara skulle bli förbannad på honom. Ja ni läste rätt.....Elin valde att inte träna.....jag kanske har lärt mej något på slutet ändå:-)Att man faktiskt inte behöver träna det som man har tänkt utan man måste känna efter både för sig själv å för hundens del. För så fort jag börjar känna mej irriterad så går jag fortare å känner mej förbannad å då börjar han pipa ännu mer, så jag ger mej själv en klapp på axeln idag för att jag avstod att träna. Jag avstod dock inte helt utan körde lite skall och testade metallapporten. På moment med fart i så vet jag att han orkar hålla ihop utan pip. Testade som sagt metallapporten, det var länge sen sist. Jag höll honom i halsbandet å kastade apporten å sa sen apport....han sprang ut i full fart tog apporten å släppte tyckte väl att det var konstigt att den inte smakade som den brukar:-)Men när det inte kom någon belöning när han släppte den så sprang han ut till den igen å grep den å sprang mot mej så då fick han belöningen. sen hämtade han den utan problem men han fick belöningen väldigt fort så han behövde inte bära den så långt.


Sen tog vi spåren som vi hade lagt ut till varandra. Mirko gick super, verkligen super!Höll kortare lina å han visade verkligen vart spåret gick om han tappade det å hittade tillbaka så det kändes jätte skönt!Han gick helt super, lugnt å fint å hittade alla apporterna!


Sen avslutade vi med budföring á la kondition, det tyckte hundarna var skoj!


nu är det snart dax för jobb.....


Hörde ni låten kebabpizza?!hur bra var den egentligen!!!!!

Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
<<< Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards