AKJAS MIRKO

Alla inlägg den 14 februari 2008

Av Elin Haglund - 14 februari 2008 18:18

Efter att jag hade varit å styrketränat så åkte jag å Mirko och hämtade Marie å Svea. Vi tog bilen till skogen, Paradiset hette skogen å det var vad det verkligen var. Gud vilken fin skog!Vi var ute i 1,5 timme i det fina soliga vädret så skönt det var. Hundarna sprang till dom var helt slut.....eller Mirko var helt slut iaf:-) Jag försökte fånga dom i action men det var lättare sagt än gjort med min kamera.....men fick några bilder på hundarna iaf men det blev inga action bilder....måste verkligen köpa en ny kamera någon gång i framtiden.


När vi kom hem så gick vi ut å tränade lite på gräsplan bakom vårt hus.


Framåtsändande - körde sakta med belöning i form av korv som kom bakifrån mej så ingen synretning denna gång vilket han brukar få men han gick super!Han är väldigt duktig på sakta så matte är nöjd.


sitta kvar - gick bra idag kunde gå bra långt vilket jag inte har kunnat på sista tiden så det är bara att nöta på:-)


Linförhet - fokuserade på halter å vä. om halt. Gick bra, men vi har lite att ta tillbaka på detta!Nästa gång blir det hö. om halt å helt om halt. Men han gick väldigt fint utan trängning....det är så klart svårt att se själv men man känner ju å sen försökte jag att snegla....är ju alltid lättare om någon annan tittar på oss.


Ställande under gång -  super!!!!Kan inte säga annat:-)Men till en början var det inte super......vi körde hela momentet...stannade fint men sen tänkte jag att nu ska jag utmana honom så jag gjorde världens störning å då rörde han sig, så jag fick ett ypperligt tillfälle....hihih.....Sen gick vi tillbaka å gjorde om, oj vad fint han stod då till och med med världens störning som jag gav honom....gick runt honom, tjoade å tjimmade, sprang ifrån honom i full fart å han stod kvar!Så suveränt!!


Apportering á la 1:an - det gör han fint, men har som sagt tendens att vilja ta den innan han får men idag gick det bra, men han är bra sugen att ta den innan jag säger apport, så det blir lite mer träning på detta.


Apportering á la bruks - Jätte fint gripande, men dålig fart in.....förut har jag belönat honom precis när han har gripit för att få ett bra gripande men nu får jag börja att belöna precis när han springer förbi mej så att jag få tillbaka farten igen....jag gjorde det några gånger idag å då fick han tillbaka farten men nu måste han inse att belöning inte kommer där ute något mer så att han alltid håller bra fart in å inte springer å väntar på att belöningen ska komma.....


Påväg in så stannade vi till ute i trapphuset å började träna lite backande i trappan i tron om att detta ska hjälpa honom i att inse vart han har sina bakben:-)han fattade rätt så snabbt att han skulle backa upp för trapporna men det var inte lätt tyckte han:-)Men han kämpade på bra:-) Sen tränade vi lite backande rakt bakåt ute i korridoren utanför lägenheten å det gjorde han super, tänkte att detta ska hjälpa fjärren....hmmm....får väl se om det har någon positiv inverkan på fjärren?


Liter bilder från dagens promenad.......

Bild 1. Mirko

Bild 2. Mirko står å dricker det goa vattnet....

Bild 3. Mirko å Svea poserar för kameran...inte den bästa bilden, råkade välja fel men denna får duga...

Bild 4- Mirko hoppar öve en stock i skogen

Bild 5. Svea in action.....hon smyger på Mirko....hon gör först detta sen börjar Mirko att springa emot henne å sen är det full fart i skogen igen:-)

Bild 6. Mirko står och tar igen sig medan han väntar på Sveas nästs drag

Av Elin Haglund - 14 februari 2008 09:50

Ja vad ska jag säga......trött var jag när klockan ringde imorse i och med att jag hade fått för lite sömn igår(4 timmars sömn är inte tillräckligt:-)). Ska sticka iväg å styrketräna mej själv en sväng nu innan jag ska träffa Marie å Svea för en lång promenad vid 12, det var länge sen vi träffades nu så det ska bli roligt både för oss å för hundarna. Dom verkligen älskar att springa å jaga varandra! Solen lyser idag igen så himla skönt!, dock blåser det som värsta orkanen men det kanske lugnar ner sig längre fram på dagen?


Jag uppdaterar senare ikväll å med förhoppningen att jag kan lyckas få några bra bilder på Mirko å Svea in action, får väl se om de fastnar på bild? Men lägger in min favorit bild på Mirko från första snön i år!

Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
<<< Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards