AKJAS MIRKO

Alla inlägg den 23 februari 2008

Av Elin Haglund - 23 februari 2008 18:29

skriva att jag var förbi djuraffären idag och då passade jag på att väga Mirko, det var länge sen han fick ställa sig på vågen. Han vägde 34,3 kg, en liten hane är vad han är:-)men bra det!:-)

Av Elin Haglund - 23 februari 2008 16:40

har det varit idag!:-)Dagen började med att jag åkte till klubben som planerat för att träffa Susanne å träna lite lydnad och uppletande. Vi började med Mirko, där Susanne kommenderade oss igenom ettan. Det gick bra!Summa av det hela är att fokus nu ska ligga på HALTER i linförheten. Det andra är jag nöjd med! Sen kommenderade jag igenom Susanne genom högre.


Sen blev det uppletande och då tänkte jag bara testa av Mirko och köra tävlingsmässigt för att se vart vi ligger någonstans på uppletandet. Vi har ju bara kört föremål på djupet så det skulle bli roligt att se om han kopplade på näsan för att ta de föremål som låg grunt in i rutan oxå?Sen skulle det bli roligt att se hur det gick att köra på en riktig ruta i och med att vi mest har kört korridorer? Det var tänkt att Susanne skulle lägga 6 föremål i rutan som det är på högre men hon missförstod mej lite å la bara 4 föremål men det gjorde inget:-) Jag satte igång klockan på mobilen när jag skickade iväg honom bara för att se på skoj om vi skulle ha klarat tiden. Han hittade alla föremål, jobbade fint ända ut i rutan, han hittade även dom som låg på nära håll. Idag så fick han ingen belöning förrän sista föremålet var inplockat men han fortsatte att jobba bra ändå!Det blev ju några tomskick vilket han aldrig har varit med om förut men han fortsatte att jobba ändå:-)Han hade kommit in med alla föremål till mej på tiden 5 minuter och 45 sekunder så jag var nöjd:-)tänk på att det bara låg 4 föremål ute i rutan vilket är svårare än om det skulle ha legat 6 st:-)han höll bra fart hela tiden å kopplade på näsan mycket bättre när han insåg att inte alla föremål låg längst ut på djupet så det var roligt att se.


Efter det så bar det av hemåt, men kände att Mirko skulle behöva gå en liten promenad så jag ringde Marie å frågade om hon hade gått redan men då var hon precis i Farst så jag hämtade upp henne plus hund oxå åkte vi iväg med bilen å gick en sväng. Svea hade börjat löpa idag så vi tänkte att vi får se hur det går?men Mirko kände ingenting, kanske beror på att det är precis i början av löpet?Marie å Svea följde med oss hem å käkade lite hemmagjord pizza å snackade lite skit medan hundar låg å busmös på golvet.


Efter att jag skjutsat hem Marie å Svea så kände jag för att köra lite till lydnad i och med att vi bara hade kört igenom lydnads ettan när vi tränade på klubben idag så jag gick å hämtade alla saker å gick ut på baksidan för att köra ett pass till:-).....ja ja jag vet Johanna, jag är en träningsnarkoman:-)....


Vi började med linförhet med fokus på halter. Jag klickade å belöna, får backa helt enkelt å han satt sig jätte fint. Mer fokus på detta!Sen blev det framåtsändande, där jag tänkte testa att köra iho momentet idag.......La ut musmattan å körde ut honom till den,belöning sen satt jag honom, backade ifrån honom å sa sakta.......gick jätte fint!jag började så till en början å nästa gång ska jag köra honom fram till musmattan å sen bara säga sakta å se vad han gör då?kan bli roligt att se:-) Efter det blev det apportering "ā la ettan", för att få honom att inte gripa förrän jag säger apport, han vill ju gärna gripa så fort jag sätter apporten framför munnen på honom:-)Sen blev det lite sitta kvar, vilket verkligen har släppt, han sitter super fint nu!Han lyfter inte stjärten ett halvt steg som han hade tendens att göra förut. Blev även några inkallningar eller rättare sagt bara ingångar("hit") på kort avstånd, vill ju inte köra inkallningar på långt avstånd eftersom jag då kommer få det svårt att få honom att sitta stadigt. Sen avslutade vi passet med lägganden på avstånd för att påbörja inkallande med läggande. Det gjorde han bra, ser nästan ut som en bordercollie när han lägger sig på avstånd:-)närå....men nästan iaf:-)


Innan vi gick in så fick han göra sitt paradnummer.......slalom mellan benen som han tycker är så skoj:-)Och när vi kom in i trapphuset så backade vi upp för trappan 2 gånger å idag gjorde han det mycket bättre, såg ut som att han nästan hade koll på vart han hade sina ben:-)nästan iaf:-)


Ikväll blir det bio med syrran, vet inte riktigt vad vi ska gå på än men det visar sig?

Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
<<< Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards