AKJAS MIRKO

Alla inlägg den 4 februari 2008

Av Elin Haglund - 4 februari 2008 18:20

till Göteborg fast jag innerst inne inte trodde att vi skulle ta oss iväg. När vi vaknade på fre morgon så skyndade jag mej för att titta på vädret å de sa att ovädret hade lugnat ner sig men att det skulle komma igång på kvällen igen. Så jag å Mirko tog en snabb kisstur, käkade frukost och sen bar det av för att försöka att hinna ner innan ovädret slog till igen. Det var super fint väder till vi kom till Jönköping där började det att snö å regna om vartannat men ingen blåst iaf:-)Så jag sänkte farten å tänkte att det är bättre att komma fram än att inte komma fram. Å fram kom vi!


Vi lät hundarna träffas ute eftersom de inte har setts på länge. Å när Anna tog med min väska in för att sen hämta hundarna så hade Leija gått fram till väskan dragit en djup nosning i väskan å sett förväntansfull ut:-)ut kom sen Sixten å Leija. Leija kom som ett gehu fram till Mirko. Leija brukar nämligen inte springa fram till hundar i vanlig fall men hon kände igen Mirko så det var roligt att se:-)Mirko var först lite skeptiskt för han fick både Sixten å Leija på sig men sen var det full fart. Det roliga att se är att Mirko hade sådan respekt för den lilla dvärgsnausern Sixten när vi bodde i Umeå å det hade han fortfarande, det räckte med att Sixten skällde till mot Mirko en gång sen vågade han inte gå i närheten av Sixten.....hihiihi.....Sixten har en sådan pondus fast han är en sådan liten hund:-)Leija hade blivit lite av en bitch....hon hade ju vuxit på sig å blivit en stor dam så hon morrade lite åt Mirko när hon tyckte att hon hade fått nog å Mirko lyssnade så HIMLA bra på henne å gick därifrån på en gång, det är oxå roligt att se eftersom han ofta är väldigt på när det gäller lek men när Leija sa till honom så var det inget mer med det. Leija är väldigt tydlig så det räcker med ett morr å sen så är saken klar så det är skönt:-)


Helgen har bestått i mycket skit snack, mys, promenader, bus för hundarna, shopping å agility:-)Ja ni läste rätt.....agility.....Anna är nämligen jätte duktig på agility så hon gick igenom grunderna med mej. Från kontaktfält till "handling"....det var super skoj om dock tråkigt väder. Så i och med att jag å Mirko inte kom med på agility kursen som vi hade tänkt gå så har jag nu fått hjälp av Anna hur jag ska börja. Det ska bli super skoj att köra igång med lite agility:-) Det är ju bara en rolig grej för mej.....men om jag känner mej själv rätt så kommer väl tävlingsmänniskan i mej att komma fram där oxå....hihihihih.....men det beror väl på hur det går för oss, går det bra så kommer tävlingsmänniskan att komma fram i mej det är något som är säkert:-) Mirko tyckte att framåtsändande med hinder var super skoj(ja det heter så när det står flera hinder på rad å när man tränar på att dom ska kunna hoppa en lång linje med hinder utan att behöva ha mej vid sidan). Han har sådan fart Mirko så det ska bli roligt att se vad det blir av det här?Det svåra tror jag kommer att bli att lära honom att han till en början ska stanna på kontaktfälten men med en hel del tålamod så ska vi nog få till det oxå:-)


Förutom agilityn har det inte blivit någon annan träning i helgen....eller jo vi körde ju ett uppletande som gick super bra!Men annars har det varit lugnt med träningen men nu i veckan ska det tränas:-)


Vad gäller vardagslydnaden så ska jag lägga krut på att lära honom att "skvallra" till mej när han ser andra hundar. Jag började med det när han var liten men nu har det legat på vila ett bra tag.....det jag vill få till är att när han är lös så ska jag inte behöva kalla in honom när vi ser hundar utan han ska komma självmant till mej och säga till att det kommer en hund. Detta gör att jag inte behöver hålla koll utan att han håller koll åt mej:-)Så nu ska jag köra att när vi ser någon hund så ska jag ropa bra å sen kasta en boll bakom mej sen ska vi passera hunden å sen kommer bollen igen fast denna gång framåt.......det kommer att ta ett tag att få till det men börjar jag nu så ska vi kanske klara det innan han dör iaf....hihihi


Sen ska vi börja lite smått med övergångarna från sitt/ligg till stå så att han får in rätt rörelse. Vi har inte börjat med detta än å det kan vara dax eftersom det tar lite tid att lära dom. Sen är det en massa annat oxå men det här var det som jag verkligen fick en uppenbarelse kring när jag var nere i Göteborg:-)Anna har nämligen fått till rörelsen till stå super fint med Leija å sen bryr sig inte Leija alls om hundar å fick jag lite anamma i mej att jag nu ska få till det när han är lös:-)Sen såg jag även hennes kryp som är helt suveränt så det måste vi jobba mer på....mycket mycket mer än vad vi än har gjort:-)


Kram på er alla!Nu ska jag packa upp väskan å sen köra lite fjärr till stå:-)



Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
<<< Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards