AKJAS MIRKO

Alla inlägg den 17 februari 2008

Av Elin Haglund - 17 februari 2008 16:49

Nattens pass slutade bra men det blev övertid på en timme så innan jag kom i säng så var klockan 09.00 å jag var så trött, det skulle bli så skönt att sova. Jag sov super bra till 13.00 då vaknade jag av att det blev så ljust i rummet av att solen låg så det var bara att kliva upp efter 4 timmars sömn så jag ska gå å lägga mej snart igen en liten sväng så att jag orkar hela natten som kommer oxå.


Ok dagen som inte började bra......jag åkte upp till klubben för jag var sugen att träna lite lydnad å agility.....jag ska ta ut Mirko ur bilen och det står bara en till bil på parkeringen å dom håller på att sätta in sin hund i bilen.....jag säger åt Mirko att hoppa ut och sätta sig.....jag brukar inte ha koppel på honom eftersom han alltid bara håller sig vid mej och inte bryr sig om andra hundar när vi är på klubben.....så jag gör som jag brukar säger åt honom att hoppa ut ur bilen utan att koppla honom.....säger åt honom att sätta sig....han sätter sig å sen ser han dom å rusar dit.....grrrr hund j-vel!Jag ropar på honom men han total ignorerar mej...grrrr igen.....jag springer dit och tar tag i honom......skäller ut honom efter noter.....jag känner hur det kokar eftersom han har valt att ignorera mej!!!å det är inget jag accepterar!!punkt slut, han ska lyssna å han ska lyssnna på en gång!


Jag tänkte att det här börjar ju bra....det kanske är lika bra att strunta i att träna.....men jag sätter mej i bilen å lugnar ner mej......sen tar jag ut honom å sätter igång å tränar och han går som en klocka!!:-)inget pip, inte ofokucerad för fem öre:-)Varför jag ska behöva bli förbannad för att få ett sådant resultat på lydnaden, det känns så onödigt. Men som sagt han gick helt super super super idag!!!Så nöjd:-)


Vi körde linförhet - klockrent. Ingen trängning. Körde vä. hö. om halt han brukar kunna falla ut en bit men nu låg han slickad vid benet(men inte så att han trängde). Läggande under gång, ställande under gång, sitta kvar, platsliggning. Allt gick verkligen super, han la sig fort å ner med armbågarna, ställde sig bra utan en tendens att rör sig, satt utan att bli som en uggla när jag lämnade honom och platsliggningen så låg han slickat ner med huvudet i marken. Idag hade jag mer än gärna startat!!:-)Men varför ska jag behöva bli förbannad på honom först för att han ska göra sitt bästa?


Sen avlsutade vi med lite agility.....slalom och framåtsändande med hopp. Han var duktig. Fortfarande lite svårt med slalom när han är på höger sida om mej men men det är bara att träna på.


Nu ska jag gå å sova en sväng så att jag orkar med natten pass för som det är nu har jag fått alldeles för lite sömn.

Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
<<< Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards