AKJAS MIRKO

Alla inlägg under februari 2008

Av Elin Haglund - 14 februari 2008 18:18

Efter att jag hade varit å styrketränat så åkte jag å Mirko och hämtade Marie å Svea. Vi tog bilen till skogen, Paradiset hette skogen å det var vad det verkligen var. Gud vilken fin skog!Vi var ute i 1,5 timme i det fina soliga vädret så skönt det var. Hundarna sprang till dom var helt slut.....eller Mirko var helt slut iaf:-) Jag försökte fånga dom i action men det var lättare sagt än gjort med min kamera.....men fick några bilder på hundarna iaf men det blev inga action bilder....måste verkligen köpa en ny kamera någon gång i framtiden.


När vi kom hem så gick vi ut å tränade lite på gräsplan bakom vårt hus.


Framåtsändande - körde sakta med belöning i form av korv som kom bakifrån mej så ingen synretning denna gång vilket han brukar få men han gick super!Han är väldigt duktig på sakta så matte är nöjd.


sitta kvar - gick bra idag kunde gå bra långt vilket jag inte har kunnat på sista tiden så det är bara att nöta på:-)


Linförhet - fokuserade på halter å vä. om halt. Gick bra, men vi har lite att ta tillbaka på detta!Nästa gång blir det hö. om halt å helt om halt. Men han gick väldigt fint utan trängning....det är så klart svårt att se själv men man känner ju å sen försökte jag att snegla....är ju alltid lättare om någon annan tittar på oss.


Ställande under gång -  super!!!!Kan inte säga annat:-)Men till en början var det inte super......vi körde hela momentet...stannade fint men sen tänkte jag att nu ska jag utmana honom så jag gjorde världens störning å då rörde han sig, så jag fick ett ypperligt tillfälle....hihih.....Sen gick vi tillbaka å gjorde om, oj vad fint han stod då till och med med världens störning som jag gav honom....gick runt honom, tjoade å tjimmade, sprang ifrån honom i full fart å han stod kvar!Så suveränt!!


Apportering á la 1:an - det gör han fint, men har som sagt tendens att vilja ta den innan han får men idag gick det bra, men han är bra sugen att ta den innan jag säger apport, så det blir lite mer träning på detta.


Apportering á la bruks - Jätte fint gripande, men dålig fart in.....förut har jag belönat honom precis när han har gripit för att få ett bra gripande men nu får jag börja att belöna precis när han springer förbi mej så att jag få tillbaka farten igen....jag gjorde det några gånger idag å då fick han tillbaka farten men nu måste han inse att belöning inte kommer där ute något mer så att han alltid håller bra fart in å inte springer å väntar på att belöningen ska komma.....


Påväg in så stannade vi till ute i trapphuset å började träna lite backande i trappan i tron om att detta ska hjälpa honom i att inse vart han har sina bakben:-)han fattade rätt så snabbt att han skulle backa upp för trapporna men det var inte lätt tyckte han:-)Men han kämpade på bra:-) Sen tränade vi lite backande rakt bakåt ute i korridoren utanför lägenheten å det gjorde han super, tänkte att detta ska hjälpa fjärren....hmmm....får väl se om det har någon positiv inverkan på fjärren?


Liter bilder från dagens promenad.......

Bild 1. Mirko

Bild 2. Mirko står å dricker det goa vattnet....

Bild 3. Mirko å Svea poserar för kameran...inte den bästa bilden, råkade välja fel men denna får duga...

Bild 4- Mirko hoppar öve en stock i skogen

Bild 5. Svea in action.....hon smyger på Mirko....hon gör först detta sen börjar Mirko att springa emot henne å sen är det full fart i skogen igen:-)

Bild 6. Mirko står och tar igen sig medan han väntar på Sveas nästs drag

Av Elin Haglund - 14 februari 2008 09:50

Ja vad ska jag säga......trött var jag när klockan ringde imorse i och med att jag hade fått för lite sömn igår(4 timmars sömn är inte tillräckligt:-)). Ska sticka iväg å styrketräna mej själv en sväng nu innan jag ska träffa Marie å Svea för en lång promenad vid 12, det var länge sen vi träffades nu så det ska bli roligt både för oss å för hundarna. Dom verkligen älskar att springa å jaga varandra! Solen lyser idag igen så himla skönt!, dock blåser det som värsta orkanen men det kanske lugnar ner sig längre fram på dagen?


Jag uppdaterar senare ikväll å med förhoppningen att jag kan lyckas få några bra bilder på Mirko å Svea in action, får väl se om de fastnar på bild? Men lägger in min favorit bild på Mirko från första snön i år!

Av Elin Haglund - 13 februari 2008 18:35

men jag tror att jag ska börja med det nu ändå......gå in å läs länken så får ni se!Gud vad det finns många duktigt människor inom hunderiet!Detta gör att man alltid lär sig något nytt bara man tar sig tiden.


http://www.klickerklok.se/bakdelskontroll.php

Av Elin Haglund - 13 februari 2008 17:43

Oj säger jag bara.....när klockan ringde 4 timmar efter att jag hade somnat så var jag trött men det var bara att ta sig upp måste ju försöka att ställa tillbaka dygnet lite efter alla natt pass.....men piggare blev jag när jag klev upp å det var HELT UNDERBART VÄDER ute:-)jag bara kände HUR glad jag blev på en gång!Vilken skillnad lite sol gör när man inte har sett den på flera månader....


Klev upp, på med kläderna och tog med mej hunden för att åka å möta Susanne för lite träning.....eftersom jag inte hade tid att ställa mej å laga mat när jag vaknat så tog jag svängen förbi McDonald.....det var väldigt länge sen å egentligen är det inte ens gott men men mat måste man ju ha å något som gick fort:-)


Vi började med att gå ut spår tillvarandra. Mirko fick ett spår med skiftande terräng från skog, stigar, grusväg.Spåret fick ligga lite över 2 timmar. 5 apporter.


Medan spåren låg så körde vi lite uppletande...idag blev det bara 2 skick för Mirko, måste ju variera. Han gick som skjuten ur en kanon:-) å raka skick. Han verkligen älskar uppletande å snart så kommer han att få ha ett fint tjänstetäcke på sig oxå, han kommer att bli så snygg min lilla duracell kanin:-)


Sen värmde jag upp Mirko lite för Susanne skulle köra igenom 1:an med mej. Men jag körde inte hela programmet på en följd utan jag körde först 2 moment sen belöning och sen 3 moment å belöning men ändå tävlingsmässigt.


Då ska jag sammanfatta vart krutet skall läggas innan start:

Linförheten såg riktigt bra ut idag tyckte Susanne, men som jag skrivit tidigare så måste krutet läggas på vanliga halter(fuskar ibland med stjärten), hö. vä. halt och helt om halt. Jag har hittat ett tempo som funkar både för mej å för Mirko för att linförheten ska se bra ut:-)


Läggande under gång - han la sig snabbt å låg kvar med armbågarna:-)vilket vi emellanåt har haft problem med men fått till det igen:-)


Inkallning - körde på jätte kort avstånd eftersom fokuset nu ligger på att få honom att sitta kvar ordentligt. Men körde en inkallning på kort håll för att se så att ingångarna fungerar å det gör dom - jätte snyggt!Fokus på att sitta kvar.


Ställande under gång - vi har sällan kört hela detta moment å det märktes....han ställer sig snabbt men har tendens att ha tyngden på frambenen vilket lätt gör att han kan ta ett steg vilket inte är accepterat!:-)Skulle vilja ha tyngden i bakdelen(läste på klickerklok.se å så ska jag verkligen göra med min nästa hund) men det är nog för kort tid att få det så nu kommer fokus att ligga på att han inte ska röra ett enda ben efter att jag har sagt stå:-)


Apportering - är inget direkt problem, han griper bra, men ska träna lite att han inte får ta den innan kommandot.....vill gärna gripa den så fort jag håller fram den:-)vilket egentligen är positvit:-)


Hopp över hinder - blev det inget eftersom vi inte höll till på någon klubb idag. Men det är hans paradnummer.-)Men måste köra igenom det någon gång innan start.


Ja så fokuset kommer att ligga på linförhet(halter), ställande och sitta kvar.....får jag till dessa så kommer jag vara nöjd när jag startar oavsett hur det går. Ska jäklar i mej få kvantitet på sitta kvar.....hur svårt ska det vara!verkar vara jätte svårt, tråkigt att sitta när matte lämnar vill gärna hänga på samtidigt som han vet att han inte får röra sig, så han flyttar bara stjärten näst intill osynligt:-)


Vi avslutade passet med att köra några ställande under gång.


Det hade gått en massa människor i våra spår såg vi under tiden vi tränade lydnaden så vi bestämde att gå med varandra. Jag följde med Susanne först så detta innebar att Mirkos spår fick en liggtid på över 2 timmar, vilket jag tyckte vara super!


Idag lär jag inte honom få det utrymmet jag har gett honom tidigare....vill försöka att få bort alla stora slag i full galopp(nästan full galopp iaf....tempohunden nr 1.....ska gå så fort som möjligt) Hadekortare lina men ändå tillräckligt så att han kunde göra ett litet slag om han tappade spåret. Sen fick han visa tydligt vart spåret gick innan han fick gå iväg. Måste dock tänka på att bli snabbar att gå iväg när han visar vart han vill gå. Han missade 1 apport men jag är super nöjd med hur han gick idag. Han visade tydligt vart spåret gick!Varierad terräng och lång liggtid var inget som påverkade honom så det kändes jätte bra.


Vi avslutade dagens träningspass med lång budföring(5 gånger) å Mirko verkligen älskar det, men han har börjat med att när han springer till mottagaren så gör han en lov ut å vänster från mej sett för att sen svänga in å kapa benen på mottagaren:-)inte bra!Ska försöka att få bort det men tänker inte lägga allt för stor vikt vid det, han kapar dom ju inte rikigt men kan tackla vissa gånger men inte alls hårt. Eftersom det försvinner i högre så får vi se hur mycket tid vi lägger ner på det?


Jag är verkligen nöjd med en hel dag ute i skogen i det fina vädret å med bra träningssällskap:-)! Verkligen nöjd med dagens träning, idag är Mirko världens bästa hund!........närå det är han jämt! 


Nu blir det till att slappa resten av kvällen efter 4 timmar ute i friska luften. Kanske kanske det blir lite kryp å fjärr inomhus men vi får se?Det jag vet är att jag ska se Greys på tv:n idag, säsongspremiär:-)


  

Av Elin Haglund - 13 februari 2008 06:05

Klockan är nu 06:15 å jag slutar om 45 minuter.....ska bli skönt att åka hem å sova även fast jag har varit pigg hela natten:-)


Jag har suttit inne och jobbat i natt. Har passat på att fördriva tiden med att läsa hundartiklar hela natten:-) Jag har hittat några rikigt bra artiklar samtidigt som jag har beställt boken Nosarbete - en bok om spår & uppletande av Maria Hagström som jag har hört ska vara RIKIGT bra, får återkomma med mina åsikter om boken efter att jag har fått den å hunnit läsa den.


Här nedan lägger jag in några länkar till bra artiklar som jag har läst i natt om ni känner för att läsa lite å få lite ny inspiration. Jag var även in på hemsidan klickerklok.se, hon är RIKTIGT duktig den tjejen, det är roligt att se filmerna som hon har spelat in under sin träning. När man läser å tittar på när hon tränar så inser man hur långt man har kvar. Och jag som samtidigt gärna vill jobba mycket med target å klicker får mycket ny inspiration..... som det ser ut nu när jag tränar så blandar jag olika metoder när jag tränar men vill gärna lära mej hur jag kan lära in vissa moment med hjälp av "att hunden får tnäka själv" så kan jag ju använda det på min nästa hund:-)


* <a href="http://www.skogsborg.net/hundartiklar/uppleatande-av-foremal/">Uppleatande av föremål</a>

En artikel om uppletande av Maria Hagström


* <a href="http://www.skogsborg.net/hundartiklar/figurantsaker-hund/">Figurantsäker hund</a>

En artikel om sök av Maria Hagström


* http://www.canis.se/bibliotek/artikler.php?id=40

Artikel om hur man ska träna inför tävling från Canis.

Av Elin Haglund - 12 februari 2008 17:20

När jag vaknade idag på dagen(ja jag vet det låter som att jag är en sjusovare, men jag kom ju inte i säng förrän 08.00 imorse:-))så blev det en springtur på direkten. Jag var lite seg till en början men sen kom kroppen igång och det gick faktiskt riktigt lätt, vilket det inte har gjort på jag vet inte när:-) Mr M går det ju alltid lätt för:-)det är ju piece a cake för honom att springa i mitt lugna tempo..hi....får väl se om det blir någon debut på cyklandet?har ju aldrig gjort det förut men jag tror att det skulle vara bra för Mirko så att han får upp ännu bättre flås och så att han får springa i ett högre tempo än när han får springa med mej som inte är världens bästa gasell:-)


Jag är nyss inkommen från ett väldigt kort träningspass......jag fick för mej att jag bara skulle gå ut och köra igenom lydnads ettan på planen på baksidan om vårt hus.....körde 2 moment sen belöning tills vi hade gjort alla moment.....Han gick helt super idag!Inget pip alls!!!!:-)Tjoho!Koncentrerad!Jag är super nöjd med alla moment! idag!Men när vi körde stå så blandade han ihop ligg å stå men vi gjorde inte sådan stor grej av det utan gjorde bara om det å då ställde han sig fint:-)Det är väl det som kanske kan komma att hända på tävling men man får tänka att han SKA ställa sig när man säger kommandot för då brukar han ställa sig. Får väl bara fortsätta att blanda ligg å stå så går det säkert bra!


Imorgon ska jag träffa Susanne för att träna spår å lydnad. Då ska hon få kommendera igenom mej genom ettan så får vi se. Måste ju själv träna på kommendering på hela ettan, för nu är man ju van att säga ligg, stå eller vad man nu ska göra när man själv känner för det. Så jag behöver verkligen träning på det. Ska se om Susanne kan ställa upp på att filma oxå eller om vi kan ställa upp kameran någonstans så att jag kan få se hur det ser ut själv. Att man inte filmar sig själv oftare, det är SÅ lärorikt!Då kan man verkligen se hur man gör själv oxå och så klart hunden in action:-)


Det är några som har frågat när jag ska starta i lydnads 1:an men jag avstår från att säga det....ja ja töntig kanske.....men jag håller det för mej själv tills tävlingen är avklarad......jag funkar så att om jag vet att det är många som vet NÄR vi ska tävla så börjar jag ställa högre krav på oss å då kommer jag bara att bli ännu mer nervös och det vill jag inte.....jag har ju sagt till mej själv att vi ska se detta som ett träningstillfälle för att få erfarenheten att tävla i och med att jag bara har tävlat med hund 3 gånger i hela mitt liv......Ni kommer att få läsa om det i min blogg när tävlinsdebuten i lydnanden är avklarad.....men jag kan säga att det är ett tag kvar tills vi ska starta!


Jag har ju fixat iordning i min lägenhet och när jag gjorde det så köpte jag en olivgrön matta vilket i efterhand kanske inte var så smart:-)Nu när vi kom in så blev det smutsiga tassavtryck över hela mattan:-)men men det är en matta som går att tvätta så det är väl bara att tvätta på.


Gud vad trött jag var i natt när jag jobbade.....nu är det sista natten å jag hoppas att jag är lite piggare i natt!


Nu ska jag gå och ta ut min kompis hund,Nick, på en kissrunda.....sen blir det väl att slappa innan det bär av till jobbet. 

Av Elin Haglund - 11 februari 2008 16:00

var det som stod på schemat idag. Jag vaknade å kände inte alls för att träna något med Mirko idag så jag slängde i mej en tallrik fil å sen gick vi ut på en lång promenad i skogen bakom oss. När man jobbar nätter så kan man bli lite seg och det gjorde jag idag vilket fick mej att avstå från någon träning med Mr M.  Jag bor helt underbart, jag är ute i skogen efter 1 minut från att jag har klivit ut från vårt trapphus, sen kan man gå i princip hur långt som helst om man vill. Man skulle lätt kunna vara ute 3 timmar i skogen utan att behöva vända å gå samma väg tillbaka!jag var ute i 1,5 timme i bara skog så härligt det var!Jag kastade lite tennisboll till Mr M för att han skulle springa lite, för annars så går han nästan jämt bara vid min sidan fast jag har sagt till honom att det är hopp å lek!Han har varit sådan sedan han var liten, att han håller sig väldigt bra kring mej, men sen har jag så klart jobbat på det oxå från att han var liten.....men han är väldigt beroende av mej å inte speciellt självständig:-)Men det var ju det jag ville ha eftersom Musse var den självständigaste hunden man kunde hitta så ville jag inte ha det igen:-) Nu sitter jag i soffan å dricker en stor varm kopp the.....gott!....å nu blir det lite slappa i soffan sen ska jag väl försöka att laga lite mat å dammsuga eftersom det är som ett helt grustag inne i lägenheten:-).....var länge sen jag dammsög...hihih....känns meningslöst att dammsuga i och med att det blir så grusigt på en gång igen men nu måste jag verkligen göra det!


Uppdatering......

Nu har jag äntligen beställt ett tjänstetäcke till Mirko....det har tagit ett tag att få fingrarna ur och skicka iväg beställningen.....men en anledning till att det har tagit sådan lång tid är för att jag inte har kunnat bestämma vilken färg jag vill ha?men nu har jag gjort det!Det stod mellan rött å gult, jag var mest inne på rött men det blev gult till slut:-)tänkte att gult syns bättre, får väl se hur det ser ut på Mirko när jag får hem det? Jag har beställt från Truxelis för att jag vill ha hans namn på täcket. Så täcket blir gult på sidorna och svart uppe på ryggen sen blir det gul text med hans namn på ryggen.....får hoppas att att han passar i gult!:-)



Av Elin Haglund - 10 februari 2008 17:50

Efter att jag vaknat efter nattens pass så stck jag å Mirko iväg till klubben för att träna agility. Han var super duktig. Vi körde tunnel, bara få honom att förstå att igenom betyder att han ska igenom tunneln å det fattar hannu oavsett hur långt ifrån man är tunneln eller oavsett från vilken vinkel man skickar honom:-)Slalom körde vi oxå - det svåra är ju att de ska ju alltid gå in från samma pinne så att säga. Det går jätte bra med 4 pinnar om han står på vänster sida om mej men står han på höger sida om mej så fattar han inte lika bra:-)Men han har gjort enorma framsteg från vänster sida om mej!Sen hänger det nog rätt mycket på mej för det är svårt att skicka honom från höger sida eftersom man själv är van att ha honom på vänster sida......Sen körde vi framåtsändande med hinder, det tycker han är super roligt!men han blev faktiskt lite trött på slutet:-)(målet uppnått...hihi)Sen körde vi A-hindret, med fokus på kontaktfält, men han har sånt tempo så han har svårt att bromsa när han kommer ner till kontaktfältet, men då bromsade jag honom med godis uppe på toppen å då gick det riktigt bra att kunna stanna till på kontaktfältet nere på A-hindret. Sen blev det lite handlingövningar som Anna har visat mej.


Hör ni hur jag låter:-)agilitymänniska efter 2 pass agility...hihihi....Mirko tyckte att det var super roligt men som sagt han blev lite trött på slutet. Funderar nästan på att börja cykla med honom eller köra dessa långa budföringar för han skulle nog behöva bättre kondis. Det är sällan han blir trött fysiskt men idag blev han det så det kanske inte sitter i konditionen utan det kanske sitter i att vi gjorde något annorlunda som han inte var van?får väl se.....får fundera lite om han skulle behöva mer konditionspass?


Påvägen hem kunde jag inte låta bli att åka in på Farsta industriområde å lägga ett asfaltsspår. De 2 tidigare asfaltsspåren vi har lagt så har han fått tagit dom direkt men idag fick det ligga 15 minuter. Han gjorde det suveränt. Hade även en övergång från asfalt till gräs. Han gick fint i spårkärnan, tok koncentrerad:-) Ska börja länga ut liggtiden för varje spår så att vi får längre å längre liggtid. Med Mirko är det lite klurigt för han går helt suveränt på hårda spår som äng, asfalt och grus men han har det svårare i skogen......Jag har alltid trott att Mirko inte är någon bra spårhund men det är han nog:-)i och med att han går så bra på hårda spår vilket är svårare. troligtvis kanske skogsspår är för lätta, blir som Kristina sa en "autoban" för honom i skogen. Vi har ju alltid lagt mycket äng spår å där jobbar han jätte fint. Nu måste jag försöka att få honom att jobba lika fint på skogsspår som han gör på hårda spår. Får länga ut liggtiderna ytterligare på skogsspåren så att de får ligga längre än 1 timme som oftast är vanligt att de får ligga, sen mycket underlagsväxling, klurigheter å så klart många vinklar. Ska även korta in linan lite i skogen måste får honom att hitta en ny spårteknik så att han slutar med dom stora slagen som han gör på skogsspåren.....i och med att han får vinning på sin spårteknik så tror jag knappast att han kommer att ändra den så därför blir det lite kortare lina nu å verkligen se till att han visar ordentligt när han fått upp spåret så kanske vi kan få ett bättre spårarbete i skogen oxå?:-)mycket hårda spår ska det bli så kanske han kan få det beteendet i skogen oxå:-)



Ja som ni märker så har jag inget liv eftersom jag hinner skriva varje dag:-)men jag saknar alla er andras bloggande:-(Det är roligt att läsa vad ni har för er och samtidigt få lite ny inspiration.

Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
<<< Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards