AKJAS MIRKO

Alla inlägg under februari 2008

Av Elin Haglund - 22 februari 2008 21:30

vi tränade nu, men när jag kollade bloggen så är det bara 2 dagar sen:-)men det känns mycket längre sen än så!Idag har det varit jobb under dagen sen hem å gå en lång promenad med Annika å Troja. Sen hem å göra mej iordning för att åka på kalas till en kompis som fyller år imorgon men som bjöd på fika idag.....gott gott var det:-)gott med fika för en gotte gris som jag:-)


Men imorgon blir det träning på klubben med Susanne. Det är tänkt lydnad å uppletande och avsluta med lite kondition. På uppletandet imorgon ska jag testa av vart jag å Mr M ligger på uppletandet, vi ska troligtvis göra en full ruta med 6 föremål å ser hur han jobbar då det läggs ut föremål som inte jag vet vart dom ligger å att dom även kan ligga på kort avstånd så får vi se hur det går? Sen blir det träning söndag oxå med Susanne, troligtvis spår. Då ska vi testa att lägga ett lägre spår till mej å Mr M å se hur vi ligger till på spårfronten....hur mycket vi har att jobba på?Jag kollade reglerna gällande spåret å insåg att spåret är 1000meter!Jag hade fått för mej att det bara var 700 meter....men jag måste ha supit eller nått!:-)eller visst var det 700meter förut på lägre spår?eller är jag helt ute å cyklar? 


Ja ja nu blir det soffan å sen gå i säng tidigt, är trött efter att ha gått upp 04:45 imorse...är ju inte riktigt van med det:-)är lite bortskämd med att få sova till någonstans mellan 08.00-09.00 på morgonen:-)det är det som är bra med att jobba kväll å natt:-)


Sussa sött alla söta!

Av Elin Haglund - 21 februari 2008 17:38

Idag har det stått jobb på schemat.....Mirko har varit hos dagmatte hela dagen å busat så nu är han trött:-)Igår kväll när jag hämtade honom så var han såååååå trött, när vi kom hem kröp vi direkt ner i sängen både jag å Mirko:-) och han slocknade direkt!!å det förstår jag efter bus hela dagen nästan iaf!


Efter vi kom hem har vi inte gjort många knop....suttit i soffan, lagat hemmagjord pizza..mmm gott!Det enda som står på schema idag är tv för fulla muggar:-)Men 5 dagar framåt blir det full fart på hundfronten för då är jag ledig...så skönt!


Fick 2 bilder av Marie som hon hade knäppt på Mirko idag.....å titta på dom!Jag kan säga att detta trodde jag inte var möjligt när Mirko började vara hos Marie å Erik:-)......Mirko å Moses ligger å myser, helt otroligt!:-)

Av Elin Haglund - 20 februari 2008 11:08

eftersom det är ett sådant kalas väder!Sol, sol, sol!Nu tror jag att vi har haft sol i snart en hel vecka, det måste vara rekord:-)Hoppas bara att den inte försvinner utan får vara kvar ett tag till. Imorse blev det ännu tidigare igår eftersom jag idag skulle hämta Svea kl. 07:52 vid pendeln....usch klockan ringde 07.00 efter en dålig natts sömn.....jag brukar alltid sova bra på nätterna men i natt så har jag sovit piss dåligt.....hörde på radion imorse i bilen att det var fullmåne i natt så det kan bero på det att jag sov dåligt. Jag brukar nämligen sova dåligt när det är fullmåne ute å jag vet inte vad det beror på?


Efter att vi hämtat upp Svea på pendeln så åkte vi ut till klubben, jag kände mej inte alls sugen att träna idag heller så vi började med en lång promenad på 1 timme där hundarna fick busa av sig, Svea är nog Mirkos favvo kompis, dom leker så himla bra!Vissa dagar är det Svea som bossar å vissa dagar är det Mirko. Dom 2 senaste dagarna har det varit Mirko som bossat å gången innan dess var det Svea som bossade Mirko....så dom turas om:-) När vi kom tillbaka från promenaden så hade solen kommit fram å jag kände att jag fick lust att träna.


Vi körde:

Rutan - som har fått vila ett tag. Gick jätte bra!Hade en vinglig ingång i rutan efter att jag hade flyttat rutan en gång så att det nästan såg ut som att han var full:-)men han gick in rakt fram ifrån men sprang som sagt vingligt fram....såg ut som att han skulle gå in från sidan men han löste det. Nu ska vi börja lägga på stå kommando eftersom han står så himla bra i rutan å har raka fina skick in i rutan 9 gånger av 10.


Efter att jag hade kört rutan ett tag så sa tjejen som tränade bredvid mej att hon hade glömt bort att säga till mej att hennes hund löpte....jag tyckte bara att det var bra i och med att Mirko ska klara den störningen:-) Efter att hon gått så körde vi framåtsändandet där hon hade hållt till men det var inga problem!han ville nosa i marken en gång men då sa jag till honom att det gör vi inte å sen var han helt fokuserad igen så det var väldigt roligt att se att han kan jobba trots den störningen:-)


Framåtsändande - sakta kommando. Detta har oxå fått vila ett tag. Idag varierade jag mej så att belöningen kom bak från mej men han gick klockrent ändå:-)Efter tips från Kristina så har jag ju börjat sätta ner honom för att sen backa ifrån honom å detta har verkligen fått ett bra resultat......han är nu lugn å sitter inte å piper.....förut när han skulle stå stilla medan jag backade så stressade han upp sig vilket inte var bra.....men nu sitter han lugn å stilla tills jag säger sakta å han går RIKTIGT FINT sakta:-).....Det kanske är dax att avancera på detta moment å se om vi kanske ska testa att sätta ihop det.....ska köra sakta någon gång till å sen fräscha upp full fart till gruppen eftersom vi inte har gjort det på ett tag....sen får vi se om vi ska försöka att plocka ihop det?


Linförhet - ja det har verkligen gått framåt oj oj oj!Ingen trängning!eller han försökte en gång i början men sen hittade han tillbaka till rätt position igen. Körde mycket vä./hö. om halt och vanliga halter. Kom på nu när jag sitter å skriver att jag glömde halt om halt men det får vi ta nästa gång. Nu sätter han sig igen utan att jag behöver hjälpa honom med ett sitt, fick ju göra det ett tag för att vi hade tappat det men så är det ju med all träning, det är bara att backa!:-)


Hopp över hinder - kände att vi måste testa av detta moment oxå,men det var inga problem. Det är hans paradnummer!:-)från att ha haft svårt med det i början, då han gärna ville rusa förbi om han hamnade snett så hoppar han i alla lägen nu!:-)


Sen avlsutade vi med ett skick till rutan inna vi gav oss.


Sen bar det av hemåt men när på väg hem så kände jag att jag inte ville gå in å sätta mej när det var så fint väder utomhus så vi stannade bilen på ett ställe för att passa på att vara utomhus lite mer.


Eftersom Svea inte hade fått gjort något så slängde jag ut den korven jag hade kvar på ett jätte stort område så att de fick leta. Det tyckte dom var skoj!Dom peppade varandra såg det ut som, så ut som att de skyndade sig för att hitta korven för den andra:-)


Sen gick vi en promenad till med en massa bus innan vi gick tillbaka till bilen. Där fick båda två en rejäl genomborstning av pälsen, dom släpper bra med päls båda två. jag brukar alltid lämna Svea när hon ser ut som ett yrväder i pälsen efter all deras lek men idag så kommer hon att vara fin när jah lämnar henne:-)Nu är vi hemma igen efter ca 2 timmars promenad å 1 timmes träning för Mirko:-)Dom ligger utslagna igen så dom verkar vara nöjda med dagen.


Snart ska jag laga lite mat å göra mej iordning innan jag ska åka å lämna Mirko å Svea innan jag ska åka till jobbet.....

Av Elin Haglund - 19 februari 2008 10:27

Det blev en tidig morgon för mej, klockan ringde 07:30, vilket kanske inte är speciellt tidigt för er andra men för mej är det tidigt att gå upp den tiden nu förtiden i och med att jag har fått en helt annan dygnsrytm i och med kväll/natt passen som jag har jobbat på sistone. Jag åkte iväg för att hämta upp Svea på pendeltågsstationen eftersom hon ska vara hos mej idag. Vi åkte direkt ut i skogen å tog en härlig promenad på ca 1 timme. Hundarna busade för fullt så att de blev helt slut:-)Skönt!


Nu sitter jag här hemma efter att ha fikat en semla å en kopp the:-)onyttigt värre, man ska inte ens tänka på hur många kalorier det är i en semla för då skulle man inte våga äta den:-)Hundarna ligger å tar det lugnt medan jag funderar på att jag verkligen måste röja upp i lägenheten idag......efter ett antal för många natt pass så är inte lägenheten i det finaste skicket:-) Jag känner mej verkligen sliten idag, så idag på dagen blir det ingen träning med Mirko men kanske senare för jag känner inte alls för det idag........så trött å seg........sen så har Susanne varit upptagen denna veckan så det blir träning på egen hand hela veckan men vi ska ses i helgen å träna. Sen petras hundar är fortfarande "sjukskrivna" från träning:-)å Elisabeth jobbar ju dagtid.


Nu ska jag hugga in på disken......sen ska jag dra å styrketräna på jobbet senare ikväll.....oxå får vi se om det blir någon träning för mej å Mirko idag eller om det blir en vilodag?Återkommer med det......


Efter att ha varit inne å läst min å Mirkos träningsdagbok så insåg jag att det har varit rätt så mycket träning på sistone så då bestämde jag mej att det blir en vilodag idag för Mirko.....men kanske att jag inte kan hålla mej helt å kör lite fjärr å kryp inomhus ikväll:-)


Några bilder på 2 utslagna hundar efter dagens promenader.....Mirko tycker verkligen om Svea.....Han tycker nog att Svea är hans tjej:-)

Av Elin Haglund - 18 februari 2008 19:50

Vi började dagen med en lång promenad i skogen.....ingen sol idag men det var skönt ändå att komma ut i friska luften!På promenaden så kom vi fram till en liten fotbollsplan mitt ute i skogen så vi passade på att köra ett kort lydnads pass. Vi körde igenom ettan.....eller nästan alla moment iaf......


Linförheten - gick super!:-)Behöver inte säga mer, men ska fortsätta att jobba på hö. vä. halt och vanliga halter, kan ha lite sega sättanden ibland.


Läggande under gång - super!


Sitta kvar - super idag, ingen mer uggla nu förtiden:-)


Ställande under gång - super!Inga steg där inte!:-)


Platsliggningen - super! 


Sen hade vi ju tyvärr inget hinder eller apportbock så det fick vi hoppa över. Det känns faktiskt bra inför lydnads ettan nu:-)men nu måste vi börja ta inte lite andra moment igen. Vi har ju kört momenten i lydnads ettan rätt mycket på sistone med fokus på att få till hela momenten så att de fungerar och uthållighet med belöning efter vi har gjort 2 moment eller 3 moment.


Efter vårt korta lydnadspass så fortsatte vi vår sköna promenad. Sen idag på kvällningen så åkte jag å Mirko å hälsade på Elisabeth å Sacco, fär at snacka lite skit å hämta min nycklar i och med att syrran ska hjälpa mej med Mirko på fredag så jag behövde nycklarna.


Jag är nöjd med dagen, både med mej själv å med Mirko!:-)

Av Elin Haglund - 17 februari 2008 16:49

Nattens pass slutade bra men det blev övertid på en timme så innan jag kom i säng så var klockan 09.00 å jag var så trött, det skulle bli så skönt att sova. Jag sov super bra till 13.00 då vaknade jag av att det blev så ljust i rummet av att solen låg så det var bara att kliva upp efter 4 timmars sömn så jag ska gå å lägga mej snart igen en liten sväng så att jag orkar hela natten som kommer oxå.


Ok dagen som inte började bra......jag åkte upp till klubben för jag var sugen att träna lite lydnad å agility.....jag ska ta ut Mirko ur bilen och det står bara en till bil på parkeringen å dom håller på att sätta in sin hund i bilen.....jag säger åt Mirko att hoppa ut och sätta sig.....jag brukar inte ha koppel på honom eftersom han alltid bara håller sig vid mej och inte bryr sig om andra hundar när vi är på klubben.....så jag gör som jag brukar säger åt honom att hoppa ut ur bilen utan att koppla honom.....säger åt honom att sätta sig....han sätter sig å sen ser han dom å rusar dit.....grrrr hund j-vel!Jag ropar på honom men han total ignorerar mej...grrrr igen.....jag springer dit och tar tag i honom......skäller ut honom efter noter.....jag känner hur det kokar eftersom han har valt att ignorera mej!!!å det är inget jag accepterar!!punkt slut, han ska lyssna å han ska lyssnna på en gång!


Jag tänkte att det här börjar ju bra....det kanske är lika bra att strunta i att träna.....men jag sätter mej i bilen å lugnar ner mej......sen tar jag ut honom å sätter igång å tränar och han går som en klocka!!:-)inget pip, inte ofokucerad för fem öre:-)Varför jag ska behöva bli förbannad för att få ett sådant resultat på lydnaden, det känns så onödigt. Men som sagt han gick helt super super super idag!!!Så nöjd:-)


Vi körde linförhet - klockrent. Ingen trängning. Körde vä. hö. om halt han brukar kunna falla ut en bit men nu låg han slickad vid benet(men inte så att han trängde). Läggande under gång, ställande under gång, sitta kvar, platsliggning. Allt gick verkligen super, han la sig fort å ner med armbågarna, ställde sig bra utan en tendens att rör sig, satt utan att bli som en uggla när jag lämnade honom och platsliggningen så låg han slickat ner med huvudet i marken. Idag hade jag mer än gärna startat!!:-)Men varför ska jag behöva bli förbannad på honom först för att han ska göra sitt bästa?


Sen avlsutade vi med lite agility.....slalom och framåtsändande med hopp. Han var duktig. Fortfarande lite svårt med slalom när han är på höger sida om mej men men det är bara att träna på.


Nu ska jag gå å sova en sväng så att jag orkar med natten pass för som det är nu har jag fått alldeles för lite sömn.

Av Elin Haglund - 16 februari 2008 20:30

är vädret här i Stockholm!Så härligt med ett vitt tunt lager snö å ännu bättre att solen skiner, men blir ju bara så glad:-) Det var inte lika kallt imorse utan det låg på en -4 grader imorse, helt lagomt. Jag å Mirko började dagen med en springtur innan frukosten. Det blev ingen lång sådan eftersom jag blev så hungrig efter ett tag när jag sprungit men men förra gången sprang jag långt så det fick räcka med 30 minuter denna gång.


Senare under dagen var det dax att åka på kalas till Marie, Mirkos dagmatte, som fyllde år. Mirko fick följa med in och kela lite med Svea. Vi skulle inte stanna så länge eftersom jag skulle träffa Susanne vid 15.00 för att träna hundarna och tur var väl det för sen kom det en massa folk till Marie precis när vi skulle till att åka annars skulle det bli trångt med alla människor å 2 hundar:-)Plus att om människor är hundrädda så blir det så jobbigt för då måste jag vara med så att jag kan säga till honom då han gärna skäller ut hundrädda människor om jag inte är med, min elaka lilla hund som "slår på dom som redan ligger ner" men så klart tillåter jag inte att han gör det:-)


Som sagt sen var det dax att träffa Susanne för att träna hund, tyvärr valde Petra att inte komma å Elisabeth kunde inte så det var bara jag å Susanne igen.


Träningen bestod av:

Lydnad, skulle vi börja med, men Mirko var så gasad å hade väldigt lätt att ta till pipet idag, så extremt har det inte varit på länge!Så jag valde att inte köra lydnad idag för jag kände att mitt temperament inte var på topp å visste att jag bara skulle bli förbannad på honom. Ja ni läste rätt.....Elin valde att inte träna.....jag kanske har lärt mej något på slutet ändå:-)Att man faktiskt inte behöver träna det som man har tänkt utan man måste känna efter både för sig själv å för hundens del. För så fort jag börjar känna mej irriterad så går jag fortare å känner mej förbannad å då börjar han pipa ännu mer, så jag ger mej själv en klapp på axeln idag för att jag avstod att träna. Jag avstod dock inte helt utan körde lite skall och testade metallapporten. På moment med fart i så vet jag att han orkar hålla ihop utan pip. Testade som sagt metallapporten, det var länge sen sist. Jag höll honom i halsbandet å kastade apporten å sa sen apport....han sprang ut i full fart tog apporten å släppte tyckte väl att det var konstigt att den inte smakade som den brukar:-)Men när det inte kom någon belöning när han släppte den så sprang han ut till den igen å grep den å sprang mot mej så då fick han belöningen. sen hämtade han den utan problem men han fick belöningen väldigt fort så han behövde inte bära den så långt.


Sen tog vi spåren som vi hade lagt ut till varandra. Mirko gick super, verkligen super!Höll kortare lina å han visade verkligen vart spåret gick om han tappade det å hittade tillbaka så det kändes jätte skönt!Han gick helt super, lugnt å fint å hittade alla apporterna!


Sen avslutade vi med budföring á la kondition, det tyckte hundarna var skoj!


nu är det snart dax för jobb.....


Hörde ni låten kebabpizza?!hur bra var den egentligen!!!!!

Av Elin Haglund - 15 februari 2008 08:39

var det ute idag när vi vaknade...brrr....det trodde jag inte.....men till min förvåning så kändes det inte speciellt kallt i och med att det idag iaf är vindstilla:-)Sen har det kommit lite snöflingor på marken, men dom är inte speciellt många. Hade först tänkt springa idag men när jag vaknade så kände jag inte alls för det så jag ringde Annika å frågade om hon ville hänga med ut på en promenad ist och som tur var så ville hon det, så vi ska ta en sväng runt 10.00 Får väl se om det blir någon träning idag?Men lite ska vi nog köra men det blir här hemmavid på baksidan eller kanske till och med inomhus....brrr...det är ju så kallt idag å då tycker jag att det är jobbigt att träna utomhus för det är så svårt att belöna när man är kall om fingrarna å har en hund som hugger som en piraya för att få godiset:-)....jag har tillåtit honom att göra det på träning för jag vill inte säga åt honom för det känns oviktigt för mej.....men det kanske blir handskar på så brukar det funka.


Uppdatering kommer innan jag drar till jobbet ikväll......


Uppdatering......

ja det var riktigt skönt ute idag så det var super skönt att gå på en lång promenad i det fina vädret. Lite bitande kallt men väldigt soligt å fint:-)Nu har vi haft sol 3 dagar i rad, det var inte igår vi hade det!Ja det blir ingen träning idag, det enda vi gjorde var att träna att backa upp för trappan när vi kom tillbaka från promenaden. Han tycker att det är svårt men lär han sig vart han har sina bakben så ska han väl till slut kunna springa upp för trappen fast baklänges:-)Han har verkligen problem med sina bakben......nästan så att han tror att han bara har ett par framben så detta är en riktigt bra övning för honom, han får verkligen kämpa å vill helst backa sidledes upp men men då kommer det ingen belöning. Det kanske blir lite kryp å fjärr inomhus innan jag åker till jobbet? Ikväll så ska Mirko vara hos sin dagmatte så då får han en rolig kväll ist för att ligga hemma å ha tråkigt, vilket han oxå tycker kan vara skönt ibland.


Tog en bild på Mirko å Troja så att ni får se en till av hans tjejer.....han har många tjejer Mirko:-).......Tjejen, Troja, Svea


Jag kan inte styra i vilken ordning som bilderna kommer på bloggen.....såg att jag hade missat att lägga in en bild från gårdagens promenad som jag lägger upp idag ist.


Bild 1. Arga Mirko!Mirko visar Svea hur förbannad han iaf ser ut:-)Hon hade nypt han rejält i stjärten å då blev han lite arg på henne för det gjorde såååå ont


Bild 2. Mirko å med en av hans tjejer Troja från dagens promenad. Det är inte det lättaste att ta bilder på hundar men en bra bild lyckades jag ta på dom 2 iaf. :-)

Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
<<< Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards