AKJAS MIRKO

Alla inlägg under mars 2008

Av Elin Haglund - 13 mars 2008 19:02

när jag å syrran var ute vid Paradiset å gick här för någon dag sedan så råkade syrran tappa sin dyra kamera värd 4500kronor i sjön!Inte det roligaste!Men som tur var så hamnade den på en klippavsats så vi fick upp den igen, sen så hade syrran hört att man kunde lägga kameran på elementet i 2 dygn och om man har tur så ska den fungera. Syrran tänkte att hon testar det innan man nyttjar drulle försäkringen och tro det eller ej men efter 2 dygn på elementet så fungerar den!!!:-)Så här kommer några bilder som hon knäppte på Mirko innan kameran trillade i vattnet. Snacka om skillnad på skärpan på bilderna jämfört med min dåliga kamera!Måste verkligen införskaffa en ny kamera!Men det får väl bli i framtiden någon gång när jag har hamnat i fas ekonomiskt igen:-)


Stilbilder på snyggingen!:-)Syrran fick lov att kamoflera gökungen som alltid tittar ut när Mirko ska vara med på kort....hahahah.....så denna gång slipper man se den:-)

Av Elin Haglund - 13 mars 2008 14:59

jag skulle till Huddinge för att uträtta några ärenden idag så påvägen dit stannade jag å la ett spår som fick ligga medan jag var i Huddinge. Påvägen hem 1 timme senare så stannade vi och tog spåret. Det gick jätte bra!Mycket bättre driv och motivation! :-)Nu skriver jag träningsdagbok över spårträningen så att man inte gör samma saker/samma typ av spår som jag inser att jag har gjort, då blir ju inte spåren någe skoj, så nu blir det variation av dess like, det gäller även belöningen vid apporterna:-) Han löste spåret fint, han strulade i en vinkel eller strulade å strulade han gjorde helt enkelt ett alldeles för stort slag i min smak men men....


Sen fortsatte färden mot klubben för att träna lite lydnad. Började med att köra igenom hela 1:ans program å det gick jätte bra!Sen avslutade vi passet med framåtsändande, det är så roligt att se för nu har han några gånger själv brytit ner till skritt när han passerat musmattan utan att jag har behövt säga något:-)roligt att se!Men nu ska jag dela upp momentet ett tag igen. Och ska börja att kalla in från sakta gåendet och ha honom fot innan jag skickar honom fort, vilket jag inte har gjort så ofta så jag får dela upp det så nu ett tag.....


Sen blev det en promenad i skogen vid klubben och sen var det dax att åka hem med en mindre ren hund:-)usch hela han var lerig efter att ha tränat lydnad på leriga planer plus en promenad i lerig skog så det blev faktiskt en dusch för Mirko när vi kom hem. Han går alltid in frivilligt eller alltid jag har ju bara duschat honom 3 gånger i hela hans liv:-) men sen så försöker att han att smita förbi mej genom att ta ett steg längre fram hela tiden, han verkligen smyger:-)men ut kommer han inte:-)att han inte förstår att han aldrig skulle få som han vill....hihihi....det är ju jag som är bossen:-) Men nu är han ren och fin!


Igår blev det inte så mycket för Mirkos del.....det blev en springtur tillsammans med Linn & Nick och sen blev det lite kryp och fjärr inomhus.

Av Elin Haglund - 11 mars 2008 13:59

idag var det dax för skott träning på klubben, jag som har tagit på mej att ansvara för den. Det var stor uppslutning så det var roligt, det är fler än jag som är ledig på dagarna:-) Jag sköt först på platsliggningen och åt dom som ville köra budföring. Sen var det dax för Mirko att få testa på skott så Yngve sköt åt oss. Vi har ju stått bredvid någon gång på skott träning när han var liten och sen så efter MH testet så vet man ju att han inte är skottberörd för fem öre, känns skönt!Men nu var det dax att testa skott i samband med platsliggning och budföring. Först sköt Yngve något skott när vi bara gick på plan men han brydde sig inte alls. Så då la jag ner honom och gick ifrån honom bara någon meter, han rörde inte ens på örat när skotten gick av:-)Sen testade vi en budföring och det var inga som helst problem, han sprang som en gasell som vanligt, rörde inte ens på öronen där heller:-) Det var bra att få träna skott iaf så att man har gjort det någon gång innan det är dax för start, men så mycket tror jag inte att man behöver träna det.


Sen efter det så blev det lite skitsnack med allt hundfolk innan jag å Mirko körde lite lydnad. Vi började passet med framåtsändande - vi körde hela momenten & det gick helt super!!!!Kanske poletten har trillat ner??!Vi körde 3 gånger och han gjorde rätt alla gånger:-)Full fart fram till konerna och saktade ner när jag sa sakta vid musmattan:-)så nu är jag glad!!!Får väl se om det var en engångs företeelse eller om det går bra nästa gång oxå?!


Apportering - vi körde först ettans apportering sen vanlig apportering. Den vanliga har vi fått till riktigt bra!ettans får vi nöta lite till på, vill gärna ta den innan jag säger apport.

Inkallning med läggande - forsatte med inlärningen av inkallande med läggande, en klar förbättring med bollen som belöning.

skall - Fokus på skallet, han fick stå upp, börjar få till ett hyfsat bra skall.....tror jag iaf?:-)

"Rutan" - nöter på med skick till rutan, minskat ner musmattan och lagt på stå en får stå en bra stund innan belöningen kommer och det gör han jätte fint!

hopp över hinder - avslutade passet med ett hopp över hinder och det är hans favorit nummer:-)Han flyger över och oavsett hur snett han sitter så hoppar han alltid tillbaka över hindret. Han satt sig alltid så snett brevid hindret förut och jag försökte först att få honom att sätta sig rakt på andra sidan om hindret men det var lättare sagt än gjort så jag la om fokus till att lära honom att den enda vägen tillbaka till mej är över hindret oavsett vart han hamnar så nu hoppar han alltid över hindret oavsett hur han sitter så det är bra:-)


Det blev faktsikt ingen linförhet idag. Vi brukar ju alltid träna det och det är lätt att glömma bort att det kan vara bra att hundarna får vila från det oxå så idag blev det ingen linförhet.


Sen var det bara hem och vända för att sen gå en promenad med Annika & Troja. Annika har varit i Thailand så jag har saknat deras sällskap på promenaderna men nu är hon hemma igen, skönt!


Ikväll ska jag, syrran å mamma gå ut å käka så det blir mysigt!Mamma är nere i storstan och jobbar ibland så då brukar vi passa på och träffas så det ska bli mysigt att träffe henne ikväll:-)

Av Elin Haglund - 10 mars 2008 13:04

Idag blev det en springtur i regnet, skönt var det!Det var ett tag sen jag sprng pga min förkylning som har hängt i alldeles för länge så det blev inte så lång tur men vi var ute en stund iaf. Det kändes skönt att komma ut igen och röra på fläsket:-)


Sen efter det blev det en tur till Claes Ohlsson förl att införskaffa ett par hörselkåpor eftersom jag ska hålla i skotträningen på klubben imorgon. Ska bli roligt, hoppas bara att det dyker upp några stycken så att vi kan köra både budföring och platsliggningen och så att någon kan skjuta åt mej å Mr M.


Efter det blev det ett litet träningpass på baksidan. Vi körde ff, framåtsändande - började med att repetera saktakommandot igen, fick vara på honom en gång för han ville gå alldeles för fort, sen testade jag att köra igenom hela momentet. Han gjorde 2 bra gånger, men jag märker att han inte riktigt ha förstått fullt ut:-)men men det ska han nog lära sig. Sen körde jag några gånger snabbt fram till "gruppen", för när jag testar att köra ihop momentet så får han en mycket saktare galopp fram till gruppen men det kanske inte är så dåligt med tanken på att annars springer SÅÅÅÅÅ fort fram till gruppen.....ja ja ja vi får se?Men det är roligt att man börjar se ett färdigt moment av detta tragglande:-). Sen blev det "rutan", sen blev det att fortsätta inlärningen av inkallande med läggande - gjorde idag så att jag kastade en korvbit för att få honom bort från mej samtidigt som jag backade ytterligare, när han vända om för att springa till mej sa jag ligg och sen kom bollen. Ska lägga mycket krut på att han ska få in rätt teknik eftersom han måste lära sig att lägga sig snabbt i rörelse mot mej för att lägga sig så och lägga sig stilla på avstånd är ju två olika saker.....så vi nöter på:-)Sen avslutade vi med platsliggning, men fokus låg på att repetera "plats"(alltså bara nedläggningen) och inte på att ligga länge.


Han gjorde det bra idag på träningen min lilla älskling:-)


Nu bär det av till jobbet snart.....  

Av Elin Haglund - 9 mars 2008 17:57

dagen började med en promenad i regnet som inte blev speciellt lång just pga av vädret. Sen bar det av till Ågesta gård, där Petra skulle hålla en allmänlydnads kurs. Jag vär där och tittade och hjälpte till lite så Mirko fick sitta i bilen. Sen bar det av till Haninge BK där vi först tränade lite lydnad med Susanne & Cox. Det blev inte så mycket för oss idag......linförhet som dock satt som handen i handsken:-) och lite skall, skallet gör han bra nu och han har förstått att tyst betyder tyst och att han alltid ska vara tyst i början av "momentet" så vi kör alltid tyst en bra stund innan vi kör igång med skallet så att han lär sig det på en gång.


Sen så var det dax att titta lite på skyddsträningen på klubben, den gruppen som Susanne är med i. Jag kunde inte riktigt låta bli så Mirko fick komma ut och köra lite med kamptrasan för första gången. Han gjorde det jätte bra, skällde fint och grep fint och även kampade jätte fint. Jag hade till och med svårt att få honom att släppa vilket jag ser som ett framsteg hos Mirko eftersom han alltid har släppt när jag har sagt till och inte riktigt kampat så mycket som jag har velat, men det beror mycket på mej i och med att jag inte har kampat tillräcklgit med honom. Figgen sa att han kampade bra, blev inte distraherad när han försökte att distrahera honom, höll kvar bra - inga omtag och att han hade bra grip så det var roligt att höra!:-)Jag kommer nog inte att köra skydd med Mirko eller om jag ska det så blir det längre fram i hans liv, men det är ändå roligt att testa på dom första stegen i skyddsträningen. Sen är det roligt att vara med och titta så att man kan lära sig lite om jag nu någon gång vill köra igång med skydd oxå?


Ja nu är det tv:n som gäller, men eftersom det inte blev så mycket lydnad idag så ska vi köra lite kryp och fjärr inomhus senare ikväll....


Imorgon ska jag förhoppningsvis komma igång med min egen träning....springa.....har ju haft en enträgen förklylning som inte vill släppa men ska testa springa imorgon så får vi se hur det känns. Sen så blir det nog lydnadsträning på våran alldeles egna lydnadplan på baksidan av huset....och på kvällen blir det jobb....


Bilder från en lång promenad i paradiset, sen en bild där jag försökte att knäppa kort i mörkret men det blev mindre bra:-)men ändå en liten frän bild:-)

Av Elin Haglund - 8 mars 2008 19:31

har det varit idag, skönt!soligt värre iaf på fm, sen gick solen i moln men det var iaf uppehåll:-) Började dagen med att ta sovmorgon var så trött så det var skönt att sova ut tills jag vaknade:-)


Sen så blev det en träningsrunda på vår fina "träningplan":-) på baksidan av huset, den ligger helt perfekt där!en hel paln bara för oss själva, kan det bli bättre?!IVi körde linförhet, riktigt bra idag, läggande & ställande under gång, gick bra men vid första ställande under gång så la han sig.....försökte att tänka på HUR jag säger stå.....måste säga det rätt så momontont eftersom jag säger ligg väldigt intensivt, gör jag det så ställer han sig så det hänger mycket på mej.........sitta kvar som sagt nu sitter han bra så det känns skönt att vi äntligen har fått till det..........apportering som i 1:an för att träna på att han inte får ta den innan jag säger apport vilket han gärna vill göra sen körde vi "vanlig" apportering som vi har fått till väldigt fint.....jämt och fint tempo ut & in, inget tugg och med fin ingång....men han satt sig snett en gång men sen gick det bra!.............rutan minskade ner musmattan idag till ett litet litet lock men han grjeade det fint ändå:-) men när jag hade flyttat rutan vid ett tillfälle så gick han lite vingligt ut till rutan men dom andra gångerna gjorde han det fint, har även lagt på ett stå och att han får stå ett tag medan jag går runt lite grann åt olika håll runt rutan och han står blixt stilla:-)........sen avslutade vi passet med kamp och kast med boll!:-)


Sen så kom syrran till mej och vi tog bilen ut i skogen för att gå en lång & skön promenad. Vi hade med oss fika, tänkte först ta med oss korv för att grilla men sen försvann som sagt solen så då fick det bara bli lite fikabröd:-)Syrran kastade boll och lekte för fullt med Mirko så att han blev helt slut:-)så idag har båda jag & Mirko haft en skönt dag!


Nu på kvällningen blev det städning, vilket lägenheten var i stort behov av:-)dammråttor överallt, sen nu när det har varit blött ute så har jag bara dammsugit men idag skurade jag golvet å jag kan säga att golvet var i STORT behov av det....usch vad vattnet blev svart:-)men men jag bor ju ensam så det är ingen mer än jag själv som tar skada av det:-)


Kram på er alla!

Av Elin Haglund - 7 mars 2008 23:58

Ja då var det som sagt hela 4 dagar sen jag bloggade, vilket inte är likt mej:-)Men jag har jobbat mycket så det har inte hänt allt för mycket i mitt å Mirkos liv.


Men det vi har hunnit med sen sist jag bloggade är:


Vi var och körde sök eller jag å Mirko körde inte men jag var med en grupp och körde lite för att kunna komma in i gruppen och samtidigt fräscha upp mina kunskaper på sök biten:-)Jag la ett spår till Mirko med bara en slutapport i form av en kamptrasa. Han gick riktigt bra!Han hade bra motivation och motor!Ska försöka att driva upp honom lite i spåret, får se hur det går?!Sen blev det lite lydnad efteråt i form av lite gott och blandat:-).....ff,Läggande och ställande under gång,fortsätter med vår inlärning av inkallning med läggande,sitta kvar,skall, framåtsändande(bara fram till "gruppen"), kryp.....det mesta gick bra som jag minns det!:-)Krypet vet jag inte hur det ser ut egentligen, det är nog det enda momentet som jag inte vet hur jag vill ha det eller vad som krävs för att få en 10:a :-) därför är det svårt att veta hur bra eller dåligt:-) Mirkos kryp är?Försöker att blanda läggande & ställande under gång, men han kan ändå ibland blanda ihop läggande & ställande så vi får bara hoppas på att han inte gör det på tävlingen:-)men vi har ju ett tag på oss innan det är dax för start:-)


På onsdag blev det bara en riktigt lång promenad eftersom jag var riktigt sliten efter nattens pass. Vi gick ute i paradiset, det är så fint där!Vi var ute i 2 timmar!riktigt riktigt skönt, men på slutet blev jag helt slut i kroppen eftersom jag är dålig på att sköta min mat när jag jobbar natt. På onsdag kväll skjutsade jag Mirko till syrran & Tommy eftersom Mirko skulle få sova där. Jag jobbade nämligen onsdag natt och sen skulle jag jobba kväll på tors, vilket innebar att efter att jag hade gått av på torsdag morgon så var det bara hem och sova 5 timmar och sen var det dax att gå upp för att hinna till jobbet igen. Därför var det bättre att Mirko fick vara hos syrran & Tommy annars skulle inte Mirko få varken mycket sällskap eller promenader. Han tycker att det är så roligt att träffa syrran & Tommy så det gjorde nog inte Mirko nått!Men för mej var det ensamt, gud det är helt otroligt hur man kan börja sakna en hund som man bara är ifrån i 24 timmar, men det gjorde jag!Så som ni förstår så blev det ingen träning på torsdag eftersom torsdagen bara innehöll sömn & jobb.


Idag fredag var vi ut till Susanne för att spåra. Hon skulle hjälpa mej med ett frispår åt Mirko. Jag har aldrig gjort det med Mirko förut men jag fick tips om det för att driva upp motivationen på honom i spåret så jag tänkte att det kan vara värt att testa(nu låter det som att han har jätte dålig motivation men det har han inte utan jag vill bara ha mer:-)). Jag gick ut spåret och tog med mej Mirkos favorit fotboll, jag satt mej i slutet av spåret och väntade......idag blev det ingen lång väntan eftersom vi beslutade oss för att släppa på honom redan efter 25 minuter för att vara på den säkra sidan att han hade minnesbilden kvar av att jag hade gått iväg. Susanne släppte sedan iväg honom och då stack han iväg men kom tillbaka till henne igen....fegisen min:-).....men sen stack han iväg igen och spårade som bara den!Jag låg uppe på en höjd så att jag kunde se när han spårade, det var roligt att se!Vi ska börja blanda in frispår i våran spårträning, man kan ju länga ut spåret och liggtiden, jag tror att det är nyttigt för framför allt Mirko som är så beroende av mej så är det bra för honom att bli lite självständig & få lite självförtroende!får se hur han utvecklas av det?!


Sen blev det lite uppletande.....han gick inte lika klockrent som han brukar men han gick bra ut på djupet men inte enda ut i hörnet på korridoren, men jag var nöjd med honom ändå!


Ja nu är klockan som sagt 00:21 å det är dax att krypa ner i sängen, jag är så sliten & trött efter dom senaste passen så det ska bli skönt att sova!


I helgen är det inplanerat lydnad, sök(fast jag å Mirko ska inte börja köra det riktigt än, känner att vi måste få till spåret först så jag får se hur det blir med sökträningen.....tar ju rätt så mycket tid som då Mirko ska ligga i bilen eftersom jag inte har tänkt köra med honom.....får se hur vi gör?), ska kanske vara med på skyddsträningen på söndag istället så kanske man kan lära sig lite där för egen del, men inte för Mirkos del heller som det ser ut där men vi får väl se? och kanske något spår ska vi hinna med?....mycket planerat men får se vad vi väljer att göra?



Kram på er all & hoppas att ni får en skön helg!Och hoppas att vi får lika fint väder som det har varit de senaste dagarna.

Av Elin Haglund - 3 mars 2008 20:38

Nu har Mirko fått sig massage, en helkroppsmassage, för första gången:-)Han låg helt stilla och såg ut att njuta av att bli masserad. Han var väldigt stel på låret på bakbenets innersida, ska försöka att massera honom oftare!Tror att det är väldigt avslappnande för dom små liven, om man tänker vad mycket de rör på sig och rätt så ofta snabba häftiga starter och stopp så tror jag att de är i behov av massage som vi människor så nu ska vi se till att det blir rutin på detta på kvällarna. När jag masserade honom så insåg jag av färgen på mina fingrar efteråt att han nog är i behov av en dusch snart, fingrarna var alldelse svarta av smuts:-)


Idag stod det spår på schemat och det enda jag kan säga är att han är väldigt omjämn i sitt spårande....ena dagen jätte bra andra dagar mindre bra.....för att slippa skriva en hel uppsats om hans spårande:-)jag kan säga att allt det man kan få problem med gällande spåret har vi haft men men det är bara att kämpa på!Som det ser ut nu så kommer vi inte att kunna starta lägre på ett bra tag pga  spåret, lydnaden fungerar ju super men på spårfronten ser det lite mörkare ut....så det kanske får bli till att köra sök istället för spår??får väl se hur det utvecklar sig?Han verkar har mer fallenhet för söket med tanke på hur han jobbar på uppletandet och hur roligt han tycker att det är!:-)och det är ju lite samma princip som på söket enligt mej iaf:-)


Jag måste bli bättre på att planera vår spårträning så att jag kan hålla koll på hur långa spår, vilken terräng, hur många vinklar, hur många apporter etc för att kunna avancera och variera träningen för som det ser ut nu när jag tänker tillbaka på våra spår så blir det ofta mycket samma sak och detta kan säkert ha påverkat hur vår spårtränings har utvecklats eller kanske rättare sagt hur den inte har utvecklats:-)Tror att jag har fått för mej att Mirko är dålig att spåra och vill att han spårar på ett sätt som jag vill, vilket jag ska strunta i nu och se till att han får spåra som han vill för man måste ju se till varje individs förmåga,det är lätt att jämför med min förra hund; Musse; och hur han spårade men nu måste jag inse att jag har en ny individ att jobba med som har andra förutsättningar, får väl se hur det går med spåret nu när jag ändrat inställning till spårandet?Men just nu känns det långt bort att kunna starta en lägre tävling pga spåret. Men någon gång ska vi väl lyckas och den som lever får se!Men det kanske får bli sök först?


Ska även göra så att när vi spårar nu så ska det bara vara spår och inget annat som idag så körde vi även lydnad innan vi gick spåret och det ska vi inte göra nu utan i skogen blir det fokus på spåret när vi är där ett tag framåt iaf. Sen ska jag några spår framåt lägga enbart en leksak i slutet för att få upp drivet på honom lite mer igen.....


ja ja nog om detta spårande men det känns bara lite tungt just nu gällande spåret men får väl se hur det går imorgon för då ska vi spåra igen. Blir fokus på spår ett tag framåt, för lydnaden har vi ändå kommit långt med om man jämför med spåret....


nu blir det cityakuten.....

Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards