AKJAS MIRKO

Alla inlägg under mars 2008

Av Elin Haglund - 24 mars 2008 13:49

vi bloggade. Men det har inte hänt speciellt mycket på hundfronten pga många anledning.....mamma har varit på besök, har jobbat, har varit ett riktigt skitväder med snöstorm(inge roligt att träna då). Så Mirko har fått vila några dagar nu fast det har ju ändå blivit långa promenader, men det är väl det enda vi har gjort. Igår dock så tränade vi lite kryp inomhus och lite fjärr-sitt/ligg. Krypet går väl sakta men säkert framåt....eller själva krypet går inte direkt sakta:-)men framstegen går sakta framåt. Fjärren gick bra, förutom att han var laddad till tusen, så igår hade jag lite pip där igen men men det var inget jag la fokus på.


Idag vaknade jag tidigt....kroppen är inställd på att jobba dag nu....så jag vaknade tidigt imorse. Vi började dagen med en riktig "långis" med Elisabeth å Sacco. Vi var ute i 2 timmar. När vi hade gått promenaden så fick Mirko testa och dra ett bildäck som jag fick tag i igår. Oj vad han fick kämpa....det var ett reservdäck med fälg....insåg att det blir för tungt så vi måste ta och fixa ett annat däck utan fälg istället.....han fick bara dra en liten kort bit och oj vad han kämpade, såg ut som han tyckte att det var roligt faktiskt. Det började snöa rejält på slutet av promenaden och jag som hade tänkt träna lydnad men kände inte direkt för det i snöstormen. Men när jag skulle till att åka hem så hade det lugnat ner sig så jag åkte en sväng till klubben ändå......Vi körde igenom 1:an, riktigt nöjd med alla moment!:-)Men vi ska finslipa lite till innan tävlingen....nu är det inte ens 2 veckor kvar till det är dax för tävling.....men vi känner os redo eller så redo jag kan känna mej iaf.:-)



Påvägen hem åkte vi förbi katthemmet för att besöka Jamaica. Nu har jag besökt henne sista gången så nu ska jag bara vänta på tills hon kommer hem......så får vi se hur det går?:-)


Oj vad det snöar idag......det verkar som att det aldrig kommer att sluta snöa.....hoppas bara att snön har försvunnit tills vi ska tävla.....Mirko har nämligen en tendens till att vilja käka snö:-)det blir inte så bra under ett lydnadsprogram:-).....nej men det är ingen fara, man får säga till honom fast han vill gärna böja ner huvudet och skopa upp en mun med snö:-)

Snyggingen min!Vet inte riktigt vad han tittar på?


 

En mindre smickrande bild. Mirko har hoppar upp på en stor sten och sitter å tittar ner på mej....vet inte riktigt hur han ser ut?:-)


 

Funderar på något?undrar vad som pågår i den lilla hjärnan:-) 


 

Ser nästan ut som att han står och kisar för snön men egentligen står han och tittar på mej.


 

Mirko har en pinne som han sprang och retade Sacco med:-)


Ja det var lite bilder från dagens promenad. Det är tur att jag har Elisabeth som knäpper lite bilder annars så skulle ni nästan aldrig få se några bilder på min blogg. Har en alldeles för dålig kamera för att tycka att det ska vara roligt att knäppa kort. Så tack Elisabeth för att du många gånger har kameran med dej så att man får lite kort!





 

Av Elin Haglund - 20 mars 2008 19:37

Jag måste börja berätta om vad Mirko lyckades med igår kväll precis innan jag skulle gå å lägga mej. Mirko ligger alltid vid mina fötter vid vardagsrumsbordet och på det så har jag min dator som det går 2 sladdar till. Han brukar nästan alltid trassla in sig i dom men då lyfter han försiktigt tassen eller huvudet och smyger försiktigt där ifrån och jag har tänkt flera gånger att jag nog måste flytta datorn eller sladdarna men det har inte blivit av. Igår kväll ser jag i ögonvrån hur han har trasslat in sig i sladdarna och får panik.....han drar med sig hela datorn som dras längs med vardagsrumsbordet för att sedan flyga i golvet.....för att sedan dras längs med golvet en bit.....för att komma därifrån så måste Mirko passera tv-bänken och i paniken förbi där så river han med sig en ljuskupa gjord av glas som det är en massa stenar i....den far i marken med en krasch och sen har jag även glas och stenar över hela golvet....suck!oj oj att man aldrig slutar att förvånas när det gäller hundar:-)Jag tänkte bara....hoppas att datorn har klarat sig eftersom den inte ens är 1 år gammal.....så det första jag gjorde var att slå på datorn å JIPPIE den hade överlevt:-)Det var bara att ta  fram sopkvasten och dammsugaren och få upp allting innan jag kröp ner i sängen.....allt är ju egentligen mitt eget fel men men det är lätt att vara efterklok:-) 


Jag å Mirko började dagen med att ta bilen till katthemmet igen för att besöka Jamaica. Man måste besöka den katten man har bokat 2 gångern inom 1 vecka innan man får hämta hem den så att man vet att man har valt rätt katt. Jamaica ville inte riktigt komma ut ur sin lilla koja idag, men jag ser det absolut inte som något problem. Hon verkar har varit super mysig i sitt jourhem och hon har nästan alldeles nyss kommit till katthemmet så hon är nog inte så van alla dessa människor som kommer å går. Jag tror att hon kommer att lätta upp när vi väl tar hem henne och hon känner sig hemmastadd eller jag får hoppas på det iaf!:-)


Sen var det dax att åka och träffa Sandra & Mac i skogen för att lägga spår. Vi gick ut varandras spår. Mirko gick super bra idag!Väldigt motiverad, nästan för motiverad men som sagt det är ju det jag har strävat efter så jag är nöjd!:-)Efter det så hjälpte Sandra mej med långa budföringssträckor, Mirko verkligen älskar det!Han springer som en tok med öronen slickade längs med huvudet, nästan som han gör det för att minska motståndet:-)


Sen skulle Sandra åka till klubben och köra lite agility så vi hängde med dit. Väl där blev det agility för Mirkos del oxå, oj vad han tyckte att det var skoj!Som skjuten ur en kanon!


Hem och vände för att åka och styrketräna med Linn. När vi hade gjort det blev det en lång promenad med hundarna å äntligen sitter jag i soffan för första gången på hela dagen, skönt!Det blir en tidig kväll i säng eftersom jag ska upp 05.00 imorgon bitti....jobbar dag hela helgen....

Av Elin Haglund - 19 mars 2008 21:18

och tittade på katter, jag föll för en liten dam som heter Jamaica. Katthemmet har besöksdagar som man får komma dit men det var mycket folk där så katterna blir lite hämmade eller vissa iaf. Det gällde Jaimaica som låg i sin lilla koja men enligt jourhemmet som hon har bott i innan så ska hon vara super kelig och tycka om att ligga i sängen, soffan....ja allt å bara mysa....vi får väl se om det stämmer?Jag bokade henne så hon ska förhoppningsvis om allt går som det ska komma hem till Mirko å mej så vi blir en till familjemedlem:-)Sen får vi bara se om dom funkar tillsammans, tror inte att det blir några problem men man får väl ge dom lite tid....det går ju bra med Mirko å Moses(Mirkos dagmattes katt) nu så vänjer sig bara Mirko vid Jamaica så ska det nog gå från hans sida, sen får man ju se vad hon tycker om hundar?det vet man ju aldrig eftersom hon inte har bott med någon katt tidigare.

 

 

 Här är bilder på lilla Jamaica....ursöt:-)


Ja för Mirko å mej har det inte blivit någon träning de senaste 2 dagarna. Vi har gått lång promenader, sprungit och städat lägenheten. det har varit så tråkigt väder....snö, snö å åter snö....vi är ju inte vana med det här nere:-) Men imorgon blir det spår och kanske lydnad efteråt. Vi ska träffa Sandra & Mac.




Av Elin Haglund - 18 mars 2008 15:13

Jag har läst i tidningen om mordet i Thailand. Idag var jag inne igen på aftonbladets hemsida för att läsa nyheterna....bläddrade neråt och läste dom nyheterna som jag tyckte var intressanta......sen kommer jag till nyheten om mordet i Thailand och ser att de har lagt ut en bild på tjejen som blev mördad......det visar sig att jag känner tjejen som blev mördad!Jag läste med Hanna uppe i Umeå för 3 år sen. Vi umgicks lite på fritiden och skrev många uppgiftet tillsammans i skolan. När jag ser bilden på henne känns det helt overkligt att hon har blivit mördad och inte lever längre!Vi har inte umgåtts på ca 2 år så vi var inga nära vänner men det räcker med att jag kände henne och har umgåtts med henne för att det ska kännas helt overkligt att hon inte längre finns i livet.......Man tror ju aldrig att det ska hända någon man känner någonting......sen att dö för att man befinner sig på fel plats vid fel tillfälle.......


Jag skänker en tanke till hennes familj och hennes närmsta vänner.....usch dom måste ha det så tungt nu!Att mista en tjej som var så levnadsglad, positiv, förstående, brydde sig om alla, hjälpsam, glad.....usch det hugger till i hjärtat när jag tänker på henne och hennes närmaste!


Av Elin Haglund - 17 mars 2008 17:32

nej det är ett som är säkert iaf!:-)Vi har hållt igång från 10 imorse tills nu så nu ska jag sätta mej i soffan med en kopp the sen blir det lite dammsugning, mindre roligt men ett måste pga av vädret. Jag får nästan inte tiden att räcka till vissa dagar när jag är ledig:-)Idag träffade jag Helene och Åza på klubben. Vi började dagen med uppletande, roligt!Sen fortsatte vi med ett lydnadspass där jag å Mirko körde ställande/läggande under gång, linförhet, apportering, lilla stegen, kryp och sen avslutade vi med framåtsändande där jag fick hjälp av Helene & Åza som grupp. Han brydde sig inte alls om Helene & Åza så det känns bra eftersom jag oftast har kört med koner på sistone men det verkar inte spela någon roll för honom:-) Men nu ska framåtsändandet få vila ett litet tag också kan jag lägga fokus på något annat klurigt moment ist. Det är många som tycker att framåtsändandet är ett tråkigt moment eftersom det är så tidskrävande och svårt moment att få till, men jag tycker nog att det är ett av de roligaste momenten:-)


Vi hade fint väder hela tiden vi var ute å tränade idag men när jag begav mej från klubben så började det regna å nu när jag å Mirko var ut på en lång promenad så snöade det för fulla muggar, inte speciellt mysigt tycker jag eftersom jag faktiskt vill ha vår nu men men den kommer väl den oxå någon gång?:-)





Av Elin Haglund - 16 mars 2008 17:17

efter 3 timmars sömn var det dax att stiga upp för att åka och träffa Susanne & Sandra för lite träning. Blev bara en kort sovstund idag eftersom jag ska ställa tillbaka dygnet nu eftersom jag jobbar dag veckan som kommer.


Ja det enda jag å Mirko har gjort idag är som sagt spår. Susanne la spåret till mej. I början så fick han inte upp spåret riktigt och verkade inte riktigt veta vad han skulle göra.....hjärnspökena var väl tillbaka igen:-).....men efter att han hittat första apporten så började han att gå som en klocka i spåret:-)Sen hade Susanne släppt någon korvbit emellanåt....allt för att varje spår ska vara en överraskning:-)nu är det variation som står på schemat på spårfronten!Det ska vara något nytt, spännande, överraskning och klurighet i varje spår nu till en början i alla fall. Sen kör jag likadant med apporterna, han ska aldrig veta vad för belöning han får utan det ska bli en överraskning varje gång. Ja ja nog om detta......


Det var jätte härligt väder idag, solen tittade fram igen:-)man blir ju bara så glad.


Idag så hade Sandra med sig sin mamma å pappas hund oxå, en labbe, labbarna har verkligen en viss plats i mitt hjärta:-)Jag saknar Musse lite när jag träffar labbar men men jag ska få träffa honom i sommar iaf, det är synd att dom bor kvar ända uppe i Umeå blir så långt att åka då om man vill träffa honom.


Ja nu är jag så himla trött men måste ta tagi hemmet, det ser nämligen för jävligt ut både på diskbänken och på golvet.

Av Elin Haglund - 15 mars 2008 19:14

från jobbet så möttes jag av att någon hade slagit sönder rutan som sitter i ytterdörren till trapphuset. Fan vad less man blir på människor!!Säkert någon dum & full idiot som har slagit sönder den för att han blev förbannad eller nått i fyllan!!Ok, ni märker inga fördommar har jag fått eller hur?!:-) Nej men jag blir så less, det känns så onödigt och ännu mer onödigt tycker man att det är när det ligger glas i hela trappen där jag ska gå med Mirko...grrrr.....men eftersom jag bor på botten våningen så kunde jag ta en annan väg ut så att jag slapp passera glaser som låg där. Sen blir jag oxå less, det verkar inte som att det är någon som har ringt in detta så vad får jag göra jo ringa så att någon kommer och tar bort glaset och täcker över fönstret provisoriskt eftersom de inte kan komma och sätta in en ny riktig glasruta under helgen....ok klockan var bara 08:10 men visst fasiken tror jag att det är någon mer än mej som har sett detta men inte orkat brytt sig eller tänkt att någon annan har säkert ringt.....oj vad pessimistisk jag låter....men nu släpper vi det där:-)


Efter att jag vaknat så kände jag att Mirko måste få göra något så jag slängde i mej lite frukost och drog på mej kläderna och åkte iväg till skogen för att lägga spår. Påvägen dit så ringde jag å hörde om Elisabeth & Sacco ville hänga på och det vill dom så det var roligt att få sällskap! Det är så skönt att även fast klockan närmar sig 16 så kan man åka ut å träna eftersom det är ljust mycket längre nu:-)härligt!


Jag gick ut ett spår åt Elisabeth å hon gick ut ett spår åt mej. Idag skulle Mirko får ett enkelt spår som inte skulle vara speciellt långt. Han har VERKLIGEN fått upp motorn nu!vi får väl se om han kan hantera det eller om han kommer att bli slarvig eftersom han kanske kommer att jobba alldeles för fort, vi får väl se?:-)Vi har iaf uppnått målet vi hade, att få upp mer motor så får vi se vad vi ska jobba på sen i spåret?:-)


Medan spåren låg så tog vi en promenad med hundarna, det var skönt att få sällskap och sen bra för Mirko att få en promenad eftersom han inte hade fått någon sen vi klev upp ur sängen. Det blir lite konstiga rutiner när man jobbar natt å mycket sömn för Mirko:-)så han brukar vara extra laddad när man ska träna med honom när man har jobbat natt. Och det märktes i spåret idag men det är sådant man får ha i åtanke, han kan inte riktigt hantera all den energi han har ibland:-)


Efter att vi gått spåren så fortsatte jag å Mirko färden mot klubben för att köra lite lydnad så här på lördag kvällen, det är helt otroligt klockan var halv 6 och det var fortfarande ljust.....så härligt!Ja det var ju inte så många mer på klubben än jag å Mirko utan vi var helt solo:-)men det var rätt så skönt det oxå. Vi började med framåtsändande - sakta från gruppen. testade att kalla in honom och det fattade han på en gång:-)Sen körde jag ihop momentet en gång, å det gick super!!Sen blev det lite apportering, jätte fint grip och fart in - inget omtag alls:-)Sen blev det skall - fokus på skallet. Läggande och ställande under gång, körde varannan gång för att han ska lära sig att lyssna på vad jag vill att han ska göra och idag gjorde han inte fel en enda gång:-)vanligtvis så kan han som sagt blanda ihop väldigt lätt men idag satt det iaf, får väl se nästa gång?:-)Sen blev det lilla stegen men fokus på att ta alla trappsteg påvägen upp och ner. Jag la musmattan i slutet av stegen. Jag matade honom med korv påvägen upp på stegen för att få honom att ta alla trappsteg och inte hoppa över någon. Sen gjorde jag samma sak påvägen ner och såg till att han stannade med frambenen på musmattan och fick stå där ett tag. Det funkade faktiskt bra för då tog han alla trappsteg påvägen upp och ner så jag får köra så nu ett tag å se om jag får till det?!Får jobba med stegen som att det vore ett agility hinder och se sista trappsteget som ett kontaktfält:-)så ska vi nog få till det oxå. Men nu är det iaf inga problem för honom att gå på den vilket han tyckte var lite läbbigt i början när vi började med den.


Sen bar det av hemåt för att käka lite å nu sitter jag här framför tv:n, blir lite dega framför den innan det bär av till jobbet ikväll igen.......


Imorgon blir det träning med Sussanne och Cox och kanske även Sandra och Max hänger med. Det var länge sen man träffade dom så det skulle vara roligt om dom hängde med! Det blir spår för Mirkos del imorgon igen.....vi ska köra kvantitet på spårningen ett tag nu för att se om vi får till det och sen så ska jag lägga ner spårningen ett tag så att det får vila och lägga sig lite.


Några bildern från idag som Elisabeth knäppte:

Sacco, Mirko å jag.....jag ser hyfsat sliten ut:-)så ni får kolla på hundarna i första hand:-) Sen en bild innan vi ska sticka iväg i spåret och en bild på när Mirko får sin favorit tub med godis - skinkost!Han verkligen njuter när han får den, men nästa gång så blir det nog leverpastej på tub:-)Sen några bilder på Mirko in action i spåret, lite suddiga men ändå roligt att lägga ut dom. Sen kanske ni ser hur smidig matte Elin är när hon ska ta sig över ett träd som ligger:-)inte den smidigaste i världen precis:-)En bild när Mirko är nyfiken på sin väska där alla leksaker å belöningar alltid finns, han undrar vad som ska komma upp ur väskan denna gång???:-)

Av Elin Haglund - 14 mars 2008 17:36

Mirko är verkligen rolig, för när man kliar honom mellan frambenen så uppstår det 2 reflexer från hans sida:den en reflexen är att han börjar stampa med sitt bakben(alltid samma bakben) och sen så börjar han att slicka med tungan i luften om han inte når att slicka någon annanstans:-)Så där står han och stampar med bakbenen och slickar i luften:-)Han har lite konstigheter för sig:-) Jag har ju vikt ner mej och låtit Mirko sova i sängen med mej för att det är så mysigt när man inte har någon annan att dela sängen med:-) men han får aldrig vara i sängen om inte jag säger att han får och det har funkat, han har aldrig hoppat upp i sängen utan tillåtelse....men idag var han så rolig för då hade jag gått å lagt mej för att vila på dagen eftersom jag ska jobba i natt och vaknade så tidigt imorse, jag hade somnat och vaknade till av att han verkligen smög upp i sängen sakta sakta med ett ben i taget och la sig försiktigt precis som att jag inte skulle känna att han smög upp...hihihi....och i vanliga fall när jag säger åt honom att det är ok att komma upp så kan jag säga att han inte smyger upp i sängen precis så han visste nog att han utmanade sin gränser lite idag genom att smyga upp utan att fråga:-)


Idag på morgonen så var vi först ute på en lång promenad med Annika & Troja, det var skönt!Sen så tog jag å Mirko bilen för att hjälpa syrran att hämta en dator som hon hade beställt, så jag fick lov att köra mitt inne i smeten idag, vilket jag inte gör allt för ofta eller typ aldrig:-)(det blir kommunala medel om jag ska in till stan:-)) men det gick bra!:-) Sen så åkte vi hem och la oss och sov en stund inför nattens jobb. När sömnen var över så stack jag å Mirko ut och sprang med Linn & Nick, det var skönt!Vi har sprungit 3 dagar denna vecka så nu kan jag vara nöjd med mej själv:-)Men en blev det "Donken" så nu ligger man plus minus noll igen....hihihi


Sen kom lilla Akela ut och skulle gå en promenad med sin matte, Akela är kanske ungefär 4 månader nu och hon fick hälsa på Mirko men i koppel så att Mirko inte skulle tackla omkull henne:-)men han är så himla snäll med valpar, han bara står där eller ligger ner och hon är och pussar på honom och lägger sig ner på rygg framför honom:-)och gör sig till för honom men han bara nosar lite på henne


Vi hade tänkt lägga spår idag men det blev inte av så ska försöka att hinna med något spår i helgen!Den enda träningen jag å Mirko har åstadkommit idag är kryp inomhus. Sen körde vi hans tankespel och vad han har blivit snabb på det så nu får man göra det svårare å svårare hela tiden:-)dom är kloka dom små liven.


Ja just det nu kanske det blir utökning i vår lilla familj....nej inte av någon kille än tyvärr:-)utan av en katt vid namn Cosmonova men jag återkommer med mer inormation om det blir av eller inte?!

Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards