AKJAS MIRKO

Alla inlägg den 7 mars 2008

Av Elin Haglund - 7 mars 2008 23:58

Ja då var det som sagt hela 4 dagar sen jag bloggade, vilket inte är likt mej:-)Men jag har jobbat mycket så det har inte hänt allt för mycket i mitt å Mirkos liv.


Men det vi har hunnit med sen sist jag bloggade är:


Vi var och körde sök eller jag å Mirko körde inte men jag var med en grupp och körde lite för att kunna komma in i gruppen och samtidigt fräscha upp mina kunskaper på sök biten:-)Jag la ett spår till Mirko med bara en slutapport i form av en kamptrasa. Han gick riktigt bra!Han hade bra motivation och motor!Ska försöka att driva upp honom lite i spåret, får se hur det går?!Sen blev det lite lydnad efteråt i form av lite gott och blandat:-).....ff,Läggande och ställande under gång,fortsätter med vår inlärning av inkallning med läggande,sitta kvar,skall, framåtsändande(bara fram till "gruppen"), kryp.....det mesta gick bra som jag minns det!:-)Krypet vet jag inte hur det ser ut egentligen, det är nog det enda momentet som jag inte vet hur jag vill ha det eller vad som krävs för att få en 10:a :-) därför är det svårt att veta hur bra eller dåligt:-) Mirkos kryp är?Försöker att blanda läggande & ställande under gång, men han kan ändå ibland blanda ihop läggande & ställande så vi får bara hoppas på att han inte gör det på tävlingen:-)men vi har ju ett tag på oss innan det är dax för start:-)


På onsdag blev det bara en riktigt lång promenad eftersom jag var riktigt sliten efter nattens pass. Vi gick ute i paradiset, det är så fint där!Vi var ute i 2 timmar!riktigt riktigt skönt, men på slutet blev jag helt slut i kroppen eftersom jag är dålig på att sköta min mat när jag jobbar natt. På onsdag kväll skjutsade jag Mirko till syrran & Tommy eftersom Mirko skulle få sova där. Jag jobbade nämligen onsdag natt och sen skulle jag jobba kväll på tors, vilket innebar att efter att jag hade gått av på torsdag morgon så var det bara hem och sova 5 timmar och sen var det dax att gå upp för att hinna till jobbet igen. Därför var det bättre att Mirko fick vara hos syrran & Tommy annars skulle inte Mirko få varken mycket sällskap eller promenader. Han tycker att det är så roligt att träffa syrran & Tommy så det gjorde nog inte Mirko nått!Men för mej var det ensamt, gud det är helt otroligt hur man kan börja sakna en hund som man bara är ifrån i 24 timmar, men det gjorde jag!Så som ni förstår så blev det ingen träning på torsdag eftersom torsdagen bara innehöll sömn & jobb.


Idag fredag var vi ut till Susanne för att spåra. Hon skulle hjälpa mej med ett frispår åt Mirko. Jag har aldrig gjort det med Mirko förut men jag fick tips om det för att driva upp motivationen på honom i spåret så jag tänkte att det kan vara värt att testa(nu låter det som att han har jätte dålig motivation men det har han inte utan jag vill bara ha mer:-)). Jag gick ut spåret och tog med mej Mirkos favorit fotboll, jag satt mej i slutet av spåret och väntade......idag blev det ingen lång väntan eftersom vi beslutade oss för att släppa på honom redan efter 25 minuter för att vara på den säkra sidan att han hade minnesbilden kvar av att jag hade gått iväg. Susanne släppte sedan iväg honom och då stack han iväg men kom tillbaka till henne igen....fegisen min:-).....men sen stack han iväg igen och spårade som bara den!Jag låg uppe på en höjd så att jag kunde se när han spårade, det var roligt att se!Vi ska börja blanda in frispår i våran spårträning, man kan ju länga ut spåret och liggtiden, jag tror att det är nyttigt för framför allt Mirko som är så beroende av mej så är det bra för honom att bli lite självständig & få lite självförtroende!får se hur han utvecklas av det?!


Sen blev det lite uppletande.....han gick inte lika klockrent som han brukar men han gick bra ut på djupet men inte enda ut i hörnet på korridoren, men jag var nöjd med honom ändå!


Ja nu är klockan som sagt 00:21 å det är dax att krypa ner i sängen, jag är så sliten & trött efter dom senaste passen så det ska bli skönt att sova!


I helgen är det inplanerat lydnad, sök(fast jag å Mirko ska inte börja köra det riktigt än, känner att vi måste få till spåret först så jag får se hur det blir med sökträningen.....tar ju rätt så mycket tid som då Mirko ska ligga i bilen eftersom jag inte har tänkt köra med honom.....får se hur vi gör?), ska kanske vara med på skyddsträningen på söndag istället så kanske man kan lära sig lite där för egen del, men inte för Mirkos del heller som det ser ut där men vi får väl se? och kanske något spår ska vi hinna med?....mycket planerat men får se vad vi väljer att göra?



Kram på er all & hoppas att ni får en skön helg!Och hoppas att vi får lika fint väder som det har varit de senaste dagarna.

Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards