AKJAS MIRKO

Alla inlägg den 11 mars 2008

Av Elin Haglund - 11 mars 2008 13:59

idag var det dax för skott träning på klubben, jag som har tagit på mej att ansvara för den. Det var stor uppslutning så det var roligt, det är fler än jag som är ledig på dagarna:-) Jag sköt först på platsliggningen och åt dom som ville köra budföring. Sen var det dax för Mirko att få testa på skott så Yngve sköt åt oss. Vi har ju stått bredvid någon gång på skott träning när han var liten och sen så efter MH testet så vet man ju att han inte är skottberörd för fem öre, känns skönt!Men nu var det dax att testa skott i samband med platsliggning och budföring. Först sköt Yngve något skott när vi bara gick på plan men han brydde sig inte alls. Så då la jag ner honom och gick ifrån honom bara någon meter, han rörde inte ens på örat när skotten gick av:-)Sen testade vi en budföring och det var inga som helst problem, han sprang som en gasell som vanligt, rörde inte ens på öronen där heller:-) Det var bra att få träna skott iaf så att man har gjort det någon gång innan det är dax för start, men så mycket tror jag inte att man behöver träna det.


Sen efter det så blev det lite skitsnack med allt hundfolk innan jag å Mirko körde lite lydnad. Vi började passet med framåtsändande - vi körde hela momenten & det gick helt super!!!!Kanske poletten har trillat ner??!Vi körde 3 gånger och han gjorde rätt alla gånger:-)Full fart fram till konerna och saktade ner när jag sa sakta vid musmattan:-)så nu är jag glad!!!Får väl se om det var en engångs företeelse eller om det går bra nästa gång oxå?!


Apportering - vi körde först ettans apportering sen vanlig apportering. Den vanliga har vi fått till riktigt bra!ettans får vi nöta lite till på, vill gärna ta den innan jag säger apport.

Inkallning med läggande - forsatte med inlärningen av inkallande med läggande, en klar förbättring med bollen som belöning.

skall - Fokus på skallet, han fick stå upp, börjar få till ett hyfsat bra skall.....tror jag iaf?:-)

"Rutan" - nöter på med skick till rutan, minskat ner musmattan och lagt på stå en får stå en bra stund innan belöningen kommer och det gör han jätte fint!

hopp över hinder - avslutade passet med ett hopp över hinder och det är hans favorit nummer:-)Han flyger över och oavsett hur snett han sitter så hoppar han alltid tillbaka över hindret. Han satt sig alltid så snett brevid hindret förut och jag försökte först att få honom att sätta sig rakt på andra sidan om hindret men det var lättare sagt än gjort så jag la om fokus till att lära honom att den enda vägen tillbaka till mej är över hindret oavsett vart han hamnar så nu hoppar han alltid över hindret oavsett hur han sitter så det är bra:-)


Det blev faktsikt ingen linförhet idag. Vi brukar ju alltid träna det och det är lätt att glömma bort att det kan vara bra att hundarna får vila från det oxå så idag blev det ingen linförhet.


Sen var det bara hem och vända för att sen gå en promenad med Annika & Troja. Annika har varit i Thailand så jag har saknat deras sällskap på promenaderna men nu är hon hemma igen, skönt!


Ikväll ska jag, syrran å mamma gå ut å käka så det blir mysigt!Mamma är nere i storstan och jobbar ibland så då brukar vi passa på och träffas så det ska bli mysigt att träffe henne ikväll:-)

Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards