AKJAS MIRKO

Direktlänk till inlägg 29 januari 2008

De sista dagarnas träning......

Av Elin Haglund - 29 januari 2008 20:11

Ja det enda jag har hunnit med sen jag skrev sist är 2 dagars träning.


Söndag

Åkte jag å Mirko ut till Susanne för att träna där hon bor. Vi började med uppletande som gick hur bra som helst, det ser ut som att detta är Mirkos favvo moment:-)Han älskar ju att springa å älskar föremål och här får han båda sakerna. Han hade bra fart både in och ut å fina raka skick. Kör fortfarande bara på fullt djup eller längre för att verkligen få honom att gå ända ut. I och med att han har så hög fart så spekulerar jag i om vi kanske kommer att få problem med att han inte kommer att känna föremålen som ligger grunt in i rutan men men det tar vi tag i om det nu kommer att uppstå:-) Mirko har verkligen ett bra tempo nästan för bra. Han har även en ett väldigt driv för att hitta föremålen. Sen spelar det ingen roll om det är hårda, mjuka, små eller stora föremål han älskar dom alla. Det spelar inte heller ingen roll om någon annan hund har tagit i föremålet innan och inte heller om det har gått någon hund för i rutan. Så jag kan inte säga annat än att vi har goda förutsättningar för att få till ett bra uppletande:-)


Sen körde vi rutan, ff, inkallande med ställande, platsliggning, sitta kvar med störning, apportering, skall, budföring. Han var super duktig. Rutan gick bra, det går framåt vi kör bara rakt in i rutan till musmattan. Vi flyttar rutan hela tiden så att han inte ska lära sig att springa till gamla platsen där musmattan låg. Han gör det bra, men var lite förvirrad på ett skick. Inkallande med ställande går verkligen bra men nu får jag tänka på att köra "inkallning" utan ställande så att han inte börjar sakta in innan jag säger "stå" och sen variera när "stå" kommer på sträckan. kan redan se nu att han börjar att sakta in:-) Sitta kvar och apportering gick bra. Skall gör han riktigt bra nu, han sitter ner fint inget studs:-) Sen budföring, då har han helt plötsligt börjat tackla mottagaren.....grrrr.....vilket han inte har gjort tidigare....så det får vi väl ta tag i nu.....Susanne har haft samma problem å hon fick backa lite å köra korta avstånd och vara nogrann/hjälpa honom runt så att han får fina och riktiga ingångar. Det får vi göra nästa gång vi köra budföring.


Sen efter träningspasset så var det dax för fika inne hos Susanne, jag hade med mej fikabröd som jag ville bli av med eftersom jag inte har någon självdiciplin när det gäller att ha sådant onyttigt hemma:-) Susanne å hennes kille bodde super fint, så avundsjuk jag blev!;-)Ett jätte mysigt litet hus med öppen spis och grannarna på ett bra avstånd, annars tycker jag att det i Stockholm så ligger husena kloss i kloss men där dom bodde så fanns det grannar men inte alls så nära utan dom har lite space.


Måndag

Då blev det bara en springtur, men en skön sådan eftersom jag har varit sjuk och inte kunnat träna på en hel vecka.


Tisdag

Mirko var först hos sin dagmatte under dagen, Jag åkte och hämtade honom efter jobbet sen åkte vi till ett elljusspår där jag träffade Lin och Nick. Sen gick vi en skön promenad! Efter det åkte jag till klubben för att träna lite i mörkret....inte så hemskt å jobbigt som jag brukar tycka eftersom klubben har fått ny belysning som är super bra!:-)


Idag började vi med ff, det gick jätte bra, Trängningen existerar knappt längre:-)men medan vi har fokuserat på den så har vi inte fokuserat på halter, höger/vänster om halt så nu får vi börja fokusera på det ett tag. Får börja hjälpa honom med godis å handen å sitt vid halterna. Idag när jag startade från fot så fick han en godis vid första steget för att förhoppningsvis förändra hans förväntningar.....vi ska testa det ett tag å se om det ger resultat?Sen skallet går jätte bra:-)idag fick han sitta vid min sida å inget studs:-)Men innan han fick sitta vid sidan så fick han sitta framför mej oxå la jag leksaken på marken framför honom å han är så rolig för innan jag ens har hunnit lägga ner leksaken så sätter han igång att skälla:-)Hur göra för att få honom förstå att han inte får skälla förrän jag säger skall?Sen hur ska jag få honom att förstå tyst?Ska jag börja säga tyst samtidigt som jag slänger åt honom belöningen?Jag har ju sldrig tränat in skall tidigare så........Sen blev det framförgående som verkligen sitter som handen i handsken:-)han går ut super fint å jag har fått bort hans drag i kopplet som han hade förut så det känns super roligt. sen tränade vi lite ställande under gång och inkallande med ställande. Vi körde även hopp över hinder, med ett maxat hinder, det momentet känns oxå väldigt stabilt:-)


Det var knappt något pip alls idag, det pip han gav ifrån sig kan räknas på en hand:-)...tjhohoo så det var super roligt!Jag har blivit mycket lugnare med längre stubin igen så det känns väldigt bra för mej själv oxå, jag kan gå hem å vara nöjd med mej själv så det känns super!Att både få vara nöjd med hunden och sig själv:-)


Nu är det dax för "I huvudet på Carolina Gynning"......hon är rolig den bruden...hihiih  

 
 
Ingen bild

Maria Olsson

29 januari 2008 21:10

Hejsan Elin! Har försökt att hitta dej nån gång då och då under åren.... Och så satt jag och Googlade nyss bara för kul skull..... och hittade dig!! Skit kul. hittade ingen mail adress, så därför jag skriver här. Skicka gärna ett mail om du vill... Skulle va jätte kul... Bor också i stockholm.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17
18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards