AKJAS MIRKO

Alla inlägg den 21 januari 2008

Av Elin Haglund - 21 januari 2008 18:25

Ja det är väldigt återkommande i min blogg just nu irritation:-) Kom just in från ett träningspass på skolgården bortanför mej. Vi tränade ff, som verkligen har tagit en ny vändning, inte ens en tendens till trängning idag:-) Sen körde vi rutan, från alla håll å sen flyttade vi rutan å idag fattade han verkligen vad han skulle göra:-) Sen körde vi lite ställande under gång, gick oxå bra. Och sen körde vi framförgående som vi knappt har kört sen vi startade i appellen i sensomras, å han gjorde det jätte fint. Gick ut klockrent och knappt något drag alls i kopplet, när jag sa stanna så vände han dock på huvuet lite men det kan jag köpa just nu:-) Allt detta gick verkligen jätte bra. Var super nöjd med Mirko!


Sen skulle jag köra fjärren.....åh.....suck.....pip såklart å istället för att jag skulle ha tänkt att jag får vara nöjd med det vi har gjort idag å slutat så ger jag mej på att jag måste få till fjärren innan jag slutar....suck...på mej själv......så givetvis blir det en massa tjafs mellan mej å Mirko eftersom han idag piper under själva momentet både när han ska lägga sig å sätta sig å som sagt istället för att jag ger mej för dagen så kör jag på!Blir verkligen less på mej själv!Att jag aldrig lär mej!Sen får jag som sagt skuldkänslor för att det blir så mycket negativt å korrigeringar under själv lydnaden vilket jag har sagt att det aldrig ska ske eftersom jag vill att lydnaden ska vara rolig oxå får jag dåligt samvete för det å då känns det ännu sämre.


Jag försökte verkligen förstå mej på idag när jag tränade i vilka situationer som han lägger på pipet.....förut så pep han även ibland men bara när han blevfrustrerad så idag så belönade jag honom mycket med rösten när han gjorde rätt för att han skulle veta om att det han gjorde var rätt å att han var duktig. Jag tyckte nog att det hjälpte. Sen kommer även pipet pga förväntan. Märkte det idag när han ville pipa när vi skulle köra rutan å det var för att han ville iväg för att trampa på musmattan eftersom han då vet att han får belöning:-) Jag har även trappat ner belöningarna, inte i antal men i frekvens. Jag är besluten om att vi ska få bort detta men jag måste försöka att lista ut om han piper i förväntan eller i frustration och försöka att läsa av de olika situationera som han piper i. Imorgon tar vi nya tag!:-)


Blir nog en viloperiod nu med fokusering på spår å uppletande kanske?Det funkar ju helt enkelt inte just nu!Jag har inte tillräckligt med tålamod för att bara vänta på att han ska bli tyst å lugn och sen så tror jag att vi kan göra framsteg på pipandet på några dagar vilket jag innerst inne vet inte är möjligt.......

Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17
18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards