AKJAS MIRKO

Alla inlägg den 7 januari 2008

Av Elin Haglund - 7 januari 2008 17:23

Ja idag var det dax för en till lektion för Monika:-) Det friaföljet tyckte hon såg mycket mycket bättre ut så det var roligt att höra efter att slit vi har lagt ner på det. Han håller en mycket bättre position och en mycket bättre kontakt. Han var dock lite okoncentrerad i början eftersom hunden som hade tränat för Monika innan mej löpte.....men det tycker jag att han ska klara av så det blev det tillfälle att tala om för honom:-) Så det är bara att fortsätta att nöte på det friaföljet, för det ska bara bli super något annat är inget att ha:-)Därför är det så bra att jag hittade Monika för hon är lika petig som jag är:-)så det blir inte lätt för Mirko inte....hihihih


Sen så började vi med rutan, så vi gick igenom hur hon körde in rutan så jag ska testa att köra på det sättet som hon kör på så får vi se?I och med att jag aldrig tidigare har kört in rutan så litar jag på henne i och med att hon har en fin ruta på sin hund:-)Jag hade från början tänkt köra in det med hjälp av musmatta men enligt henne så tycker hon att man får en finare ruta utan musmatta. Hon har kört musmatta tidigare men då blir det lätt att hundarna springer å letar efter musmattan när man tar bort den. Hon tycker att man får en finare ruta genom att köra med ett föremål bakom rutan å sen flyttar hon rutan för varje skick eftersom hundarna så lätt lär sig vart föremålet har legat vilket hon vill få bort utan de ska veta att de ska springa rakt till rutan oavsett vart den står eftersom belöningen finns på andra sidan rutan. Sen så fick jag tips att man ska tänka på att när man går å lägger föremålet så ska man gå snett in i rutan och inte rakt fram ifrån då hundarna lätt kan gå på vittringen istället för att lära sig vad de ska göra. Hon kör nästan 200 repetitioner på att bara springa rakt igenom och få belöningen på andra sidan rutan så det är bara att jobba på dessa repititioner annars blir vi aldrig klara med momentet:-)


Sen kollade vi på mitt ställande........hmmmm......får backa lite där oxå.......jaja.....jag är van att backa nu så det är inget konstigt:-)Men jag tycker att vi fått till ett bra ställande men idag funkade det inte alls så jag ska se om jag ska backa å köra på hennes sätt men först ska jag titta lite mer på hur jag gör när jag kör inkallande med ställande på mitt sätt och utgå ifrån det så får vi se vad vi kommer fram till?


Sen blev det finslipning på fjärrdirigeringen å lite tips å trix där å hur jag ska börja med fjärren för 3:an så nu ska vi kämpa på med det inomhus.


Ja så nu har vi lite nytt att köra på med igen. Nu kommer det nog att dröja ett tag tills vi tränar för Moniks igen eftersom vi har mycket att jobba på:-)


Nu har jag fått ny inspiration igen så det känns jätte skoj!Jag verkligen vill att det ska bli bra eller inte bara bra utan super å någon gång så kommer alla moment att sitta helt super.....hahahah.....även fast det är långt kvar dit:-)


Puss å kram på er!

Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17
18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards