AKJAS MIRKO

Alla inlägg den 23 april 2008

Av Elin Haglund - 23 april 2008 14:51

Idag var det dax för sökträning:-)Mirko fick fortsätta att göra hitta övningar. När jag skickade honom gick han rakt och fint enda ut på djupet. Han jobbar riktigt bra!Men nästa gång ska han ändå få jobba med vindövningar i koppel igen så ska vi göra det ett tag. jag verkligen gillar gruppen som jag kör med eftersom det är väldigt strukturerat och organiserat, vilket gör att det blir väldigt effektivt. Idag körde vi 7 hundar på 2 timmar:-)riktigt bra gjort av oss alla!


Efter sökträningen så stannade jag kvar på klubben och körde lite lydnad. Det blev först kryp och idag gick det riktigt bra. Nu kan jag gå helt upprest och han krypet ändå bra sen har han börjat fatta att han måste hålla positionen vid min sida och inte krypa före. Jag testade mej fram lite men det som verkar ha fungerat är att jag igår fokuserade på att belöna att han låg stilla vid min sida så att han nu lär sig att han inte får gå innan jag tar ett steg och sen tog jag ett steg och klickade så fort han påbörjade krypet när jag tog ett steg framåt och sen mycket fokus på belöning i stilla stående läge så att han är lugn och inte bara vill framåt. Och träningen igår på detta sätt har verkligen gett resultat för idag hade han gjort riktigt framsteg även fast vi inte riktigt är där än i den helt perfekta positionen:-)men det kommer sakta men säkert!


Sen blev det rutan-han sprang rakt och fint, körde med musmatta där alla gånger utom en och den gången när jag inte hade musmatta så sprang han rakt in i rutan och när jag sa stå så ställde han sig:-)duktig kille!:-) Sen blev det inkallande med ställande, vi jobbar fortfarande med att han ska få in rätt teknik i ställandet, han är duktig!sen blev det lite fritt följ och idag ville han gärna gå lite för långt fram i position, men han trängde inte bakpartiet iaf så det är positivt!Men jag var på honom och sen hamnade han i den positionen där jag vill ha honom. Nu plogar han inte alls längre så det känns skönt och roligt men det jag får jobba med nu ist är att få bak honom lite i position så det blir nästa mål med fria följet. Sen blev det lite stege, fokus låg på att han ska stanna vid sista steget. Jag la musmattan där och det gick riktigt bra för att vara Mirko som gärna vill ta alla 4 stegen i ett och samma steg:-)men med musmattan där så fick jag honom att sakta ner och ta alla stegen men han har det svårt med bakbenen. Han har inte riktigt koll på vart han har sina bakben:-)men men med lite träning så ska han väl få koll på att han har 4 ben och inte 2:-)



Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards