AKJAS MIRKO

Alla inlägg den 9 april 2008

Av Elin Haglund - 9 april 2008 12:31

Ja idag var det tänkt att vi skulle köra sök men Mirko var fortfarande lite hängig när jag vaknade imorse så vi avstod från sökträningen och åkte istället ut till Tyresö BK där Johanna & Maczon skulle vara idag. Tänkte att det skulle vara roligt att träffa dom en sväng. Både Johanna & Maczon var sig lik:-)


Igår kväll när jag skulle gå och lägga mej så hittade jag en till fästing på Mirko nere på halsen, strax under örat. Han var svullen runt fästingen och lite röd. Svullnaden var lika stor som en 5 krona. Det första jag tänkte var att nu har han väl fått borelia!panik!:-(Och tänkte att fästingen och hans hängighet hade ett samband, men jag tänkte att jag väntar till morgondagen(idag) och ser hur det ser ut?Han var fortfarande röd och svullen, lite mindre hängig och hade inte heller någon feber idag, han åt dessutom 2 dl mat idag på frukosten(något iaf). Men jag ringde till veterinären för att rådfråga om de trodde att det kunde vara borelia, men dom sa att det kan bli så att dom blir röda och svullna efter en fästing och att jag skulle avvakta. Men det har aldrig sett ut så här tidigare när jag har tagit bort en fästing. Han blev ju dock dålig innan den fästingen satt där men man vet ju aldrig. Skulle han bara ha blivit lite hängig, inte ha ätit men fortsatt och druckit vatten så skulle jag inte oroa mej eftersom det är många hundar här nere som har haft typ "vinterkräksjukan", men nu inbillar jag ju mej att fästingen och hans hängighet har ett samband. Sen skulle säkert rodnaden kring fästingbettet kunna bero på att fästingen satt där igår när borstade honom och att jag då slet i fästingen med borsten???


Jag var ju in på internet och läste om borelia och där stod det att symtomen kunde vara: tappar aptiten, feber, akut hälta med ledsvullnad, hängiga. Vissa av dessa saker stämmer in på Mirko.....hmmmm.....jag är säkert alldeles för nojig men jag har fått för mej att borelia är super farligt för hundar, men det är säkert helt fel?(får hoppas att jag har fel angående det och att Mirko bara är hängig ändå!) Gick och kollade hur det såg ut nu och han är fortfarande svullen men det röda har börjat försvinna......


Sen kan jag säkert inbilla mig att han känns hängigare än vad han gör. I och med att han är så lugn inomhus och genom att jag har låtit honom vila i 2 dagar så har jag inte haft någon chans att se hans rätta jag:-)Men när jag var ute och gick med honom idag och hade honom lös så sprang han och busade i snön och plockade upp pinnar för att leka med så han kanske inte är så hängig som jag tror att han är, fast något är det ju för han känns inte riktigt som sig sjäv.


Mirko har ju som sagt vilat i 2dagar nu pga av att han varit så hängig å blir han inte bra så blir det ingen tävlingen för oss i helgen, suck tråkigt!Jag som var så laddad och revanch sugen!!:-)


Just ja.......vi har fått snö igen!!Suck!Tur att jag inte har hunnit byta till sommardäck:-)Inte för att det ligger kvar på vägarna men ändå.



Uppdatering.......

Testade att köra lite fjärr inomhus nu efter att han funderat på om jag tycker att han verkar hängig eller inte:-).....ja ja jag vet:-)......när jag körde med honom så var det full fart och raka rör:-)så han kanske inte är så hängig iaf:-)Ska köra lydnad imorgon så får jag se hur han verkar då:-).......ja jag vet veliga/paranoida/fundersamma Elin är framme!:-)



Johanna & Maczon






Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards