AKJAS MIRKO

Alla inlägg den 7 april 2008

Av Elin Haglund - 7 april 2008 15:32

Jag kände igenom Mirko igår innan jag gick och la mej i och med att jag såga några fästingar som kröp på Mirko när vi var och tävlade men kände inte en enda.....men imorse hittade jag en liten j-vel som satt i ansiktet på honom och en stor j-vel som satt bakom örat. Tro det eller ej men jag tog bort dom alldeles själv:-)kände mej inte ens äcklad så jag verkar ha kommit över det:-)Men idag har vi införskaffat ett fästing halsband. Jag diskuterade med mej själv om det egentligen är så bra att ha gift halsband på dom små liven men samtidigt hur bra är det för dom att få en massa fästingar och till slut så får väl hunden borelia eller nått så det vägde över med gifthalsband för Mirkos del.


Idag stod det spårning på schemat. Förra gången fick han ett riktigt långt och klurigt spår så denna gången blev det ett kort spår på bara 400 meter och med bara 2 stycken 90 graders vinklar och bara en slut apport, man måste ju variera sig. Det ska ju inte bara bli svårare å svårare för hunden för varje gång utan jag tror att även dom behöver ett lätt spår emellanåt. Han spårade jätte bra! Jag hade dessutom lagt några korvbitar i spåret på några ställen, han ska liksom aldrig veta vad som kommer i spåret eller vad som händer med spåret ärmin filosofi:-)Men nästa gång blir det nog ett litet längre.


Sen stannade jag till på klubben på vägen hem för att träna lite lydnad. Det blev lite linförhet, men inte alls mycket för han kändes inte riktigt med så jag la ner det idag. Sen lite läggande under gång och även bara snabba lägganden. Sen blev det sitta kvar vid hindret, eftersom han där har börjat flytta stjärten nu när jag har fått till det på inkallningen men det är bara att träna sitta kvar vid hindret så ska jag få bort det där oxå:-) Sen blev det framförgående, gick bra! och massa massa platsliggning. Först själv och utan störning. Sen själv och med störning av mej och en boll. Sen själv med störning av en annan hund som gick runt honom. Sen fick jag vara med på en platsliggning med 4 andra som skulle köra. Han låg som en klocka så han har inte tagit skada av det som hände på tävlingen, skönt!!Duktiga killen!Måste än en gång påtala vad nöjd jag är som tränade in att han ska ha huvudet nere i marken på platsliggningen:-)


Sen gav vi oss med lydnaden för idag. Vi stannade till på springspåret påvägen hem där Mirko fick dra sitt däck runt 1,5 km spåret. han kämpar på, roligt att se:-)


Sen var det välbehövd vila för Mirko medan jag åkte iväg och styrketränade och handlade hem lite mat.


Men nu är det snart dax för en promenad med Annika och Troja. Sen ska jag även köra ett litet kort lydnadspass till med kryp, fjärr och platsliggninge. det kommer att bli platsliggning för hela slanten hela veckan och krypet måste vi sätta lite fart med om vi ska lyckas få till det något så när:-)

Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards