AKJAS MIRKO

Alla inlägg under november 2007

Av Elin Haglund - 7 november 2007 16:06

Idag har jag fullt upp med periodplanering hela dagen å ikväll så blir det personalfest:-) så jag lämnade Mirko hos Jennie imrse så att han skulle få vara där tills imorgon bitti så det var lite tomt att komma hem idag. Mirko tycker så mycket om Nellie, Jennies hund, och idag hade Jennie även hand om en till schäfertik som heter Tilly.....Jennie skickade en bild på alla tre till mej....Mirko njuter av livet nu när han får till bringa en hel dag med 2 schäfer tikar:-)

Av Elin Haglund - 5 november 2007 19:42

jag å Mirko började dagen med en springtur.....dagen å dagen eftersom jag jobbade natten som var så blev det att sova fram till 14  å innan jag hade ätit frulle å vi kom iväg så var klockan 16 så morgon vet jag inte om det kanske räknas som:-)


Efter det blev det en tur upp till klubben för att fokusera på passivitet å platsliggning. Vi började med en platsliggning, dock fick vi göra den själv men vi får väl börja där så att han får ett lugn när han ligger själv först och främst.....Han pep lite när jag lämnade honom men sen låg han jätte bra!Han fick ligga 10 minuter å innan jag gick tillbaka så hade han lagt ner huvudet i marken å låg avslappnat å fint:-) Sen blev det lite inkallande med ställande. Bytte idag ut bollen till korv idag för att försöka att få ner förväntningarna på typ allt:-)å det gick lika bra att köra med korv som med boll, men han fick bollen sista gången vi körde. Sen blev det saktagående, har längt ut sträckan rejält nu å det går bra men idag ville han rinna iväg flera gånger men då var jag där å nöp till honom så att han lär sig att han inte kommer framåt om han rinner ur händerna på mej....sen funkade det jätte bra. Jag bytte även där ut bollen till korv för att få ner honom lite i och med att han lätt kan gå upp i varv.


Sen slutade vi vårt träningspass med en till platsliggning å denna gång gick det snabbare innan han slappande av och la ner huvudet i marken....tjoho:-)....så det är bara att köra på så blir det nog bra till slut.


Jag har VERKLIGEN i baktanken nu att jag måste tänka på att ta bort bollen som belöning i de "moment" som det går eller i alla fall använda den så lite som möjligt i och med att han blir hemskt gasad av den!


Nu ska jag lägga mej å vila en liten sväng i och med att jag börjar jobba 23 ikväll igen....

Av Elin Haglund - 4 november 2007 20:55

Ja idag när jag vaknade å ringde Elisabeth å frågade om jag ville komma å äta brunch hos dom å självklart tackar man inte nej till det:-) Efter att vi käkat så drog vi ut å la spår. Medan vi väntade på att spåret skulle ligga så tränade Elisabeth å Sacco lydnad medan jag å Mirko tränade passivitet å platsliggning. Det kommer att bli det ett tag framåt nu eftersom han har blivit gasad å vill mer än något annat träna så nu måste han lära sig att ta det lugnt igen....detta har glömts bort av mej lite på sistone....Så vi kommer nog att åka upp på klubben å "träna" i veckan men då kommer det bara att bli passivitet för fulla muggar å kanske lite lite lydnad....får väl se...?


Spåret gick bra idag men han var rätt så gasad så han tappade spåret emellanåt så det var väl så där......så nu kommer vi att börja med mer klurigheter så att han inte slarvar....det kan ha varit för lätt idag....men fokuset låg idag på uthållighet å han brukar kunna vara taggad i början men lugnar sig sen men idag lugnade han inte ner sig men man vet ju inte vad som försigår i Mirkos hjärna eftersom han har varit lite som han har denna vecka......Han gjorde det bra ändå!Tog alla apporter men måste bli snabbare på att ta dom ifrån honom eftersom han har en tendens att tugga sönder dom om han får en chans:-)


Måste bara berömma Mirko....när vi var ute å gick med tjejen å valparna så lekte Mirko så bra med valparna, dom hängde, klängde, slet i hans nackskinn, morrade å skällde åt honom å han sa inte ens åt dom en enda gång. Han var så försiktig å vek undan för att springa på dom!Han var såå duktig med dom å insåg att dom var små. Och detta trodde jag inte i och med att Mirko brukar vara väldigt burdus när han leker men det var han verkligen inte med dom!:-)


Ja nu ska jag gå ut med Mirko innan jag ska dra till jobbet....börjar 23.00....men i natt får Mirko sällskap av min pappa som ska sova här i natt så det blir bra för honom!:-)

Av Elin Haglund - 3 november 2007 13:25

Idag skulle jag å Jennie träna lydnad med hundarna men det regnade så mycket att vi tog en promenad istället så att hundarna fick busa av sig rejält! Nellie är nog Mirkos favvo kompis dom leker så himla bra tillsammans å det är bra för Mirko för det är lite klös i Nellie så hon säger till honom på skarpen å sen springer dom för fulla muggar!


Det kändes så bra att träffa Jennie idag med tanke på att mitt självförtroende har sjunkit ner till noll de senaste 2 dagarna....men idag när vi var ute med hundarna så fick jag å Mirko uppfrächning i hundmöten å han var desutom lös!:-) Vi mötte hundar på gångvägen å som sagt Mirko var lös hela tiden å vid första mötet tänkte han tanken att dra, vid det andra hundmötet så tänkte han inte ens tanken längre.....sååååå skönt! Det gick hur bra som helst!Jag har helt enkelt släppt  upp honom för mycket nu igen men idag fick jag tillbaka hans hela uppmärksamhet efter att vi mött 2 hundar så idag känns livet underbart! Jag ska börja ha honom lös jämt för det ska han klara av å något annat accepterar jag inte:-)


Over and out from Elin & Mirko!

Av Elin Haglund - 2 november 2007 17:10

Ja det kan man väl lugnt säga när det gäller allt kring Mirko! Jag bara känner att jag måste skriva av mej lite.....först så har jag å Mirko haft dispyter i 2 dagar när han inte vill göra som jag säger...grrrrrr....Fått "återfall" å skällt på hundar vilket har gjort mej tokförbannad för det är något som jag inte accepterar men jag har lugnt men bestämt tillrättavisat honom samtidigt som jag innerst inne känner att jag har lust att skjuta hundskrället:-)


Sen när vi var å tränade idag så kändes ALLT piss!Både lydnaden å spåret gick käpp rätt åt helvete! Lydnanden var han så gasad å spåret var han helt förvirrad....spåret kan jag förstå för vi hittade flera andra apporter där så risken är ganska stor att någon annan oxå har gått ut sitt spår precis där jag hade lagt spåret till Mirko....Men detta är väl inte hela världen för det är inte så ofta som vi har dåliga dagar när det gäller träningen oftas så gör han ju allt till 100%!Så svacker vad gäller träningen får väl Mirko oxå ha om jag får ha det.


Å sen gick vi ut en promenad med Tjejen å valparna å då drog han i kopplet som bara den å jag blev förbannad för det är inte acceptabelt!punkt slut....så då blev jag förbannad istället för att vara lugn å bestämd.....så nu känner jag mej besviken på mej själv för att jag inte behöll lugnet.....sen när jag tänkte efter så känner jag mej så tjajtig å har högt röstläge vilket jag har sagt till mej själv att jag inte ska ha eller vara....Fan för mej alltså! Allt käns bara piss idag! Kommer väl att förstöra den här fina hunden till slut eller inte vet jag??! Gör allt som jag har sagt till mej själv att inte göra....varför gör jag det!Men det är bra att man börjar fundera för nu är det bara att bättra sig!!!Konsekvent, lugn, bestämd och ta ner mitt tonläge flera steg(jag var så duktig att tänka på det när jag fick honom men nu har det gått utför.....Fan för mej!) så kanske det blir bra??!Men jag har varit så nöjd med mina korrigeringar men när man gör en korrigering som idag när man känner sig riktigt irriterad å förbannad så gör man inte korrigeringen som man annars skulle ha gjort....å då blir det inte bra....man blir inte nöjd med sig själv helt enkelt! Så egentligen efter att jag nu har skrivit detta å analyserat sönder mej själv så är det väl inte Mirkos fel idag utan HELT MITT FEL men blir SÅ besviken på mej själv å detta är ett stort problem som jag måste komma till bukt med. Gjort är gjort å det går inte att göra oförändrat!


Ja ja vet inte om ni blev så klok på detta men det är skönt att skriva av sig ibland för då ser man allt i ett annat ljus efteråt...!



Av Elin Haglund - 1 november 2007 19:06

Ikväll fick vi fin besök av Johanna, Kim & Maczon:-) Dom kom å hälsade på en snabbis eftersom de är nere i storstan en sväng. Vi tog en liten promenad för att visa området som vi bor i men det var så mörkt.....sen så hängde de med in till oss för att se hur vi bor. Det var roligt att de kom förbi när de ändå var här nere får väl se om de kommer ner något till sin sommarstuga här i Stockholm i sommar...?.....det skulle vara roligt å mysigt!


Idag var vi på klubben å tränade....fick hjälp att köra framåtsändande till grupp så det var nyttigt!Han var duktig för han bryr sig inte om att det står en massa människor där. Men nu ska vi låta framåtsändandet fram till gruppen vila ett tag å fokusera på sakta från gruppen ett tag framåt istället eftersom vi bara än så länge har kört "sakta "borttaget från själva gruppen så nu ska vi plocka in det i "grupp sammanhanget".


Sen blev det platsliggning å det gick bra fast han gnällde lite när jag lämnade honom å det är inte bra....så nu blir det fokus på platsliggning överallt å vart som helst för att få honom att kunna slappna av å ligga lugnt å avslappnat så det blir det fokus på i vinter.....suck....har kört lite dåligt med det på slutet förut var jag jätte duktig på att köra platsliggning varje dag å vart som helst men det har jag varit dåligt med på slutet....LÄNGE Å VART SOM HELST!mitt nya motto!!!!:-) Å även få ner hans huvud i marken så kanske det även blir bättre.....


Körde även inkallning med ställande å det gick super! Han har verkligen fattat det!så det är roligt. Vi körde hela momentet idag för första gången å det gick bra förutom att när jag kallade in honom igen så satt han sig inte riktigt fot utan han satt sig lite snett men det var ju bara att säga fot så satt han sig som han skulle:-)


Vi körde hopp över hinder en gång å det gjorde han bra å han tyckte att det var roooooligt:-)


Måste nog ta upp framförgående igen så att jag får till det lite bättre innan vi ska starta i lägre i vår så att han inte drar så mycket som han kan göra nu,men det hinns med det oxå....är ju långt kvar...:-)


Ikväll blir det lite platsliggning inomhus å kanske lite kryp....får se....



Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
<<< November 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards