AKJAS MIRKO

Alla inlägg under november 2007

Av Elin Haglund - 18 november 2007 16:40

ja idag så blev det träning med Jennie & Nellie. Jag åkte ut till henne i Tyresö så gick vi från henne till klubben. Mirko å Nellie fick busa av sig först...så skoj tyckte dom. Nellie är Mirkos favorit kompis!dom leker jätte bra å det är lite klös i båda två så dom leker bra tillsammans:-)


När vi kom fram till klubben var det jätte mycket folk där, det visade sig att det var KM i freestyle:-)så vi stod å tittade lite å fikade samtidigt å Mirko fick passivitets träning vilket han är i behov av:-)Blir bara mer å mer gasad för varje dag:-)... Sen efter det blev det lite lek på agilitybanan idag igen....han tycker att det är skit skojigt!full fart framåt är det som gäller:-)


Efter det blev det ännu mer passivitet medan jag hjälpte Jennie med att träna Nellie. Mirko var duktig idag även fast jag fungerade som störning för Nellie å var hur rolig som helst så låg han!så klart reste han sig någon gång men då var jag där å sen gick det riktigt bra!Sen tränade jag att kalla in honom när han stod å kampade med Jennie å det gjorde han jätte bra!Han kunde lätt bryta leken å komma till mej fast jennie hade en leksak å kampade med honom:-)Min duktiga kille:-)


Sen efter det fick hundarna lite konditionsträning i form av budföring i en lång och brant uppförsbacke samtidigt som den andra hunden fick sitta i mitten av backen när den ena sprang men de brydde sig inte om varandra:-)så det gick bra å roligt tyckte dom att det var!Så idag var det lite annorlunda träning men såååå roligtt det var!å det tyckte hundarna oxå!


Dagen avslutades med lek för hundarna. Lite bilder från dagen när Nellie å Mirko kampade med varandra:-) 

Av Elin Haglund - 17 november 2007 18:23

Ja idag när jag kom hem från jobbet så drog vi iväg til klubben en sväng....jo jag vet, jag har inget liv....:-)...dra till jobbet en lördag kväll men jag var faktiskt inte själv där å sen skulle även Elisabeth å Sacco dit så vi gjorde sällskap med dom:-)


Mirko hade så mycket energi idag när jag kom hem så jag kände att han behövde få göra någon men jag kände inte direkt för att träna lydnad....sååå trött efter jobbet!Så vi lekte lite på agilitybanan:-)Både jag å Mirko tyckte att det var skoj!Vi testade lite tunnlar å hinder å lite andra saker, sen efter det så satt jag å Elisabeth ihop en liten bana som vi körde:-)Ingen av oss eller hundarna är några agility experter men roligt hade vi till tusen:-) Sen körde jag en platsliggning medan E å S körde lite agility å lekte runt omkring oss, det gick bra!


Sen blev det en liten promenad innan vi begav oss hemåt. Å påvägen hem så stannade vi till i Farsta centrum för att lägga ett spår där, måste ju testa lite. Dock så råkade vi komma mitt i rusningen till tunnelbanan så det blev lite svårt men även fast han inte gick helt i spårkärnan så gick han vid spåret å hittade slutapporten:-)detta ska vi göra fler gånger men då får det bli när det inte är så mycket folk där för det blir lite för svårt att börja med men men man får ju testa sig fram....ska göra det igen snart men då blir det någon parkering där det inte percis har gått människor för det är tillräckligt svårt för Mirko att bara spåra på asfalt. Roligt med lite nya utmaningar på spåret:-)


Nu ligger Mirko här nedanför på sin säng å äter på att färskt oxben som det är en massa slamsor kvar på.....usch....men han gillar ju det å det är ju huvudsaken!vad gör man inte för sin hund:-)Själv så blir det lite färsk ananas å en kopp the....mmmmm gott!...å lite tv såklart!:-)


Ha en bra helg allihopa!

Av Elin Haglund - 15 november 2007 12:23

Ja idag så stack jag å Mirko ut för att testa och lägga spår efter tipset från Kristina. Jag hittade en parkering strax bortanför för oss. Jag la först ett väldigt enkelt spår som ett U som jag släppte på Mirko nästan på engång på. Underlaget var is och hårdpackade snö där det hade kört massvis med traktorer på. Å han gjorde en helt ypperlig insats. Han fick verkligen anstränga sig men han gick med nosen nere konstant å så gott som i spårkärnan hela tiden även fast det hade legat så kort stund:-)


Sen la jag ut ett till spår längre bort där det hade gått en massa människor å djur. Det fick ligga medans vi gick en promenad. På promenaden passade vi på att träna lite på vårt saktakommando å det gick riktigt bra. Idag så körde jag att belöningen kom från mej å inte fram ifrån. Å han gick så rakt ändå!:-)Men som sagt ibland får jag vara på honom för att han rinner iväg lite men har jag varit på honom en gång så rinner han inte iväg något mer sen:-) Det gick jätte bra, bara det att han tycker att det är så skoj att jag ibland får vänta ut honom för han kan börja skälla för att han vill iväg men det är bara att ha tålamod å vänta vänta å åter vänta tills han är lugn å står riktad framåt. Sen körde vi lite fjärrdirigeringen sitt-ligg. Det gick bra men jag står fortfarande väldigt nära honom eftersom vi inte har kört det så mycket så att han får in rätt teknik från ligg till sitt. Jag har testat att gå lite längre ifrån honom men då har han lätt för att flytta fram stjärten när han ska sätta sig från ligg så vi nöter fortfarande på att han ska få in rätt teknik från ligg till sitt.


Väl tillbaka efter promenaden så hade det andra spåret legat 40 minuter. Det märktes att han hade svårt att ta upp det. Spåret började på ett traktorspår som var väldigt isigt. Men han tog upp det efter ett tag å jobbade på bra under hela spåret även fast han bitvis hade det lite svårt men det var bara att hålla sig lugn å låta honom jobba på. det är ju som sagt första gången vi kör på sådant hårt underlag å med en massa människor å djur som har gått där så nästa gång så ska jag nog låta det ligga mellan 10-15 minuter innan han får gå det så att det är lite färskare.


Efter spåret blev det lite till träning på fjärrdirigering å vårt saktakommando å sen blev det även en platsliggning så klart:-)

Av Elin Haglund - 14 november 2007 14:12

Ja idag blev det först lite uppletande på klubben som gick piss!!Hmm....eller tyckte jag iaf.....jag testade att köra honom på en full stor ruta både på djupet å bredden för första gången, jag brukar köra korridorer några stycken på rad med en 40 meters mellanrum.....det började med att han hade överskottsenergi till tusen:-)eftersom vi inte har tränat på flera dagar....så första skicket gick han spikrakt ut på fullt djup, dock så kopplade han inte på sin lilla nos som han har...suck....han sprang verkligen allt vad han hade vilket gör det riktigt svårt att hitta något eftersom han hade alldeles för hög fart.....nästa skick så gick han rakt ut på fullt djup men gick sen åt vänster å följde den bakersta kanten ända bort till det högra hörnet.....suck....men där hittade han ett föremål så det var väl bra eller jag vet inte vad jag ska säga....jaja han hittade alla föremål men skicken var inte speciellt bra....


Sen blev det lite lydnad.....en träning som inte var speciellt bra planerad men det gick jätte bra ändå!:-)Allt jag körde förutom framförgåendet gick bra, på framförgåendet ville han gärna gå ner med nosen å nosa i den mysiga snön:-)så vi la ner att träna det momentet idag....klokt av mej för engång skull:-)Linförheten kändes RIKTIGT bra idag!Jag har varit JÄTTE noggrann med positionen när jag har tränat på sistone så idag trängde han inte alls plus att jag har fått bak hans position å då är det ännu svårare för honom att tränga.....den kombinationen går liksom inte riktigt ihop:-)vilket är bra!


Nu när det är snö så är det inge skoj att träna lydnad kände det idag! Leksakerna blir alldeles blöta, handskarna blir blöta och det är inte roligt att behöva pulsa runt i snön när man ska gå, det går ju liksom inte riktigt att gå normalt då:-) Så efter idag så kände jag att jag kommer att ta en paus från lydnaden ett tag tills snön är borta för den här gången....om jag får spekulera så tror jag inte att den ligger kvar så länge till:-) Jag ska istället  fokusera på uppletande, spår och kondition för Mirkos del. Jag fick ju tips från Kristina att man kan lägga spår på parkeringar etc så jag ska göra det, jag hade inte ens tänkt en tanke på att man kan lägga spår där:-). Å sen har vi ju krypet å platsliggningen med huvudet nere i marken som det ska nötas på inomhus, så vi har att göra ändå. Sen kommer jag nog att träna vissa moment när vi är ute på våra promenader så som inkallande med ställande, saktakommandot(måste dock börja att köra det från gruppen snart.....har bara än så länge kört det borttaget från gruppen men vi måste nöta det lite till innan jag ska lägga in det i ett grupp sammanhang, för jag vill att saktakommandot VERKLIGEN ska sitta innan jag plockar in det i själv momentet) å en massa andra moment så jag kommer nog att träna ändå men inte åka upp på klubben för att träna utan det får bli en liten annan typ av träning ett tag å det kan vara skönt det oxå!:-)


Ja lite bilder får ni se idag! Efter att vi hade tränat på klubben så gick vi en promenad med Mirko, Tjejen å hennes 2 valpar å vad dom sprang:-) Å sen en poseringsbild på Mirko....å att alltid "gök ungen" ska titta ut:-)går inte att ta en bild på Mirko när han sitter utan att den tittar fram:-)

Av Elin Haglund - 13 november 2007 12:14

Oj vad det hade kommit snö imorse när jag vaknade!och det snöade fortfarande när vi gick ut på promenad.....mysigt men slaskigt....suck.....mysigt med snö men usch för slask....men det är väl bara att vänja sig nu när man har flyttat söderut:-) men det såg mysigt ut iaf:-)


Jag hade ju planerat att det skulle bli flera spår denna veckan men som det ser ut nu så kommer det nog inte att bli ett enda:-)vi får väl vänta tills snön har försvunnit från marken......Så idag blev det alltså inget spår utan det blev en promenad men en schäfertik som bor i vårt område så de fick busa av sig i snön:-).....får se om det blir att åka upp på klubben något ikväll?....det känns som att nu får man ta lite vilodagar beroende på hur det ser ut på marken, är ju inte speciellt kul att träna när det är blask.....blev ju inte speciellt mycket träning förra veckan heller så nu är jag träningssugen!


22:30......ja det blev lite träning idag ändå fast bara inomhus.....vi körde lite kryp några vändor å det gick riktigt bra!Nu behöver jag inte locka honom med handen något mer utan kan bara säga kryp men står fortfarande på knä och kör bara ett krypsteg i taget å mycket att han bara får ligga.


Gud det kom ännu mer snö under dagen.....åh jag måste tyvärr pika stockholmarna lite.....de kan verkligen inte köra bil så fort det blir lite snö på vägarna:-)Jag körde på en väg idag som det är 90 på å bilen framför mej körde 40!!ok det var lite isigt å spårigt å det är klart att det är viktigare att köra försiktigt istället för att köra av vägen MEN 40 km/timmen!!!Hallå!Ni norrlänningar förstår vad jag pratar om eller hur?:-)....hihihi.....Å inte ens på den stora Nynäsvägen vågade folk hålla den tillåtna hastigheten vilket verkligen inte är ett problem i vanliga fall utan då har de svårt att hålla hastigheten uppåt:-) Jag är inte rädd för att jag själv inte klarar av att köra när det är snö utan mer rädd för att de runtomkring mej inte kan hantera bilen under dessa förhållanden.....det är skillnad att köra uppe i Norrland där folk är vana att köra på vinterväg vilket folk inte riktigt är här nere i landet:-) men men jag ska väl överleva den här vintern oxå!....hihihi....


 Så här såg det ut utanför vårt fönster imorse.

Av Elin Haglund - 12 november 2007 17:34

Så skönt imorse gick jag av efter en väldigt tung vecka på jobbet. Jag har jobbat 7 nätter på en 9:o dagars period....jag är helt slut! så idag har det inte blivit mycket av utan jag har försökt återhämtat mej, men nu är jag ledig i 4 dagar så nu ska vi passa på att vara ute å träna medans det är ljust!


Idag är all den lilla snön som hade kommit borta:-( men något annat hade jag väl inte förväntat mej heller nu när man bor i södra Sverige:-) Men samtidigt är det himla bra eftersom jag hade tänkt att spåra några gånger i veckan! Mirko är verkligen inte så duktig att spåra som jag vill att han ska vara men men det kommer väl? Så denna vecka ska jag försöka att spåra 2 gånger å då ska vi lägga ett spår som är lite längre och som inte har speciellt mycket svårigheter utan mer med fokus på spårandet å uthålligheten. Sen andra gånger ska vi köra lite mer klurigheter och spårupptag så får vi se vart vi landar när det gäller spåret till slut.


Det enda vi har förmått oss att göra idag är en lång promenad i skogen och tränat lite kryp inomhus, där vi nu fokuserar på att ta det väldigt lugnt:-), vilket kan vara lättare sagt än gjort, nej då det gick riktigt bra idag!Han får lägga sig först sen så får han ligga kvar där ett bra tag innan han får ta ett krypsteg sen får han ligga lite igen innan nästa krypsteg ska tas....osv....sen när vi är klara med krypet i sig så får han ligga kvar ytterligare innan han får sätta sig upp....å att jag har kört på detta sätt nu på slutet har VERKLIGEN gett resultat för han är inte alls lika stressad på att få krypa iväg:-)


ja nu ska vi slappa vidare framför tv:-)

Av Elin Haglund - 10 november 2007 16:14

Idag har första snön kommit å det var riktigt riktigt kyligt ute....brrrr.....


Denna veckan har det inte blivit allt för mycket träning eftersom jag har jobbat häcken av mej men nästa vecka blir det bättre.....

Av Elin Haglund - 8 november 2007 21:04

Personalfesten var trevlig igår men jag kom hem i hyfsad tid eftersom jag visste att jag skulle upp i tid imorse för att åka å hämta Mirko hos Jennie. När jag kom till Jennie så blev han oerhört glad så att jag fick ignorera honom för annars skulle han ha spårat ur:-)


Innan jag åkte hem från Jennie så gick vi ut med Mirko å Nellie så att de fick leka av sig. Oj vad dom sprang!:-)Roligt värre tyckte Mirko! Sen fick jag ännu lite tips å idéer av Jennie igen så nu från att vi har fått bort skällandet på andra hundar så ska jag börja kräva kontakt med mej vid möte med andra hundar så det blir vårt nästa projekt.


Efter att jag hade hämtat Mirko så stack vi iväg å tränade. Det blev spår å lydnad. På spåret så fokuserade vi på lite klurigheter idag. jag la först bara ett rakt spår så körde vi spårpåsläpp på det å det gjorde han klockrent. Sen efter det hade jag lagt ett kort rakt spår fast med en massa virrvarr mitt i men det löste han bra! Sen hade jag lagt ett till spår med bara vinklar som inte heller var speciellt långt å i början av spåret gick han jätte bra men å första vinkeln tog han super bra å även 2:a å 3:e vinkeln tog han hyfsat men sen vid den 4:e vinkeln så virrade han bort sig å sen så förstörde matte lite vid den 4:e vinkeln men sen så löste han å hittade tillbaka till spåret men han gick lite utanför spårkärnan eftersom han aldrig kom till slutapporten så han fick en boll som belöning. detta är första gången som han har MISSAT någon apport så det är väl inte hela världen. Men han var ändå inte så fokuserad som jag hade önskat så nu ska vi börja lägga på ännu mer svårigheter så att han verkligen måste fokusera sig eftersom han idag ändå hade lite bråttomt vilket han tidigare inte har haft utan då har han jobbat lugnt å metodiskt!


sen blev det lite lydnad på klubben å det gick JÄTTE BRA! Körde linförhet men fokus på position. Sen inkallande med ställande vilket oxå gick bra!Sen blev det hopp över hinder å framförgående. Allt gick super idag!Både jag å mirko var fokuserade! idag fick han inte alls lika mycket belöningar eftersom han blir så gasad av det så jag har börjar plocka bort belöning så att han inte får det lika ofta, vilket gav ett positivt resultat idag:-)


Efter träningspasset så la vi oss å sov i 3 timmar eftersom jag ska jobba i natt. Efter tupp luren så klev vi upp å tog en springtur så idag har Mirko fått göra sitt å han kommer nog att sova som en stock i natt när jag jobbar! Nu måste jag gå å göra mej klar å ta ut Mirko på en kisstur innan det bär av till jobbet! jag ska träffa en eventuellt framtida dagmatte på tisdag...får se vad det är för tjej...???tycker ju inte om att lämna bort honom men samtidigt tycker jag inte att han ska vara själv så mycket som han är nu så det är ju ett litet dilemma så vi får väl se?


Sussa sött allihopa! 

Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards