AKJAS MIRKO

Alla inlägg under maj 2008

Av Elin Haglund - 18 maj 2008 17:15

Först fick jag reda på att jag kom med på tävlingen....hade ju ställt in mej på att jag inte skulle komma med men men det var bara att ställa om....


Började med spåret......så super nervös jag var eftersom det har gått lite upp och ner när det gäller spåret.....men jag försökte tänka att det är ingen idé att jag är nervös för jag kan ändå inte göra något utan det var ju helt upp till Mirko.....Släppte på Mirko på spåret och han gjorde ett klockrent spårupptag:-) Han hade sådan fart i spåret så att jag småsprang efter honom, det kändes så himla bra, jag kände mej helt lugn och litade helt på honom! Vi kom in med 6apporter+slut med en tid på 13min, snacka om att jag var svettig när vi nådde slutet:-)Å jag var så nöjd med honom för jag trodde verkligen inte att vi skulle ta oss runt:-)


Sen var det tillbaka till klubben å efter ett tag var det dax för platsliggning.....jag tyckte att han låg hur fint som helt, han rörde inte ens örnonen på skotten så jag var nöjd!:-)sen när jag fick poängen så fick jag 8p/9p för att han hade krypit....men han måste ha gjort det när jag gick iväg för när vi hade ställt upp så låg han blixtstilla.....men det kan inte ha varit mycket han kröp eftersom han fortfarande låg i linje med dom andra hundarna?konstigt?Men jag var nöjd ändå:-)


Sen var det budföringen.....ja där blev det startskall:-).....ja ja han gillar att springa iaf:-)


Sen var det dax för lydnaden efter lunch. Dagens bakslag! Den som jag är så nöjd med och verkligen vet att Mirko kan! Jag värmde upp Mirko, inte speciellt mycket för jag tyckte att han kändes lugn och samlad.......så jag tänkte att jag vill inte köra slut på honom, jag tänkte att han hade fått köra slut på lite energi på spåret å budföringen.....Sen gick vi in på banan å då kändes han så där bra som han gjorde på båda lydnads ettorna så det kändes bra när jag gick in på plan....linförheten gick bra men sen så började han balla ur lite......framförgående-pip,när jag sa stanna så vände han sig om, vilket aldrig har hänt, han som alltid ställer sig precis rakt fram!På läggande så var han lite seg men det kan han vara. Sen inkallningen så var han lite orolig. Apporteringen-så tuggade han helt plötsligt vilket jag trodde att vi hade fått bort eftersom han inte har gjort på jag vet inte när!Sen krypet,ändå över förväntan....Sen hopp över hinder som han alltid gör perfekt.....gissa....när jag säger hopp då flyger han fram ett steg å börjar skälla så som han brukar göra när han blir frustrerad eller inte orkar hålla ihop längre pga att han har blivit trött....Där blev jag riktigt besviken!men jag sa hopp än gång till och då hoppade han å satt sig å hoppade fint tillbaka......


Jag vet inte varför han spårade ur på lydnaden och gick så dåligt? var det för att han hade för mycket energi kvar så att jag hade värmt upp honom för dåligt? eller var det för att han var så trött?......vi åkte ju ner till Nettan & Meddi igår och då låg Mirko i bilen hela kvällen å sen sov vi borta plus spår,budföring och platsliggning så det känns ju som att det mer berodde kanske på att han var trött och inte orkade hålla ihop och koncentrera sig hela vägen....han brukar kunna reagera så här när han inte orakr hålla ihop hjärnan längre:-)


Jag var så besviken till en början efter lydnaden eftersom han gick så himla dåligt i förhållande till hur han brukar gå men nu har besvikelsen lagt sig....men jag var nöjd med mej själv som inte blev sur på mirko trots detta utan han fick springa till sin kära boll å sen lekte vi med den....det som kändes mest surt var hoppet som han brukar gör perfekt men som vi nollade å där försvann 40p.....


Jag ska inte ha en massa bortförklaringar på varför lydnanden inte gick bra....utan jag bara vet att Mirko brukar gå 10gånger bättre än vad han gjorde idag!Men jag får se det positiva i det negativa från dagens tävling:å det var att han gick hur j-vla bra som helst på spåret!Jag trodde ju inte ens att vi skulle ta oss igenom det:-)så det var verkligen över förväntan:-)



POÄNG

Spårupptaget 10p/10p

Spårning 189p

Budföring 9p/9p

//summa 275p


Platsliggning 8p/9p


Linförhet 8,5p/8,5p

Framförgående 6p/7p

Platsläggande 8p/7p

Inkallande 8,5p/8p

kryp 5p/5p

apportering 7p/7p

hopp 0/0

//summa lydnad 187p


TOTAL SUMMA  462p, godkänd

Av Elin Haglund - 13 maj 2008 19:53

Idag så jobbade jag dag & när jag slutat jobba så åkte jag upp på klubben. Jag hade hoppats att det skulle vara lite folk på klubben som kanske ville träna skott med mej men  i och med att jag slutade 14.00 så var det inte så många där.....men det var några bilar där men tyvärr var det ingen som var intresserad av att träna skott....hur kan man inte vara det?!:-) Så jag tänkte att......jag skjuter väl själv då......så jag la ner Mirko och gick iväg 50m och tog med mej pistolen och sköt av skotten själv.....4 stycken med 1 min mellanrum.....inga som helst problem från Mirkos sida, han vinklade inte ens på örat när skotten gick av:-)Duktiga hund!


Sen blev det linförhet, kryp, apportering, sitta kvar och hopp över hinder. Riktigt nöjd med min träning för dagen!Han var lite gasad men inte så att det gick över styr utan gasad på ett bra sätt:-)


Påvägen hem från klubben så stannade jag till på djuraffären där jag köpte en liten tygmus till Maica, som hon bara ÄLSKADE!Hon lekte säkert med den över 1 timme:-)hon spelade med den, sprang och bar på den......Sen köpte jag en handske så jag kan få bort liote hår från Maica oxå. Till Mirko köpte jag en till boll på snöre, jag har hittat hans favoritbelöning och billig är den oxå så nu köper jag på mej någon varje månad så man har några på lager:-)sen köpte jag något äckligt åt honom.....vet inte riktigt vad det var men typ svål....men tror ni att han åt den?nej skulle inte tro att min kräsna hund åt det.....han brukar äta det efter någon vecka eller så:-)


Jag filmade vår träning av kryp, en liten kort sekvens för att få se hur det ser ut....inte så lätt att filma med mobilen.....Jag har lagt in den här nedan så ni får gärna gå in och titta och ge mej kritik för hur vårt kryp ser ut!!Även fast jag har kollat på den korta sekvensen så kan jag inte säga om det är bra eller dåligt?....om han är för hög i armbågarna eller bak?.....så titta gärna och skriv vad ni tycker att jag ska förbättra å jag mottar även gärna tips om hur jag ska förbättra det:-)


Lite seg är filmen eftersom jag har filmat med mobilen....




Mys....dom är ju för gulliga!Synd att skärpan blir så dålig med min mobil!

Ännu mera gos.......







Av Elin Haglund - 12 maj 2008 17:13

Idag har Mr M haft en riktigt slappdag:-) Det enda han har fått göra är att gå någon promenad annars så har det stått vila på schemat. Jag känner mej lite sliten efter några nätters jobb så då är det skönt att inte göra något. Men jag har hunnit med en hel del ändå som inte innefattar hundar. Jag har städat hela lägenheten så nu är det rent å fint, sen har jag även hunnit diska, baka och håller nu på och tvättar.....skönt att få det bort gjort!


Igår när vi grillade hemma hos Elisabeth så fick hundarna ligga på altanen. Jag tänkte att det skulle bli en massa liv med tanke på att Mirko är rätt så bra på att vakta av sig....men vad jag hade fel!Han låg så lugn och tyst som en hund bara kan bli så jag var nöjd med honom! bildbevis på hur lugn och fin han var......













Av Elin Haglund - 11 maj 2008 20:57

Jag å Elisabeth var ute å spårade idag på em. Mirko fick bara ett kort spår på 300meter med 1apport+slut. Idag så gick jag spåret alldeles själv, E stannade kvar vid bilarna. Jag kan inte säga annat än att Mirko spårade helt SUPER idag!!Så idag så har Mirko en glad matte!Det var så roligt att se eftersom Mirkos spårande har gått lite upp och ner men idag var han uppe på toppen:-)


Sen åkte vi hem till Elisabeth å där låg hundarna på altanen medan vi andra avnjöt en god grillad middag:-)Helt suveränt gott!TACK så mycket Elisabeth, det var super trevligt!


Sammanfattat: en lyckad dag!


Snart dax att åka till jobbet, jag kan inte påstå att jag känner för det plus att jag har sovit alldeles för lite så vi får väl se hur jag klarar mej igenom natten utan att somna?:-)

Av Elin Haglund - 11 maj 2008 14:16

träffades jag, Elisabeth & Petra på klubben för att träna lydnad i värmen. Jag fick hjälp att bli kommenderad igenom lydnadsprogrammet i lägre. Mirko gick riktigt bra!men jag värmde inte upp speciellt mycket eftersom det var så varmt och tänkte att han måste orka men jag insåg att jag hade värmt upp alldeles för lite för han var gasad till tusen under programmet:-)Men men det ser jag som bara positivt eftersom han inte verkade berörd av värmen iaf:-)


Igår var det dax att sätta på sig shortsen för första gången för i år och snacka om att man inte skulle kunna urskilja en ipren om man la den på mina ben:-)så vita ben har jag faktiskt:-)


Lite bilder.....


Mirkos far iväg....budföring.


Platsliggning....


Alla hundarna under platsliggningen.....Sacco, Tjejen & Mirko


Kryp......vi nöter på.....han har brukat krypa rakt nu på sistone men igår hade han en liten sne dag igen:-)....men det är bara att fortsätta nöta.


Ännu ett kort på budföring.....vad gör han egentligen för min?:-)man skulle kunna tro att han skäller fast det gör han inte....så jag vet inte vad han har för sig?:-)


Framförgående.....nej han stretar väl inte alls!:-).....jag har försökt att få bort det men har gett upp lite grann.....han går ut fint och stannar rakt & på en gång så jag tar de avdragen som stretandet medför....får väl se om jag ångrar mej om det kanske ger för mycket avdrag?men då får jag väl lägga krut på det.


 

Petra & Tjejen.......


Sacco på inkallning....


Sacco in action över hindret....


Nu ska jag strax åka iväg för att träffa Elisabeth för att spåra & sen är jag bjuden på grillning hemma hos Elisabeth och hennes familj efter vi har spårat. Åh vad gott det ska bli då!:-)

















Av Elin Haglund - 9 maj 2008 19:52

båda en tupplur, jag kunde sova trots värmen å det fina vädret:-)Å när jag hade sovit min skönhetssömn så blev det även en sprintur trots värmen, men det var ingen fara varken för mej eller Mirko. Mirko jobbade på bra fast jag hade med mej vatten till honom å sen fick han bada i sjön när på slutet av springturen å det tyckte han var skönt!Fast han är en liten fegis när det gäller vatten, han simmar inte så gärna om jag står kvar på land, han vill ha med mej oxå när han ska simma annars så springer han helst så långt som han når botten.....fast jag fick honom att simma efter en pinne några gånger men det var väl så där uppskattat:-)



Ha en bra helg allihopa!Själv ska jag som sagt jobba natt hela helgen.

Av Elin Haglund - 9 maj 2008 15:17

blev det idag!Vi åkte upp till klubben för att köra lite lydnad i den gassande solen:-)Gud så varmt det var idag så det blev ett kort men intensivt pass med lydnad. Jag körde igenom alla moment i lägre fast i träningsform. Krypet å platsliggningen hoppade vi över, tänkte köra det här hemma ikväll istället. Det gick riktigt bra idag på träningen!:-)Mirko blir inte så farligt berörd av värmen så det är skönt!Det enda som märks på honom är att han flåsar lite mer än vanligt men annars är det samma fart så det känns väldigt positivt.


När vi kom hem från klubben så gick vi ut å satt oss på grillplatsen utanför vårt hus där grannen med hennes 2 hundar satt plus 2 till tjejer med sina hundar. Mirko skötte sig exempariskt, han skällde vid ett tillfälle men det är ju inget för att vara Mirko:-)hihi...närå.....Det var så lugnt å skönt tills det kom en tjej med sin schäfertik då blev Mirko tok förtjust i henne så dom 2 låg och pratade med varandra hela tiden:-) Vi satt ute i 2 timmar så det var skönt i värmen medan hundarna låg i skuggan å mös. Det är sådant här som är super bra träning för Mirko som vi inte alls gör speciellt ofta men nu kanske det blir mer av den saken?!


I natt är det jobb som gäller så jag skulle verkligen behöva lägga mej å sova en stund men vem känner för det när det är sådant fint väder ute. Sen var tanken att jag skulle springa idag men ännu känns det väldigt varmt för Mirkos del att hänga med på en springrunda så vi får vänta ett tag med det.




Av Elin Haglund - 8 maj 2008 12:00

Ja vi har hunnit med lydnad, där jag har försökt att fokusera på momenten i lägre. Men kom på nu att jag inte har kört något läggande under gång så det måste vi väl fräscha upp igen för 100:e gången:-)Lydnaden har gått riktigt bra dom här dagarna och jag är framför allt sååååå himla nöjd med linförheten nu som verkligen har släppt!:-)Dom andra lydnadsmomenten känns oxå riktigt bra, förutom krypet men som sagt vi gör framsteg även där dock har vi ännu inte nått så att krypet är så bra som jag till slut vill få det. Det positiva med krypet är att han inte alls kryper före mej på samma sätt nu, han väntar på mej på ett annat sätt(dock inte alltid) och det är ju det som vi har lagt krutet på nu så det har blivit betydligt bättre. Men i och med att jag har lagt krutet på positionen så har vi inget riktigt flyt i krypet det blir lite hackigt men det får jag acceptera nu när fokuset ligget på att han inte ska krypa innan mej. Flytet och jämt tempo får komma med tiden:-)


Men insåg även nu när jag sitter å skriver detta att det är vissa moment som jag har glömt bort att köra så det blir väl lite finlipning nu några dagar på alla moment som ingår i lägre. Det är ju inte ens säkert att jag kommer med i Norrköping men jag hoppas ju på det så får vi se hur det blir?om jag kommer med så vet jag ju aldrig hur det kommer att gå på spåret eftersom han ibland kan vara lite yvig och förvirrad. Så om vi kommer med så är det ju inte ens säkert att vi kommer så långt som till lydnaden?:-)men om vi kommer med så ska jag lita på Mirko till 100% på spåret så får vi se om vi går vilse eller inte?:-)


Igår var det dax för sök.....superfint väder hade vi! jag körde vindövningar med Mirko. 4 vindövningar fick han köra, han gjorde det super bra. Figgarna låg på fullt djup och jag riktigt såg när han fick in figgen i näsan. När jag sedan släppte honom från stigen så sprang han rakt ut med bra fart på alla skick och med näsan fint uppe i luften. Roligt att se och han tycker verkligen att det är super roligt!


Idag så la jag spår. jag lät spåret ligga 1 timme ungefär. Det var ca 700meter långt och med många vinklar idag, var länge sen jag la ett sådant spår med många vinklar. Han hade jätte bra motivation idag, bra framåtanda....nästan för bra:-)......han hade för hög fart i och med att motivationen var så hög så tappade spåret några gånger och irrade omkring men han hittade tillbaka till spåret alla gånger och fortsatte sedan att jobba på riktigt bra! det är så svårt eftersom jag inte kan hålla tillbaka honom i linan som det ser ut i daxläget eftersom han då helt enkelt blir för störd och osäker på om han går rätt eller inte så som det ser ut nu så får jag bara acceptera att han håller ett för högt tempo och kanske tappar spåret ibland för att få upp självförtroendet och motivationen i hopp om att jag i framtiden ska kunna hålla emot i linan. Så jag kan säga att det idag blev en springtur efter Mirko så när det sedan i framtiden blir dax för tävling så blir det på med löparskorna:-)


Han har mycket bättre teknik vad gäller söket än spåret så jag får väl se vad jag prioriterar i framtiden?beroende på hur det går med spåret?Men jag har inte gett upp hoppet än gällande spåret:-)

Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards