AKJAS MIRKO

Direktlänk till inlägg 29 november 2007

Spår...

Av Elin Haglund - 29 november 2007 18:07

Ja idag bestod dagens träning av spår. De 2 senaste gångerna som jag har spårat så har vi försökt att fokusera på spåret å vinklar. Jag har då bara låtit det funnits en slutapport å inga andra apporter i spåret. Vilket nu i efterhand var helt j-vla sinnesrubbat från min sida! I och med att jag bara har haft en slutapport och inget annat i spåret så har Mirko fått väldigt bråttomt framåt å spårar som ett yrväder istället för att gå lugnt och koncentrerat som han gjort förut.


Spåret har blivit själva belöningen för honom nu tror jag eller så ligger det i att han har väldigt bråttomt till slutet eftersom han vid slutapporten får sin älskade kong. Fel fel å åter fel av matte!Att jag aldrig lär mej men det är inte heller så lätt när min förra hund var raka motsatsen till vad Mirko är! Det är bara att lära av sina misstag å hitta en lösning å komma igen!Positiv gäller det att vara!:-)


Efter lite diskussion med Annika så ska vi nu lägga spår med många många många apporter av olika slag....alltså inte bara träapporter utan lite olika möjliga saker som han kommer att få hitta i spåret och dessa apporter får gärna ligga tätt under spåret. Och när han har hittat apporterna och fått belöning för dom i form av korv så ska han få lägga sig ner å ta det lugnt innan han får gå vidare. Sen ska jag ta bort kongen i slutet å istället bara belöna med korv även där eftersom han har väldigt bråttomt att komma till slutet så vill jag att belöningen ska vara densamma vid alla apporterna, för på Mirko så behöver inte belöningen vara extra rolig som den behövde vara på Musse:-) Mirko nöjer sig med lite vad gäller belöning å det är något jag måste tänka på när det gäller allt. Han är som sagt motsatsen till vad Musse var, där jag istället behövde belöna upp honom mycket mycket. Nu ska det läggas krut på att få Mirko till att belöningen ska ligga på apporterna å inte på spåret som han tycker att belöningen är just nu!


Jag blir lika arg och deprimerad på mej själv vid varje motgång som jag får med Mirko men samtidigt hur rolig skulle träningen vara om allt bara gick som på rinnande vatten!??? det kommer nog att bli en spårhund av Mirko oxå någon gång i framtiden:-) Annars får vi väl gå över till sök istället:-) Jag vet att det är bara mej själv jag kan skylla på å ingen annan å nästa hund kommer jag INTE att göra på samma sätt som jag gjort med Mirko men jag kommer väl istället att göra andra tabbar å fel med den!


Imorgon ska det spåras igen å efter den nya principen så får vi se hur det går då?Ni får läsa om det imorgon å hoppas att ni får läsa att jag är nöjd å att det har gått bra!det hoppas jag iaf:-)

 
 
Ingen bild

Kristina

30 november 2007 10:07

Man får resonera som så att man lär sig på sina misstag annars skulle man ju bli tokig för det blir ju några stycken =) Som tur är så är vovvarna ganska förlåtande och gör "rätt" bara vi lyckas förmedla vad vi vill =) klart det blir spårhund av Mirko oxå! Eller ja spåra kan han nog redan men på det sätt du vill ;-)
Ha en bra helg! Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29 30
<<< November 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards