AKJAS MIRKO

Alla inlägg under december 2008

Av Elin Haglund - 18 december 2008 16:38

......jag påpekar att jag har fått en duracellkaning till hund!:-) Igår var det sökträningen å jäklar vad det gick! Mr M har ju bara fått kört markeringsövningar med den fasta rullen de 2 senaste sökträningarna men nu var det dax att se så att markeringarna även satt i sökarbetet. Och gissa OM markeringarna satt?!Japp det gjorde dom:-) Jag kan bara säga att det märktes att han inte hade fått kört något "riktigt" sök på 3 veckor!Jäklar i gatan vilken fart han hade! Det var full fart ut och då menar jag full fart!:-)Raka skick, tog rullen nästan i farten, tillbaka till mej med lika hög fart, för att sedan ha lika hög fart ut till figgen igen så himla roligt att se! Det här är nog den grenen som Mr M gillar bäst! Han tappade inte farten alls, fast när vi hade tränat klart så var han bra slut så att han la sig ner men det roliga var att det inte märktes alls under träningen utan då körde han bara på. det kan nog bli riktigt bra i frmatiden om jag bara fåt till han pip:-)


Nästa gång blir det figgar på varje slag igen för att nöta lite till på markeringarna, sedan blir det att ta upp tomslagen igen, måste köra mer kopplade påvis(för jag vet att han bara ser mej som ett bihang där bak i kopplet så få honom att gå sakta kan ju bli en projekt i sig:-))......


Idag blev det spår med Linda & Linn inkl. alla hundar så klart:-) Mirko gick som en klocka i spåret idag oxå! Han fick ett spår med massor med vinklar idag och hans slag har verkligen blivit mindre. Han gick till och med i ett behagligt tempo och med låg nos!Tjoho!:-) Jag håller inte med om att man inte ska blanda sök och spår. Det funkar ypperligt med Mirko, han spårar till och med bättre efter att har börjat med söket.


Jag och Mirko är inne i en topp vad gäller träningen, får bara se hur länge det håller i sig?Säkert  för all framtid:-)hihihi......man kan ju hoppas i alla fall! 


Av Elin Haglund - 15 december 2008 12:57

.....fick vi se SOLEN! Känns som att det var väldigt länge sen som solen tittade fram, men idag så var den framme. Jag blev så himla glad!:-) Jag känner att jag mår så mycket bättre när man äntligen får se lite sol, det var så himla mysigt ute! Det var även minusgrader och hade kommit väldigt väldigt lite snö.....eller så kanske det var frost på marken bara?:-) Äntligen slapp man se ut som en lergubbe när man kom in efter att ha varit ute med hundarna.


Jag började dagen med en promenad med Mirko & Svea i det fina vädret, jag kände att jag bara gick och log medan hundarna busade för fulla muggar. Dom ger verkligen järnet när dom leker, det är full fart hela tiden så snacka om att Mirko får bra motion när han leker med Svea:-)


Sedan blev det lydnadspass. Inte ett enda pip idag!tjoho!en glad matta efter dagens pass, känner mej så himla nöjd med Mirko idag! Det blev lite framåtsändande, lägganden under gång, apportering, skall sen gav vi oss eftersom han gick så himla bra så då är det onödigt att nöta på.


jag tog faktiskt lite bilder idag, dock med mobilen.... 


 

Så här ser det ut under hela promendarna när jag går med Mirko & Svea....full fart och raka rör! 


Dom fick posera lite även om det inte var det lättaste att få dom att titta åt samma håll:-)


Bildbevis på att vi hade sol idag:-)


Ännu en fin bild på hur vackert det var ute idag.....


 

Mirko retas med Svea.....Inte den bästa kvaliten eller skärpa på bilen men men.....  


 

"Ta den då"! Svea låtsas vara obrydd för att sedan försöka ta den:-) 


















Av Elin Haglund - 14 december 2008 18:16

nej det är inte Mirko jag pratar om:-) utan min vardagsrumsmatta. Satan i gatan vad skitigt den var! Jag är inte så kräsen av mej så det finns nog det ena och det andra på den mattan:-) Jag fick ett ryck idag så jag bestämde mej för att tvätta mattan så jag lyfte upp den och gissa OM det var grushögar under mattan?ja grushögar och en massa annat spännande oxå. Jag hittade helt plötsligt alla mina hårspännen som hade försvunnit spårlöst...och jag tror att lilla Maica är den skyldige:-)...som sagt jag lyfte upp mattan och då såg jag helt plötsligt vilken färg den egentligen skulle ha. Undersidan på mattan och översidan på mattan hade inte direkt samma färg:-)äckligt! Men nu är den ren och fin och jag har lovat mej själv att det inte ska gå 1 år till nästa gång mattan får se tävttmaskinen igen:-)


Sen klippte jag till gummimattan som jag har köpt till bagageluckan å det blev riktigt bra!Nu ska jag bara se till att röja upp bland alla hundsaker i bilen och köpa några nya lådor att ha sakerna i för dom lådorna jag har nu är för småa för att allt ska rymmas.


Idag blev det ett spår för Mirkos del. Det var jag, Linn, Elisabeth & Mimmi. E la Mirkos spår. I början gick han som en klocka men sen vet jag inte vad som hände? men han virrade lite  och det kändes som att han inte var lika säker på att han gick rätt....men vi tog oss runt iaf:-)och jag hjälpte honom inte alls utan han fick klura ut det själv, så jag ger mej själv en klapp på axeln för att jag agerade korrekt:-) Virrandet kan bero på att när E gick ut spåret så kom hon mitt där det stod flera rådjur fast jag ser det inte som en ursäkt :-)då jag vet att Mirko brukar klara den störningen men kan kanske ändå se det som en anledning till varför det var just där som han började att virra runt. Jag får se till att det blir lite fler spår för Mr M´s del i framtiden, det har hamnat lite i skymundan på sista tiden. Sedan blev det en promenad runt 5 km slingan vid Hellasgården. Tack för sällskapet idag tjejer!Det var super trevligt!:-)


Imorgon börjar en ny arbetsvecka.......

Av Elin Haglund - 13 december 2008 16:34

ja det var hon verkligen! Jag skulle ju till Bea på "kalas" igår kväll, jag hade precis gjort mej klar, tagit på mej skorna och jackan då jag såg att Mirko inte hade något vatten så jag tog skålen och fyllde skålen med vatten.....jag böjde mej ner för att ställa ner skålen i ställningen och när jag var påväg ner med skålen, vad tror ni händer????jo då kommer katt j-vln och hoppar upp på köksbänken varpå hon hoppar typ rakt in i skålen med vatten som jag håller i!så jag tappar skålen och allt vatten hamnar på golvet!grrrr....då var hon billig i just det ögonblicket.....å det är ju inte direkt lite vatten som rymms i en hundvattenskål!så det var bara till att ta fram moppen och torka upp vattnet.


Vi hade det super mysigt hos Bea i alla fall när jag äntligen kom iväg hemifrån! Jag fick träffa Petra som jag pluggade med i Sundsvall och som jag inte har träffat på 4,5år!!så det var super skoj! Det var super gott fika oxå fick jag "snussa" lite på Oliver, Beas & Antes lilla bebis på 3 månader:-) jag har aldrig riktigt känt att jag vill ha barn eller ens gillat barn direkt men igår tyckte jag att det var RIKTIGT mysigt med Oliver!:-)


Idag så var det tänkt att jag, Helen & Thomas skulle köra lite skydd, men Helen stackarn fick tillbaka hostan igen(krya på dej!) så det blev bara jag å Thomas som körde. Mirko fick först göra anskällningar, riktigt bra! Han lägger sig själv nu och på rätt avstånd:-)förutom en gång då han hamnade lite nära Thomas och han lyssnade inte när han sa "gå bort" så jag testade med honom själv och då backade han och sen höll han avståndet bra även fortsättningen på Thomas!:-) Idag så var det första gången som jag inte hade linan på honom!Roligt vad fort han har lärt sig:-) Sen fick Mr M komma ut en sväng till då han fick köra transporter, gick bra! Jag har ju anmält mej till Vixax lägret i sommar å då anmälde jag mej till skyddsgruppen, för att jag vill lära mej mer om skyddet. Men jag vet inte jag kanske skulle vara med i brukslydnadsgruppen istället?eller sökgruppen?....gud nu får jag beslutsångest! jag vet ju inte om jag kommer att kunna tävla i skyddet men det är ju roligt att lära sig mer om det så man kan mer till nästa hund så det får nog kanske bli skyddsgruppen iaf. eller? äh jag vet inte:-)veliga Elin är framm igen!:-)hihi


Sen kom Linn till klubben och vi körde lite uppletande....Mr M fick ett uppletande med ca 15 föremål å det gjorde han bra, jobbar på jätte fint med bra tempo å bra nos. Valde att lägga ut så många föremål så att han lär sig att koppla på näsan på en gång å det gjorde han riktigt fint! Loke fick oxå köra lite uppletande, det var roligt att seLoke!det var så länge sedan jag såg lilla sprätten, som kanske inte är en sådan liten sprätt längre:-)


Sedan åkte jag till Biltema och köpte en bagagerumsmatta i plats så nu ska det bli fint även där bak:-)


En fullspäckad dag som vanligt:-)

Av Elin Haglund - 12 december 2008 15:17

ja det har det verkligen gjort idag, tråkigt värre! Det började med att snöa imorse men när det ä rplusgradet ute så är det inte precis så att snön ligger kvar. Sedan gick det över till regn och sen har det regnat hela dagen:-( Jag brukar alltid säga att det finns inget dåligt väder utan bara dåliga kläder oxå brukar jag träna med Mr M oavsett väder, men idag fick det faktiskt vara. Vi brukar ju träffas på klubben på fredagar och köra lydnad med kommendering så jag åkte dit men kände egentligen att jag inte hade någon lust. När jag kommer till klubben så är det sjöar med vatten på planerna och det gjorde ju inte att jag blev mera sugen direkt.....men det var som tur var inte bara jag som inte kände för att träna:-) så vi struntade i det idag så det blev bara en promenad i skogen, vilket räckte för att jag skulle bli rejält blöt.


Jag kan inte mer att säga än att jag är VÄLDIGT avundsjuk på er som har snö! Synd att inte vi har det bra:-(


Ikväll ska jag på "kalas" hos Bea som fyller år idag så det blir mysigt men Mr M får för en gångs skull stanna hemma så att jag får lite egen tid med mina kompisar:-)


Kram på er alla å hoppas att ni får en trevlig helg och att ni har fått se något luciatåg idag!Det har tyvärr inte jag fått gjort....

Av Elin Haglund - 10 december 2008 13:44

Ett bra tag nu så har vi kört kryp nästan varje dag inomhus på mattan och jag tror nästan att poletten har trillat ner:-)tjoho! Idag så blev det krypträning hemme på mattan igen och jag sa kryp, ligg och han höll positionen super fint:-)ok vi har bara kört 1 steg i taget men idag körde vi 2 steg å han höll positionen ändå:-)Kan poletten ha trillat ner?Jag tycker även att han nu tar mindre krypsteg när han kryper å det är ju något jag har strävat efter, eftersom han har krypit så stort och det har du inneburit att han har hamnat ur position. Jag hoppas att poletten har trillat ner, nu är det bara att fortsätta träna så att vi får till detta moment oxå:-)


Idag så var det sökträning, idag å förra gången så fick Mirko bara köra markeringar med den fasta rullen eftersom det blev lite strul med den gången innan, men idag satt markeringarna klockrent! får väl se hur markeringarna fungerar nästa gång? Det uppstod nämligen problem med markeringarna när han var inne i ett sökbeteendet och förra gången och idag när vi har kört enbart markeringar så har han ju inte riktigt behövt leta efter figuranterna på samma sätt som ute i söket så det är upp till bevis nästa sökträning. Men han har fint teknik när han tar rullen!


Ja eftersom Helen frågade hur jag jobbar med pipet så ska jag försöka att förklara det kort, vilket inte är min starka sida:-)........ När han piper och ligger för högt i aktivitet så får han lägga sig ner tills att han har samlat ihop sig. Han får helt enkelt inte vinna på att pipa. Detta gör jag jämt men har som sagt även lagt omträningen på att köra mycket på fokus, koncentration, uthållighet och stabiltet. Jag har även lagt ut belöningen så att jag har extern belöning nästan jämt så att han inte blir så laddad på mej. Jag försöker att tänka lite bakvänt när det gäller Mirkos träning, för Mirkos del handlar det inte om kvantitet i momenten utan momenten sitter nog som de ska bara han är i rätt sinnesstämmning. Tillsammans med detta så kör vi en gång i veckan med kommendering och folk på plan så att han lär sig att vara i rätt sinnesstämmning även där. varierar väldigt mycket när belöningen kommer och försöker att belöna honom när han ligger i rätt aktivitetsnivå så att han inte ligger för högt i aktivitetsnivå när han får belöningen. Ja kort och gått kör jag typ så här men det är samtidigt svårt att riktigt förklara i ord hur jag kör.


Nu är det snart dax för jobb....

Av Elin Haglund - 9 december 2008 21:31

Ja jag kan inte säga annat än att vi kämpar på med att släcka Mr M´s oönskade beteende, som det så fint kallas:-) Vissa dagar går det riktigt bra å andra går det mindre bra, men jag känner mej positiv och kommer gå ut ur detta med ett bättre tålamod och som en klokare människa eller vad tror ni?hihi...man måste se det positiv i allt även om det kan vara svårare vissa dagar. Men jag känner redan att jag har nog aldrig i mitt hela liv haft sådant tålamod som jag har nu när det gäller hundträning så jag har redan utvecklats som människa och tror egentligen inte att jag kan lösa det på något annat sätt än på det sättet som jag gör nu.


Jag fick en bra liknelse mellan barn och hundar som piper idag......barn skriker för att de vill ha något av oss eller för att få uppmärksamhet och uppmärksammar vi dom då så vet dom att de lönar sig att skrika och bestämmer man sig sedan för att försöka att "släcka" det beteendet så kommer troligtvis barnet att skrika ännu mer och ännu högre efter ett tag då bebisen blir frustrerad och ledsen när den helt plötsligt inte får som den vill när den skriker.....hoppas att ni förstår min liknelse där:-)....jag har nu kört på detta sätt några veckor och börjar att se en liten eskalering vad gäller pipet men då tänker jag på denna liknelse och känner mej helt plötsligt lugn och allt känns så logiskt när jag tänker på denna liknelse:-) Det känns helt plötsligt så enkelt.....Mr M får helt enkelt aldrig "vinna" på att pipa, han ska aldrig få vinna eller få möjligheten att jobba när han piper utan han måste "tänka" efter lite och samla sig.....Idag tog det att bra tag innan han samlade ihop sig men är han väl hade samlat ihop sig så kunde vi jobba på bra:-)


Det har dom senaste veckorna handlat om att tänka om vad gäller träningen och inte bara tänla tävling utan tänka koncentration, uthållighet, "rätt" sinnesstämmning/aktivitetsnivå, jag har helt enkelt ändrat om vår träning och ska fortsätta med plus att köra konsekvent vad gäller pipet....



Vissa dagar känner jag mej optimiskt och andra dagar känns det jobbigt att inte bara kunna gå ut och bara köra på men den tiden kommer om jag lägger ett bra grundjobb på detta nu:-)



Ja ja nog om detta!känns som att ni som läser min blogg måste vara hyfsat less att läsa om detta men men det bjuder jag på om ni orkar läsa enda hit ner:-)


Jag vet att det har varit glest med bilder på sistone men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge:-)det kommer lite bilder oxå någon dag:-)


kram på er alla! 

Av Elin Haglund - 6 december 2008 22:02

:-)......ja ett gott skratt fick jag mej nu på kvällskvisten när jag var ute på kvällspromenad:-)....jag hade precis gått klart å skulle bara runda sista kurvan då kommer......ja vilka tror ni???.....jo den sura skvaller gubben med den lilla lilla hunden och hans promenadsällskap en dam med en kockelspanniel eller nått!Mirko reser ragg å spänner sig och deras hundar sätter igång och skäller för fulla muggar varpå jag säger åt Mirko att tänk inte ens tanken!så passerar jag dessa surkarter å i och med att Mirko fortfarande känns spänd så vänder jag om och väljer att möta dom igen så att Mirko ska få en chans att slappna av och vänder sedan självklart tillbaka igen för jag måste ju komma hem till min lägenhet.....


.......när jag har gått en bra bit hör jag surgubben muttra något som han sjäkvlart inte vågade muttra när jag var inom hörhåll.....så jag vänder mej om å frågar(skriker:-)) om han sa något, men han säger inget men jag tror att dom hörde mej för den sura damen vände sig om! Så vad tror ni då?....jo jävulen flyger i mej och jag går åt det hållet dom går så att jag ska möta dom igen för att se om sura gubben vågar konfrontera mej?!:-)....jag ser dom längre fram på gångvägen, men då springer dom åt andra håller!ja ja dom får tycka att jag är en jobbig granne men det SKITER jag i!för han snackar skit om mej å min hund med alla i detta kvarter men han har inte vågat sagt något till mej vilket gör att jag tycker att han är en sur, feg skvallerbytta!:-)Så då ska jag iaf göra deras promenader jobbiga!hihihi....ja ja jag är kanske barnsliga iställer men det bjuder jag på!Jag verkligen h-tar människor som pratar skit med alla om en men inte kan komma å säga vad dom tycker direkt till personen det gäller!Hur skulle det vara med raka rör?!


ja ja nu ska jag inte lägger mer energi på denna surgubbe......men man blir bra sugen att flytta till ett hus i skogen så att man slipper sådana personer för sådana personer finns alltid!


Ja idag bar det av till Älvsjömässan å hund 2008. Jag å Linn tittade lite på agility, uppvisning med tullverkets narkotikahundar, elit lydnad å gick igenom alla ringar på utställningen....ojoj utställningsmänniskor är speciella människor:-) Sen hade jag riktat in mej på att shoppa men jag tyckte inte att det var någon bra shopping!Det var liksom inga speciella saker som fanns att handla så det enda jag kom hem med var en vattenskål till bilen å bajpåsar:-)......Det bästa var nog fikat:-)


Idag lurade jag Mirko.....tänkte att han skulle få ett märgben så att hans tänder fick jobba lite och i och med att han knappt tar emot godis eller andra gosaker utan att han har utfört något. Sådan har han varit sedan han var liten....så idag överlistade jag Mr M å gömde märgbenet så att han fick leta det å när han fick leta å sen hitta det så var det smaskens tyckte han:-)idag blev Mr M överlistad av mej!!:-)


Hörde att Morra fick lov att opereras!Usch! Hoppas att operationen gick bra! Jag tänker på lilla Morra Mus & Patrik!



Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards