AKJAS MIRKO

Alla inlägg under september 2007

Av Elin Haglund - 15 september 2007 17:38

Ja då är jag tillbaka i Söderhamn igen efter en snabb visit uppe i Härta. Idag stod det träning på schema för och med Annika och Inga. Men när jag vaknade i morse så var det världens tok oväder....usch...jag som hade sett fram emot att få träna å få lite hjälp med vissa saker. Men vi åkte i alla fall ut i skogen å Annika hade lagt ett spår till mej å jag la ett till Inga.

Sen gick jag å Mirko spåret å Annika hängde med för att se hur det såg ut eftersom han gör så stora slag. Men han gick jätte bra idag men Annika sa åt mej att ge honom chans å utrymme att jobba så jag släppte linan helt på ett ställe å Annika som visste vart spåret gick sa att han jobbade ut det jätte fint å att slagen kommer att bli mindre med tiden. Å att JAG måste lita på honom för att han jobbar på jätte fint i spåret. Sen sa Annika att man redan nu kunde se tendenser på att han förväntar sig att spåret slutar när man närmar sig en väg så nu måste jag börja att sluta upp med att ha slutet på spåret nära vägen å istället gärna låta spåret fortsätta längst med vägen å sen låta spåret gå upp i skogen igen för att ha slutet uppe i skogen. Sen måste jag sluta med att låta honom få "kongen" i slutet för annars kommer Mirko tycka att det är roligast att komma till slutet, jag kommer nog att ha "kongen" någon gång ibland men jag får inte ha det varje gång!.....oj oj vad myckte fel man gör hela tiden men men det är bara: "gör om gör rätt":-)

Sen tittade vi lite på hur jag ska träna in inkallande med ställande å det kommer inte att bli några problem enligt Annika:-)utan Mirko snappade nästan upp vad han skulle göra så fort vi testade!

Linförhet....att jag aldrig lär mig....sist jag tränade för Annika så sa vi att jag skulle köra jätte mycket vänster svängar eftersom han tränger.....åh tror ni att jag bara har kört vänster svängar då....nej nej såklart inte, ibland undrar jag var jag håller på med:-)om jag håller på att bli senil eller nått?Men sen gick det jätte bra!

Nu ska det fokuseras på vardagslydnad ett tag igen tyckte Annika, jag måste få lite mer tryck på Mirko, så att han lyssnar på mej!!!Tävlingslydnaden är han helt fokuserad men i vardgassituationer hmm hmm sådär....men som vanligt hänger det på mej!jag är för velig istället för att säga till honom på skarpen med ett bestämt NEJ en gång å vara konsekvent så tjatar jag istället för jag känner mej elak om jag säger åt honom på skarpen men vad är egentligen värre....jo att TJATA såklart!herregud jag gör ju inte som jag vill å vet är bättre....suck på mej själv! SÅ nu ska det bli sitt å ligg med störning i form av hans favoritleksak sen ska det bli fot längre fram med störning med hans favoritleksak å sen ska jag sluta upp med att ha belöningen i fickan för det triggar upp honom för mycket!......det är mycket jag måste sluta med å mycket som jag ska börja med istället!

Jag känner att jag verkligen skulle behöva träna för någon instruktör emellanåt men det är svårt att hitta någon ny i Stockholm nu när vi har flyttat eftersom jag trivs så bra med att träna för Annika, men det blir ju långt mellan gångerna eftersom hon bor i Härta. Å bara på den här dagen så fick jag massvis med aha upplevelser varför jag har gjort så å inte si istället.....usch jag har så mycket kvar att lära vad gäller hundar!!!men det är väl det som är det roliga med hundar oxå!:-)

Tack så hemskt mycket ANNIKA för att du ställer upp å kommer med tips å idéer till mej å Mirko. Och att du får mej att snäppa upp, när du säger till mej på skarpen vad det är jag gör för fel! vad skulle vi göra utan dej!!!Jag skulle behöva träna för dej en gång i veckan....usch nu blir det länge till nästa gång.....måste nog försöka att hitta någon instruktör nere i Stockholm att träna för!

Oj oj det blev lite rörigt i bloggen idag....men hoppas ni förstår vad jag har skrivit!:-)

Av Elin Haglund - 13 september 2007 17:37

Då var vi framme i Söderhamn hos mamma å pappa. Bilresan gick lugnt å fint å de övriga bilarna på vägen körde oxå lugnt å fint eftersom det var så mycket poliser ute. I vanliga fall när jag åker upp till Söderhamn så brukar jag inte se en enda polisbil men idag så såg jag poliser vid 4 tillfällen. Det är ju utökad trafikkontroller i hela Sverige denna vecka å det märktes kan jag säga! Så alla ni som ska ut på vägarna i helgen rekommenderar jag att hålla hastigheterna så att ni slipper böter eller bli av med körkortet:-)

Väl framme så väntade jag på att mamma å pappa skulle komma hem. När de kom hem så gick vi ut i skogen på en lång härlig promenad!så skönt att komma upp till Norrland å känna lugnet! Det var inte en enda "kåtte" ute i skogen å det är inte så ofta vi upplever det när vi är nere i storstan, fast det är ändå inte så mycket folk där nere i skogarna heller som jag trodde att det skull vara. Men skillnaden är att i Stockholm finns det ju nästan bara naturreservat å uppe i Norrland är det fri tillgång på skog som inte är naturreservat:-)

Imorgon så bär det av till Härta. Påvägen upp ska vi stanna till i Hudik för att hälsa på Emma som jag inte har träffat på en all evighet så det ska bli skit skoj!Sen på Lördag så är blir det träning för och med Annika å Annelie å eventuellt Inga. Jag hoppas verkligen att Inga oxå kommer för det var ett tag sen jag träffade henne! På Lördag em eller Söndag fm bär det av ner till Söderhamn igen då jag ska passa på att umgås med mamma å pappa i 2 dagar innan det bär av ner till Stockholm igen.

Det blir en hektiskt men rolig ledighet!:-)

Av Elin Haglund - 12 september 2007 17:37

Ja som sagt imorgon tar jag å Mirko bilen å kör hem till Söderhamn. Det ska bli skönt att få lite omväxling å få träffa mamma & pappa! Sen så på fredag kväll bär det av till Härta där jag å Mirko ska sova hos en kompis som jag inte har träffat på evigheter så det känns jätte skoj!Sen på Lördag så blir det träning för Annika oxå skit skoj!:-)Sen så bär det av ner till Söderhamn igen å umgås med mamma å pappa på söndag å måndag. Å på måndag kväll bär det av ner till storstan igen å sätta igång å jobba igen....Jag är på trafiken nu å det är skit roligt!!Så jag längtar till på måndag igen.


Idag så var jag å Mirko upp på klubben med Elisabeth. Fick hjälp av Elisabeth med att träna budföring eftersom Mirko kommer så långt bakom mej vid ingången. Vi testade idag att tag ett steg framåt å säga fot när han närmade sig. När han kom till Elisabeth så blev det betydligt bättre med ingången men hos mej så kommer han fortfarande långt bak men men får väl köra det någon gång till å se om det ger resultat?Någon som har någon annan idé om hur jag ska få till det??? Sen blev det till att köra platsliggning med huvudet nere å nöta på kommandot, det är bara att nöta. Sen blev det till att sitta stilla, sitta stilla å sitta stilla......vi tränade alltså inkallning:-)utan inkallning. Vi började lite smått att leka in början på inkallning med ställande.

Nu ska det städas å packas inför morgon dagen. Puh....men skönt att komma hem när det är ordning å reda i hemmet.

Av Elin Haglund - 11 september 2007 17:35

Efter att jag kommit hem från jobbet så går jag å Mirko ut på en promenad. Efter att vi har varit ute i luften så käkar både han å jag middag samtidigt som vi läser alla bloggar!:-)det är så många man känner nu i hundvärlden som har skaffat blogg så jag bara måste gå in å kolla varje dag för att se om det har hänt något spännande.....det är nästan beroendeframkallande:-)

Idag så regnar det igen för sjuttielfte dagen....suck....men det blev en lång promenad i skogen, det är skönt att komma ut en sväng ändå!Sen så blev det lite träning inomhus idag....kryp å har äntligen börjat lägga på kommandot på min platsliggning med huvudet nere nu ska jag bara se så att han förknippar huvudet nere i marken med kommandot:"plats". Krypet nöter vi på men nu måste jag vara noggrann för han vill gärna börja krypa på en gång så nu måste jag vara noggrann med att han får ligga kvar en stund både innan krypet å efter krypet....slarvmajan elin såklart men men det är bara att börja med nu!

Snart är jag ledig 5 dagar så skönt det ska bli så jag å Mirko kommer att åka hem till mamma å pappa i Söderhamn å hälsa på ett tag. Då ska vi även passa på att åka upp till Härta en sväng å träna lite för och med Annika....ska bli SÅ roligt!Å även förhoppningsvis träffa Inga å Doris som jag inte har sett på ett tag å även rulla förbi Gunnel å Göran å säga hej.

Pöss på er alla!

Av Elin Haglund - 9 september 2007 17:33

Idag var det dax för Sacco att genomföra MH-test. Det var jätte roligt att se!Sacco är en cool hund som inte är specillt rädd av sig. Han brydde sig inte om skotten, spökena hann komma väldigt nära innan han la av ett litet skall, han reste knappt raggen heller på spökena. Skramlet så vände han sig om när det lät å sen gick han direkt fram. Avståndsleken tyckte han var roligt, han sprang fram till gubben så fort han fick göra det å började leka för fulla muggar. Overallen skällde han ut efter noter men sen var det lugnt han tog sig till och med ett litet smakprov på overallen påväg därifrån:-) Trasan jagade han i full fart, det tyckte han var skoj men andra gången så var det något som luktade lite mer spännande än vad själva trasan var så där stannade han till å nosade lite. Som sagt Sacco gjorde ett bra genomfört MH-test å det var väldigt roligt att se!

Jag å Mirko stannade kvar efteråt i regnet å tränade lite linförhet, vänster å höger om framförallt å även snabba tempoväxlingar. Sen blev det hopp över hinder med uthopp med å utan sitt å några återhopp. Gud vad han var laddad idag. Jag skulle framföra från Mirko att livet är underbart å att det är super skoj när man får träna å leka med bollen som belöning:-) Sen började det att regna för mycket så då tog i en liten promenad i skogen innan vi åkte hem från klubben.

Denna helg har haft en stämpel av hund, hund, hund roligt värre!

Av Elin Haglund - 8 september 2007 17:32

Har jag varit å hjälp till med högre spår tävling på SSBK. Så Mirko fick sitta å ha tråkigt i bilen. Men sen fick han komma ut å ha skoj!Vi finslipade på hopp över hinder, måste ju passa på när man ändå är på klubben. Sen så körde vi lite linförhet med fokus på höger respektive vänster om halt. För det har varit jag som inte har kunnat gjort vändningarna:-) jag har alltid tagit ett steg innan jag stannat men nu har jag fått till det så att vi stannar på linjen å Mirko gjorde det jätte bra! Sen blev det även lite fokus på helt om.

Sen så fick Mirko träna på att ligga ner med huvudet i marken igen å det gör han bra även utomhus nu med störningar så nu är det verkligen tid att lägga på kommandot:-)

sen gick vi till rutan där uppletandet hade körts idag å körde uppletande. Tänkte att vi skulle passa på å köra när det har gått en massa hundar där men det var inga som helst problem. Jag körde bara på djupet idag, hade lagt ut 3 föremål på fullt djup. Han gick ut jätte fint men vek av lite tidigt på ena skicket så jag ropade in honom å skickade honom igen å då fick han med sig föremålet

Denna vecka så har vi fokuserat på att börja lära in krypet inomhus, hopp över hinder - uthopp med å utan sitt, linförhet - vänster respektive höger om halt och platsliggning med huvudet nere i marken. Men som sagt vi har bara kört minimalt eftersom denna vecka skulle vi ta det lugnt men jag har lite svårt för det:-)

Imorgon är det dax för Mirkos kompis Sacco att göra MH test, ska bli roligt att se hur han hanterar situationerna. I oktober är det Mirkos tur då vi ska till Skutskär å köra MH test med hela M-kullen det ska bli ännu roligare att se när man kan se hela kullen å jämföra!

Nu så ska jag å Mirko åka till syrran å hänga framför tv:n å hon ska bjuda på äppelpaj...gott gott även fast jag skulle behöva börja tänka på vad jag äter igen:-)men det får bli till veckan som alltid....:-)

Imorgon är det dax för Johanna & Maczons tävlingsdebut, vi HÅLLER TUMMARNA!!

Av Elin Haglund - 5 september 2007 17:31

Idag var jag å Elisabeth å våra hundar ute i skogen. Jag skulle rigga spår inför lördagens tävling så då passade Elisabeth på att gå spåret med Sacco sen. Sacco gick hur bra som helst. Sacco är en riktigt bra spårhund å han är fortfarande bara 16 månader så det ser ljust ut vad gäller hans spårframgångar. Nu har han klarat ett högre spår så nu är det bara lydnaden kvar:-)

Mirko fick köra lite uppletande å det gick bra fast det inte var de bästa väderförhållanden för uppletande. Vi har ju fortfarande lite av vilovecka men som sagt lite får han ju göra ändå:-)men momenten i appellen får ligga å vila ett tag för jag spyr på dom snart:-)

Innan vi gick spåret med Sacco så blev det fika i solen med tonfiskmacka å äppelkaka till efterrätt å hundarna liggandes bredvid å myste....sååååå härligt!Får ta vara på dom soliga dagarna när dom kommer för det har regnat å åskat i två dagar nu så det var skönt att sitta å mysa lite i solen.

När vi kom hem från en härlig kväll i skogen så tränade jag å Mirko lite krypinomhus. jag försöker verkligen vara noggrann så att han inte har för hög bak å det är först nu som jag har fått till rätt teknik :-) för att att få honom som jag vill. Sen blev det att klicka lite på huvudet i marken. Nu kan han ligga bra länge å vänta på klicket så snart är det dax att lägga på kommandot.Tja rå!

Av Elin Haglund - 4 september 2007 17:31

Vi började dagen med att vidga våra vyer. Vi tog en springtur i Flatens naturreservat. Det var jätte fint där! Så nu har vi hittat ännu en fin skog att springa eller gå lång promenader i. Både Mirko å jag tyckte att det var skönt å roligt att springa idag. Vi mötte även några hundar men det gick bra. han skällde inte men drog lite i kopplet å reste ragg såklart:-) Men jag var nöjd med honom!

Nu när vi har en liten vilovecka så håller jag å Mirko på med lite småsaker inomhus. Jag håller på att klicka in honom på att han ska ha huvudet nere i marken, sen ska jag lägga på kommandot "plats". Jag vill begränsa hans rörelsefrihet under platsliggningen så nu är mitt nästa mål med platsliggningen att få ner hans huvud på marken. Jag har väntat ut honom tills han har lagt ner huvudet på golvet då har jag "klickat" så nu lägger han ner huvudet på engång, men nu får han vänta längre innan han får klicket å belöning. Nu ska jag bara öka ut tiden han har huvudet nere i marken å sen kommer jag att lägga på kommandot "plats". jag har aldrig gjort det här förut så det är roligt att testa å exprimentera:-)

Idag har vi även tagit upp krypet igen. Å det snappade han upp väldigt fort igen. Jag står fortfarande bredvid honom på knä. Jag kräver bara några få steg sen klick å belöning. Men han har redan tendens att springa ifrån mej lite så det måste jag se till att han inte gör sen. Men nu igger såklart fokus på att han ska fatta vad han ska göra å sen kommer jag att lägga på kommandot å kräva position.

Roligt att börja med lite nya saker igen. De moment som vi har kört innan tävlingen får vila lite nu för jag är döless på dom å det tror jag att Mirko oxå är:-)

Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards