AKJAS MIRKO

Alla inlägg den 3 januari 2009

Av Elin Haglund - 3 januari 2009 22:10

med hund ute i skogen blev det idag. Härligt!:-)


Jag, Susanne och Elisabeth träffade klockan 10 vid ängarna för att börja med att köra lydnad. Det gick bra men lite pip idag oxå men vi kämpar på! Mr M fick göra lite framåtsändade, skall, budföring, läggande under gång och inkallande med ställande & läggande(det var första gången som jag satt ihop det, första inkallningen så la han sig på ställandet men men vi kör ju efter "gör om gör rätt" så han fick göra om och den gången blev det bra! Han stannar och lägger sig så j-vla bra & snabbt fast han har sådan fart som han har och även fast jag nästan viskar kommandona:-))


Sen bar det av till skogen vid S där vi la ut spår till varandra, för Mirkos del blev det bara 2 spårupptag - han gjorde det bra! Men innan vi tog spåren så åkte vi hem till S för att stoppa lite i magen. S bjöd på lunch i form av hemmagjord köttsoppa. Gott var det! Sen åkte vi som sagt tillbaka och hundarna fick ta sina spår.


När det var dax att ta spåren så mötte även Petra upp. Efter att hundarna hade fått tagit spåren så blev det uppletande. Mirko fick även denna gång ett "mastodont" uppletande på 13 föremål! Han tog in 11 stycken, men det blev även några "ofrivilliga" tomslag - dessa gjorde han riktigt fint! Bra ut på djupet! Det var full fart på Mr M i rutan, men tro det eller ej men han blev faktiskt lite trött på slutet:-) Inte för att han drog ner på tempot direkt men det var i samma rivstart som i början av uppletandet men han hade fortfarande BRA fart och letade bra även i slutet av uppletandet. Han till och med la sig ner när han hade gjort sista skicket och det händer inte allt för ofta:-)


När alla hundar hade fått köra uppletande så körde vi hem till S där Erik gjorde pizza åt oss alla. Det var super gott! Vi var 5 stycken schäfrar (varav 4 hanar) och 4 människor och alla skötte sig exemplariskt!(även människorna:-)) Hundarna var nöjda och låg och sov mesta dels av tiden eller sov, de kopplade av iaf. Klockan var strax efter halv 8 på kvällen när jag åkte hem. Så det blev verkligen en hel dag med hundar, härligt! Tack så himla mycket för idag! Och ett stort TACK till Susanne som bjöd på mat och tog initiativ till denna trevliga dag!:-) Det är väl bara att bjuda igen!


jag glömde självklart min kamera men E kan man lita på:-)hon har alltid med sig sin kamera så här kommer lite bilder från dagen......


Inkallande med ställande & läggande....."jag står blixtstilla.....undrar vad matte ska be mej att göra härnäst?"


Fritt följ.....


Mysstund.....efter avslutat lydnadspass.....alltid ett måste:-)


Budföring ā la Mr M! Full fart och raka rör med öronen bakåtstrukna....de som har stått mottagare till Mr M har alltid någon gång hunnit fundera:.....undra om han kommer hinna bromsa?:-)


Uppletande....lite dåligt för fotografering att ha reflexhalsband och reflexer på benen


Hemma hos Susanne.....dax för lite mat.....Mr M ligger längst till vänster, Sacco till höger, Arrak längst fram i bilen och den 4:e hunden är Tjejen. Kox ser man inte i bild - han är förpassad till vardagsrummet.


Tack ännu en gång för en härligt dag! Hoppas att det inte dröjer ett halvåt till nästa gång:-)









































Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards