AKJAS MIRKO

Alla inlägg under november 2008

Av Elin Haglund - 20 november 2008 13:49

jag ser det snöar. Det var väl roligt hurra!.....ja men det låg inte kvar speciellt länge:-) Igår kväll när jag gick ut på promenaden så snöade det, mysigt....men som sagt imorse var det borta....fast det var fortfarande kallt. Det som är skönt med att det är kallt ute är att marken blir hård och inte är en enda geggig sörja länge.


Personlig utveckling?.....ja det kommer jag att ha uppnått om några månader....nu när jag kör hårt på passivitet så fort det är det minsta pip så kommer jag att få ett jäkla tålamod och ett lugnare jag:-)....Jag är ju inte direkt en person med långt tålamod utan jag som person är väl helt tvärtom gentemot vad jag måste vara:-) Elin = dåligt tålamod(i vissa situationer), stressig, kort stubin, energiskt vad Elin måste vara = lång stubin, stort tålamod, en lugn filbunke. Men som Vera sa idag, jag får se det som personlig utveckling och faktiskt så är en bra hundtränare en person som kan anpassar sig till hunden och inte bara köra på samma sätt med alla hundar!:-)


En härlig dag har det varit idag, sol och riktigt kallt ute:-)


Det blev en tur till klubben idag å det var många som var där och tränade så det var bra störning. Jag började med att värma upp honom och lägga ut slutbelöningen. Sen gick vi in på plan och körde läggande under gång, apportering och hopp över hinder och sedan fick han belöning. Det gick riktigt bra men jag fick lägga ner honom någon gång innan jag körde vidare. Sedan jobbade vi med att M skulle sitta stilla under skall, kontakt-kocentration med störning, fritt följ - fokus på konstant kontakt!, hopp över hinder - uthopp coh sedan avslutade vi lydnadspasset med framförgående - fokus på utgången.


Passet tog lång tid idag men det får det lov att göra, jag får inte känna mej stressad när jag ska träna eftersom han inte får utföra någonting om han inte är i rätt sinnesstämmning. Men all tid som jag lägger ner på detta är det värt i framtiden eftersom om jag inte får till så kommer vi ändå inte att kunna tävla så det är bara att köra på och vara envis:-)


Sen fick han köra släppanden på mej och idag släppte han när jag blev stilla:-) och utbackningar...duktiga lilla hund!


Påvägen hem stannade vi till vid Ågesta Gård och tog en springtur, det var riktigt j-vla tungt idag men nu är det gjort å jag kan känna mej nöjd med mej själv:-)


///Från en lugn,tålamodigare och positivare Elin:-)

Av Elin Haglund - 19 november 2008 16:11

hur jag imponeras av ER som enbart jobbar dagar! Jag förstår inte hur ni hinner med och orkar träna hund efter att ni har kommit hem från jobbet och det är helt becksvart ute!IMPONERAD!En stor eloge till alla er hundmänniskor där ute :-) Jag har jobbat dag mån å tis den här veckan å jag får verkligen ingenting gjort när jag har kommit hem, det känns så sen å sen är det så himla mörkt å tråkigt ute. Så jag känner verkligen hur mycket jag trivs med att jobba kväll när man har hund som man tränar med. Jag vet att jag skrev precis samma sak förra året när det började att bli mörkt på kvällarna men det är först då som jag verkligen känner och uppskattar att jag jobbar kväll så att man kan träna å gå promenad i dagsljus, så himla skönt!:-)


Vi har hunnit med en del sedan sista jag skrev.....men jag drar bara lite kort vad vi har gjort den här veckan.....i måndags så mötte Linn & Loke upp på skolan här i Sköndal och det blev lite markeringsövningar för Mirko (höga legor med fast rulle) och sen hjälpte jag Linn med Loke så att han fick göra några hittaövningar, han var duktig den lilla fraggeln!och OJ vad han kampade med mej!roligt att se! Jag tror nästan att han blev lite förbannad på för att han inte vann kampleksaken:-)


Innan Linn kom så hann Mirko få sig ett spår på skolgården.....spåret gick runt innergården på skolan,framför alla dörrarna..hihi....väldigt infekterad mark:-) och under tiden jag la spåret så kom det minst 2personer och passerade över spåret men det vållade inga som helst problem....Spåret gick nästan bara på asfalt, det gick över sand på ett ställe där jag hade gått in i skolans stora sandlåda och sedan gick spåret upp på en scen som fanns på skolgården....Han spårade som en gud!Båda jag å Mirko verkar gilla asfalts spår:-)det är så himla roligt och bekämt eftersom man inte behöver låta spåret ligga lika länge:-)


Idag så var det sök.....Mirko fick göra ett kort pass idag....han har fått gjort så många skick de sista passen då han även har fått göra många tomslag så idag fick han 4 skick bara, de 3 första med figge - fastrulle - påvis och det 4:e skicket så blev det en hittaövning där han fick hitta hela gruppen å det tyckte han var roligt:-) Idag fick jag kommentaren: "ni kommer då aldrig att få något problem med att klara tiden på tävling":-) full fart å raka rör! springa springa springa, det är roligt tycker Mirko! Han gick super idag. Söket har verkligen gått framåt så det är roligt att se!


Ikväll blir det en slappar kväll framför tv:n:-)

Av Elin Haglund - 14 november 2008 15:36

måste jag berätta!Jag tog kontakt med en Canis instruktör i Västerås eftersom hon är den canis instruktör som bor närmast, jag ville höra med henne om hon skulle hålla någon sökkurs eller sökläger men jag fick svar att hon inte hade någon kurs eller läger inplanerad. Men sedan fick jag ett till mail där hon erbjöd mej att komma och träna sök med hennes sökgäng!!!!Tjoho! Roligt!så om 2 helger så tror jag att det blir så ska jag åka dit och träna med dom!så himla roligt!:-)


Idag blev det uppletande.....hittade en lite rolig ruta vid golfbanan.....om jag säger så här den var väldigt jobbig för Mirko:-)rutan låg i en uppförsbacke. Han jobbade på super fint!Han blev riktigt trött på slutet, kan tänka mej att det blev lite mjölksyra i musklerna....hihi...å sen så skulle han ändå orka att jobba med näsan men han gjord det bra!Sista föremålet var svårt.....det var en liten liten liten brandslangsbit(det är din E men jag har glömt bort att ge den till dej!:-)) som jag hade hängt upp en bra bit från marken och jäklar vad han fick jobba för att hitta den:-)

I veckan har det hunnits med lydnad, springturer, sök, tränade skydd på mig själv - tränade på släppanden och backa ut och lägga sig......vad jag kommer ihåg så har ALLl träning FAKTISKT gått bra!Jag kör konsekvent på mitt sätt gällande pipet och vi har gjort rejäla framsteg gällande pipet!både Mirko och jag:-)Så det känns hoppfullt!!:-)


I helgen kommer mamma på besök, så jag å syrran ska laga middag till henne imorgon. På söndag ska jag gå en heldagskurs för Monika Lindblom, en kurs i belöningskriterier/belöningsteknik och träningsplanering. Hoppas att jag får med mej något matnyttigt från kursen?!!!Ska bli riktigt roligt!


Måste bara beklaga mej lite.......;-)......gud vilket j-vla tråkigt väder!Det har varit mulet, regn och mörkt hela veckan känns det som men men man är ju inte gjord av socker så träning har det som sagt blivit ändå:-) Men det är lerigt på planerna nu! men tränar man på kvällen vilket inte händer allt för ofta för mej:-) så finns det fina industriområden i närheten av mej med fina upplysta parkeringar som passar ypperligt att träna på:-) Sen finns det även garage med tak på 2 ställen som jag vet om där man kan träna på kvällstid, så det kanske blir aktuellt i vinter om det nu blir någon snö?


Nu har vi kommit till den årstiden som jag egentligen älskar mest av allt eller iaf om det kommer snö, men utan snö så hatar jag denna årstid eller hatar å hatar men jag hatar mörkret!det blir mörkt så himla snabbt. Men jag är väl lyckligt lottad ändå eftersom jag mest jobbar kvällar vilket innebär att jag kan träna när det är ljust ute och får alltså många timmars dagsljus varje dag, härligt!:-)annars skulle jag nog gå in en depression tror jag......!


Ja nu blir det snart en promenad ute i regnet......

Av Elin Haglund - 10 november 2008 10:00

ja det gör jag och framför allt vid speciellt vissa tillfällen! Jag bara måste berätta för jag tänker på det varje gång det händer. När jag precis hade flyttat hit så drillade jag ju Mirko i hundmöten för fulla muggar, jag var rätt så hård på honom när vi mötte hundar(korrigerade honom i kopplet eller nöp till honom lite lätt i ljumsken). Jag tror att jag har berättat om den här gången i min blogg tidigare men för er som inte har läst det så berättar jag lite kort vad som hände.....


Jag var å tränade hundmöten i Centrum här i Sköndal och som sagt jag gjorde som jag skrev ovan och han yppade inte ett skall:-) Självklart satt det då en gubbe på en bänk men en liten liten liten hund som kanske väger 1,5kg:-) och till råga på allt vart tror ni att han har denna hund????Jo i sitt KNÄ! Då har denna gubbe mage att säga något i stil med(jag kommer inte riktigt ihåg ordagrant)....vad använder du för hårda metoder????usch så där kan man inte behandla en hund!(som sagt något i stil med detta).....jag fortsätter bara att gå och tänkte att jag bryr mej inte om vad han sa men självklart kan jag inte hålla tyst, jag är väldigt dålig på det:-) så jag vänder tillbaka och säger något i stil med: du kanske skulle ta min 40kg schäfer(ja ja jag överdrev lite:-)) och så kan jag ta din lilla sprätt till hund så ska vi se hur det går?? sen så gick jag iväg.......Jag förstår att han inte tar tag i sitt problem eftersom han kan hålla sin lilla hund med lill fingret när hunden står rakt ut i kopplet och skäller, vilket INTE riktigt fungerar med en stor schäfer:-)


Det som är hela poängen men att jag skrattar inombords ibland är att hans lilla sprätt till hund skäller som fan!och vad gör han?.....jo lyftet upp hunden i knät! Jag passerar denna gubbe med sin lilla skällande sprätt till hund flera gånger i veckan och ibland när jag ser honom så kan jag ibland byta riktning för att passera honom:-)mjohahah......och Mirko säger inte ett ord!medans hans lilla hund skäller som en tok!Oj vad jag då skrattar inombords och tänker ja ja mina "metoder" kanske inte var så dåliga som han ville påstå för vem är det som har fått bukt med problemet????hihihi....så j-vla skönt!segerkänsla!:-)Jag bara njuter och ler inombords medans jag berömmer Mirko super mycket!hihihi:-)......

Av Elin Haglund - 8 november 2008 15:31

har jag varit idag:-)


Dagen började med en springtur imorse innan frukost, riktigt skönt!Inte en människa ute och alldeles tyst i skogen, kan det blir bättre? Sen var det dax att hjälpa Mimmi & Akela med lite lydnad här hemma på våran fina plan utanför huset. Akela gick riktigt bra på slutet!Det är bara att jobba på med kontakten Mimmi så ska det där bli bra ska du se!:-)


Sen så bar det av till Cissi, skulle åka å hälsa på henne och kolla på huset som dom har flyttat till. Och vilket hus!så himla fint!då blev man avundsjuk igen:-)som sagt det är väldigt sällan jag blir avundsjuk på folk, jag är nöjd med det jag har i livet, men när det gäller folk med hus så kan jag bli riktigt avundsjuk, någon gång i framtiden ska även jag bo i hus:-) Å Larsson, vilket glad skit, som labradorer brukar vara. Jag hjälpte Cissi att styra upp honom lite, han ligger väldigt högt i stressnivå eftersom han hela tiden är uppspelt men det blev riktigt bra. Han är en riktig veking så det var inga problem att få ordning på:-)Å Cissi nu är det upp till dej att fortsätta styra upp det!!:-)jag har ögonen på dej....hiihihi....närå.....han är en super trevlig hund men kan må bra av att kunna koppla av lite mer. Sen blev det en promenad med hundarna innan det bar va hemåt igen.


Idag var det tänkt att det skulle bli en vilodag för mej å Mirko eller främst för Mirko, men Helen ringe å sa att de skulle köra skydd på klubben ikväll å jag kunde inte motstå det:-)så snart bär det av till klubben för lite skydd....det får verkligen bli en vilodag imorgon:-)


kram på er alla å hoppas att ni har haft en bra helg och får en fortsatt bra helg!

Av Elin Haglund - 7 november 2008 20:19

är snart slut:-( oj vad veckan har gått fort! Den har varit mer än lugn så att säga:-) Veckan har minst sagt nästan bara inneburit hundar, hundar och åter hundar:-) Jag har inte haft några problem med att fylla veckan, jag skulle inte ha några problem med att fylla min tid om jag inte behövde jobba:-)fast då skulle det ju inte vara lika roligt att vara ledigt heller!


I måndags stod det spårning med Linda å Alva på schemat....det blev ett skogsspår med fokus på vinklar. I början var han lite väl ivrig, vilket gjorde att han hade svårt att ta upp spåret ordentligt.....men sen tog han upp det och gick riktigt riktigt bra i vinklarna!:-)Inte alls några stora slag alls, roligt!så det ska bli ännu mer fokus på vinklarna i framtiden för det har gett resultat. Det blev även lite lydnad på fotbollsplanen hemma och vad jag minns så gick det bra:-)


I tisdags blev det lite lydnad på klubben, där fokus låg på krypet, framförgående, inkallande med läggande och ställande, metallapportering, skall och lite annat smått och gott:-) På kvällen fick jag sällskap av Elisabeth & Sacco på en promenad runt 6km slingan, Tack för sällskapet!alltid roligare med sällskap på promenaden!:-)


I onsdags var det sökträning igen men det har jag redan skrivit om....


I torsdags så var jag å Linn och kollade lite på hundförarnas träning, det var roligt och inspirerande....det fick mej att fundera lite på framtiden:-) sen påvägen hem så stannade jag till på klubben och där blev det lydnad.


Idag så var det dags för att träffa ett litet gäng på klubben, det var super bra träning! Jag blev kommenderad igenom fritt följ och jag fick fram beteendet som jag har fått på tävling och "jobbade" honom igenom det tills han gick bra och var koncentrerad. Sen körde jag inkallande med ställande, man han var inte tillräckligt fokuserad så jag fick lägga på ett dubbel kommando, så det var oxå bra att få köra med "tävlingsmässig störning":-) för då dyker ju sådana saker alltid upp. Sen körde vi skall och det är inget som vi har tränat på speciellt mycket, men han satt riktigt fint, skällde super bra och tystnade fint!!!:-)tjoho! Efteråt så tränade jag lite till själv, det gick bra!Blev framåtsändande(måste ta tag i det momentet igen, kryp, inkallande med ställande. På kvällningen fick jag sällskap av grannen på promenad, Tack för sällskapet!:-)


Som sagt en vecka full av hundträning:-)


Varför är det så att vissa moment sätter sig jätte snabbt utan nästan ingen träning alls medan andra tar hur lång tid som helst att få till?? Efter lite funderingar så måste jag nu lägga mer fokus på vissa moment medan andra får vila ett tag......


Elisabeth gav på förslag att jag skulle starta en datingsite(hjärnsläpp, kommer inte på hur man stavar det, säkert felstavat?!:-)) för hundmänniskor...hihih....kanske ett bra förslag??:-)



Jag har även hunnit med att träna mej själv denna vecka, skönt!men bara styrketräning så lördga å söndag blir det förhoppningsvis springturer:-)

Oj!

Av Elin Haglund - 5 november 2008 22:19

Idag kändes det riktigt riktigt bra på sökträningen!Båda jag & Mirko skötte oss exemplariskt:-) Förut har det känts som att det är VÄLDIGT långt kvar tills innan vi kan tävla i söket, men idag kändes det nästan som att vi skulle kunna tävla snart:-) eller det kändes så idag iaf:-) Mirko fick först börja med ett tomslag, sen en figge på 2:a slaget, tomslag på 3:e och 4:e skicket, 5:e och 6:e slaget figge, 7:e slaget tomslag och 8:e slaget figge. Första skicket hade han svårt att gå rakt ut men efter första slaget så släppte det. Jag var tydlig med vart jag ville att han skulle gå och han gick dit jag skickade honom på alla andra slag - rakt och fint!:-) Idag fick han även köra med den fasta rulle och det fixade han fint! Det går framåt vad gäller söket!och det har jag Vera att tacka!!Tack för alla tips och att du är på mej på stigen Vera!!! Det är guld värt!:-)


Sen fick jag även tips av Vera gällande krypet och det fungerade super bra!så nu känns det som att vi kan se ljuset gällande krypet oxå, vi går från klarhet till klarhet:-)


Sen så ska vi börja köra en träningsgrupp på fredagar. Vi ska köra lydnad, vi är några stycken och flera av dom i gruppen har kommit väldigt långt på bruks sidan det är både en domare och ett SM ekipage så det känns roligt!Där kan vi nog få en massa tips och idéer:-) Så vi har fullt upp på hundfronten och det känns super roligt!


Ikväll och idag så var jag för en gångs skull social. Pappa, syrran å syrrans sambo Tommy och jag så klart åkte in till stan och käkade, gott gott. Sen har jag umgåtts med pappa under dagen, han fick först följa med ut i skogen på sökträningen och sedan åkte han och jag å fikade. En massa gott har jag fått i min lilla kropp idag....mumma:-) Det händer inte allt för ofta att jag socialiseras:-)


Imorgon ska jag å Linn åka och titta när hundförarna tränar ska bli roligt!

Av Elin Haglund - 2 november 2008 22:13

har det varit!!:-) Måste börja med att TACKA Kristina & Patrik för den fina gästfriheten!!Å TACK för att vi fick kommer ner å hälsa på er!!!


Det bar av ner till Karlstad på fredag, jag brukar vara en tidsoptimist men i fredags så var jag inte det utan jag var ute i väldigt god tid eftersom jag trodde att det skulle vara riktigt dåligt väder så att det skulle ta längre tid att köra än vad det gjorde:-) Det var en helg späckad med aktiviteter á la hund, roligt värre! Vi har hunnit med lydnadsträning i ridhus....eller lydnadsträning å lydnadsträning:-)......men jag fick tips gällande Mirkos pip å det fungerade riktigt bra så nu ska jag köra på det, så jag känner mej super motiverad å inspirerad att få till det!så det känns roligt!Noll tolerans!!:-) Det blir att lägga krut på lite andra saker!


Sen har vi hunnit med sök i skogen å det gick bra, en riktigt klurig bana på ena sidan så det var super nyttigt! Sen har vi hunnit med sök på räddningsverket i form av sök i en liggande buss, en tågvagn å i lite mörka utrymmen, Mirko tyckte att det var riktigt roligt å jag oxå! Sen passade vi på att "miljöträna" lite där oxå. Sen har det blivit lite skydd på Hammarö BK där även Anders & Annika slöt upp eller om det var vi som slöt upp till dom?:-)men det var roligt att träffa dom om det dock blev en kort stund!


Som sagt en fullspäckad helg med mycket hundträning å mycket hundsnack!helt i min smak!:-)


Det var fullt hus i helgen......förutom att jag var där så var även Marie & Angelica där, det var JÄTTE ROLIGT att träffa er!!Hoppas att vi ses igen!Förutom oss människor så var det 4:a vuxna hundar å 2 valpar, så fullt hus var det:-) Snacka om att att Bästa & Hajen var söta!!!!Gud man blir ju bra sugen!:-)


Nu är det en trött matte & hund, som ska ta å krypa till kojs så längre blogginlägg än så här blir det inte å tyvärr blir det inga bilder....tråkigt nog men jag får ta och införskaffa en kamera snart....


sov så gott allihopa!



Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards