AKJAS MIRKO

Alla inlägg under oktober 2008

Av Elin Haglund - 10 oktober 2008 11:06

Ja jag är en tjej som kan själv!:-) men det kan ta ett tag innan jag kanske får fingrarna ur. Det har under säkert 2 veckor runnit undan dåligt i handfatet inne på toaletten och jag har tänkt att jag måste fixa det, fast jag sldrig tidigare har gjort det men hur svårt kan det vara!?:-) Å idag fick jag fingrarna ur å fixade avloppet å vad duktig jag känner mej nu!:-) Men ni kan inte gissa HUR äckligt det var där...usch!.....ni anar inte!Hur mycket hår jag helst, det här hände aldrig förut när jag hade kortklippt hår:-)men nu när jag har långt hår så känns det som att man tappar mer hår än när man är kortklippt, fast det gör man så klart inte:-) Jag hittade även ett örhänge som katten förut hade råkat haft ner.


Nu är jag ledig i 3 dagar, tjoho!Jag känner att jag verkligen behöver det, har känt mej rejält sliten i några dagar nu men igår var nog värst. Nu börjar jag bli bra i min förkylning så förhoppningsvis så kan jag börja springa å styrketräna på måndag, ska bli så himla skönt!har ju inte tränat på 3 veckor snart.


Vi har redan hunnit med en lång promenad på morgon kvisten med Annika å Troja.


Vi håller på att nöta på med vår fjärrdirigering - ligg/stå å det går framåt men jag la om träningen lite. Först har jag ju kört med godis för att få till tekniken å sen la jag på kommandona, men jag valde att ta bort kommando igen så att han får tänka själv vad det är jag vill att han ska göra å det funkar riktigt bra!Jag har valt att jag först ska öka ut avståndet till Mirko rejält innan jag lägger på kommandona å låter honom ligga å stå kvar en stund innan nästa kommando kommer. jag gjorde så här på ligg/sitt å det blev riktigt bra så vi nöter på å gör framsteg men får även bakslag vissa dagar men då har jag gått för långt ifrån honom så då tar jag bara ett steg närmare igen å då har det gått bra. Det är bara att traggla för någon gång ska vi väl få till det:-) jag är en envis person så vi jobbar på:-)


Idag ska vi försöka hinna med lite lydnadsträning, har bara blivit en dag med lydnad hittills. Men vi har passat på att köra saktagående på promenaden, "stiglydnad" inför söket, snabba lägganden där jag har valt att backa helt för att få ett snabbare lägganden plus att han har börjat att inte lägga sig enda ner med armbågarna så då är det bara att backa bandet.


Ha en skön helg allihopa!Imorgon blir det skydd:-)Roligt värre!

Av Elin Haglund - 9 oktober 2008 11:19

är det idag!Jag vet inte varför jag känner mej så sliten?fast så konstigt är det väl egentligen inte....jag är fortfarande sjuk, sen har jag jobbat till 24varje kväll(har kommit i säng runt 1) å sen klivit upp klockan 8 på morgonen (fast det har ju varit självvalt:-), då jag har haft sökträning å systemträning inplanerat:-)), men så det är väl inte så konstigt att jag känner mej sliten. Fast idag så kunde jag sova till halv 10 så skönt!:-)vilken sovmorgon! Hade tänkt träna lite lydnad idag men jag känner mej som en slagen hjälte så det blev bara en lång promenad i dugg regnet, men det var super skönt!


Nu har jag bokat in mej på en heldagskurs för Monika Lindblom, belöningskriterier, förberedelse inför tävling å träning inför tävling. Det ska bli riktigt roligt - få lite nya idéer å inspiration!


Jag måste bara berätta, jag är så stolt över mej själv!jag har ju typ fästing fobi:-)Jag kan ta bort dom med en fästingborttagare men har aldrig tagit bort dom med fingrarna, men igår på jobbet så kom det en kollega å han hade en fästing som satt på halsen som var så liten att man knappt såg den. Jag tog en liten pappersbit och tog bort den med fingrarna utan att få rysningar i hela kroppen:-)Så nu är jag stolt över mej själv!:-)


Ikväll blir det jobb igen men sen är jag ledig fre-sön så himla skönt!!!

Av Elin Haglund - 8 oktober 2008 15:36

sökpass det var idag!Det är en ny tjej som har börjar i vår sökgrupp å hon är super duktig så jag fick en massa nya tips på hur vi ska gå vidare med vår sökträning. Känns som att jag fick ny motivation!:-)Roligt roligt!! Vi har ju börjat lägga in tomskick å det gör han riktigt bra, sen så la vi fokus på framslagen idag genom att jag flyttar fram å inåt i rutan å det funkar bra, samt att jag även lämnade honom ute hos figgen efter påviset sen kallade jag in honom till stigen, men jag kan säga att söket inte bara var jobbigt för Mirko idag:-)Jag sprang för glatta livet för att hinna fram å ut i banan så att jag fanns på rätt plats när Mirko kom med rullen så svetten rann av mej efter dagens sökpass. Nästa gång ska jag börja lägga mer fokus på att han ska vara i rätt poistion vid mej och det gäller framför allt vid skicken, fick ett super bra tips om hur jag ska få till det så att han hamnar snyggt i position med bra fokus utåt så det ska jag testa nästa gång. Det går framåt men som sagt vi måste börja att avancera lite mer både för min å Mirkos skull:-)


Nu sitter jag här på jobbet å Mirko får tyvärr ligga i bilen men då hinner jag ta ut honom å kissa iaf. då jag inte har någon hundvakt idag.


ha det gött!:-)

Av Elin Haglund - 6 oktober 2008 09:09

Kan man väl sammanfatta gårdagen med!Från att jag gick upp på morgonen tills jag skulle gå sista kvällspromenaden så regnade det å blåste orkanvindar....usch tråkigt! Så det blev inte många knop gjorda igår inte, jag satt framför tv:n å datorn i princip hela dagen. Mirko å Maica gjorde mej även sällskap i soffan. Dom är så mysiga, då ligger Mirko bredvid mej i soffan med huvudet på mina ben sen kommer Maica å lägger sig tätt intill Mirkos huvud å myser å tvättar honom:-)Mina 2 små gulle djur!!


Men som sagt efter regn kommer solsken:-)idag är det kalasväder så himla härligt!!så nu ska jag träna lite lydnad här hemma på vår lilla "plan" på baksidan å sen ska jag åka å gå ut med Svea så då blir det en lång promenad med hundarna. Något mer än så hinner jag nog inte med då jag ska jobba ikväll.


Pussssss!

Av Elin Haglund - 5 oktober 2008 09:07

Ja usch vad jag är FÖRKYLD....det har satt sig på rösten(låter som att jag jobbar på en porrtelefonlinje eller nått:-)), hostar, kraxar, snörvlar, gör ont i bröstet. Det jobbigaste är nog hostan! Det blev inte många timmars sömn i natt eftersom jag bara låg å hostade:-( Jag kan ju inte påstå att jag är den bästa på att ta det lugnt när jag är sjuk:-) fast man egentligen skulle behöva det.


Ja vi fortsätter med våran träning av olika slag, det har blivit MÅNGA NYA MOMENT som vi håller på att träna in.....sittande i grupp, sättande under gång, vittring, fjärr, metallapportering, inkallande med läggande, utvecklat rutan med ligg å inkallning(ska väl ta upp konen nu igen när vi inte har någon tävling på G) så vi har fullt upp. Sen ska det finlipas på vissa andra moment oxå så vi har som sagt att göra!men det är roligt att få träna lite nya moment:-)


I VINTER kommer krutet att ligga på att få till alla nya moment, finslipa på vissa moment som kräver det:-), lägga fokus på övergångar mellan momenten(inför tävling), förbereda mitt yrväder inför alla moment(jag gör det redan idag men måste göra det mer medvetet), utöka koncentrationsförmågan hos Mr M, börja hämta hem honom i spåret, lägga fokus på vinklar i spåret, fortsätta att jobba med söket så att vi förhoppningsvis blir startklar till våren:-)......Ja som ni ser så har vi lite att jobba med:-)men det känns jätte roligt!


Jag, Linn å Josefin var ju på föreläsning med EVA BOTFÄLDT. Hon är riktigt bra men det var ju inte direkt någonting nytt eftersom jag använde mej å lusläste hennes bok kontaktkontraktet när Mirko var liten "puppi", men det är alltid bra att få lite uppfräschning å motivation!


Sen har jag ju nu hunnit börja läsa "MED SIKTE PÅ 10:AN". Den kan jag verkligen rekomendera!För mej som aldrig tidigare har tävlat i ren lydnad så är den boken riktigt riktigt bra!Många bra tips å idéer! Det jag känner att jag behöver mer kunskap om är hur jag ska förbereda mig å min hund inför tävling, det står iaf lite om det i boken men jag har mailat NINA SVARTBERG för att höra om hon har någon tid så ska jag å Linda ev träna för henne....jag hoppas det!!:-)Om inte hon kan så får det blir träning för MONIKA LINDBLOM igen nu i vinter, hon är petig som få men det passar mej:-)


Och som sagt till helgen så är det dax för SKYDDSLÄGER för REMY BRÄNDEFALK!så himla roligt!ska bli jätte roligt att få börja med det!!sen ska man bara hitta någon grupp att köra med eller så får jag åka på en massa läger å köra upp han i skyddet på enbart läger:-)


Sen så ska jag åka å hälsa på Kristina å Patrik och övriga nere i KARLSTAD i början av November, det ska bli riktigt roligt!Jag har varit påväg dit å hälsat på länge men i och med att jag jobbar helger så blir urvalet helger som jag kan åka till folk å hälsa på färre att välja bland å det har inte funnits många helger som jag inte har varit upptagen när jag inte har jobbat. Så då kanske det förhoppningsvis blir lite skyddsträning å sökträning?!Å sen ska jag ju få träffa Kristinas nya lilla odåga, det ska bli riktigt spännande!:-)


Sen så ska jag även försöka att komma med på kurs för MARIA HAGSTRÖM, hon ska ha några sökkurser i vinter så jag hoppas att jag kanske kan åka å hinner få en plats på någon av dom när de läggs ut på hennes hemsida!


ja just ja.....jag har även varit på DATE här i helgen!vad ska jag säga......han var super trevlig, lättsam å söt!men en riktigt stadsmänniska å jag vet inte....det är väl inte riktigt rätt typ av kille för mej.....jag som håller på så mycket med hundar å är ute i naturen så skulle jag nog iaf behöva träffa någon som uppskattar naturen, han behöver inte hålla på med hundar så länge han inte är allergisk men om personen inte alls gillar naturen så kommer vi ju ändå aldrig att ses:-)......så det blir nog ingen fler date med killen i fråga efter lite funderingar så har jag kommit fram till det.....jag vet jag har nog hunnit bli lite kräsen å det är ju inte alltid så himla bra eller så kanske det är det?nu när jag vet vad jag letar efter hos en kille:-)


Oj oj idag blev det en salig blandning i inlägget, men det var ett tag sen jag skrev:-) å som sagt jag har lite saker inplanerade i höst/vinter så det känns roligt!!

Av Elin Haglund - 1 oktober 2008 20:46

Idag var det dax för demonstration pga av vårt hemskt dåliga nya avtal!!!!! Jag hade jobbat på dagen så Mirko fick följa med, han skötte sig exemplariskt trots mycket folk, hundar & tunnelbana. Han har ju knappt åkt tunnelbana sedan han var liten men han bara låg ner. Han till och med la sig ner mitt i folkmassan där vi hade samlas för demonstration, min duktiga lilla storstadshund:-)


Idag hade det kommit en roligt överraskning när jag kom hem från jobbet.....en bok som jag hade beställt - med sikte på 10:an, ska bli roligt att läsa den. Jag har länge velat köpa den men inte kommit mej för men nu så är den införskaffad så nu blir det till att läsa den som godnattsaga om kvällarna:-)


Snart är det dax för skyddsläger, tjoho vad skoj!!:-)eller snart å snart, det är ju en hel vecka kvar:-)


Imorgon ska vi på föreläsning med Eva Botfält, det kan bli lite spännande:-)

Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards