AKJAS MIRKO

Alla inlägg under oktober 2008

Av Elin Haglund - 21 oktober 2008 16:32

Ja idag blir det ett blogginlägg med blandat innehåll......


Igår var det dax fö spår igen. Linn hängde med, skönt å roligt att få sällskap! Mirko fick sig ett spår på äng med fokus på vinklar å nogrannhet. Han gick riktigt bra!2 av vinklarna tog han super fint, som att han gick som ett tåg:-)de andra 2 så gjorde han stora slag men men det är bara att träna på!:-)så han fick revanch från gårdagens spårning, skönt för mej å säkert även för honom...hihi.....Oxå fick jag ju träffa Loke "fraggeln":-)Han har vuxit å blivit stor den söta lilla fraggeln!


Idag så stod det skydd å lite lydnad på schemat. Bilen bar av ut till Haninge där jag skulle träffa Åsa å Helen. Innan så stannade jag till på jobbet å tränade mej själv lite, styrketräning, skönt var det!Känns som att jag börjar få tillbaka lite av musklerna, skönt!:-), som jag har tappat den sista månaden då jag var sjuk. Ja ja tillbaka till hundträningen......först blev det lite lydnad, framförgående, fjärr - ligg/stå, vittring. Sen blev det lite skydd, Mirko fick göra anskällningar på Helen som figgade åt mej. Jag har nu bestämt mej att jag vill ha honom liggande så när jag släppte fram honom första gången så sa Helen ligg till honom och då la han sig. De andra gångerna så la han sig själv:-)Min duktiga å lättlärda lilla hund!


Sen så blev det lite till lydnad efter skyddet eftersom jag ville testa tipset jag fick av Åsa så då körde jag framförgående å linförhet. Jag fick tips av Åsa idag att testa belöna ner honom med godis å det funkade kanon!!Tack för tipset Åsa!:-)


Precis när jag var påväg att åka så kom det en bil å ur den kliver en ursnygg kille:-)Han ser att jag sätter på Mirko ett täcke så han frågar lite om det å sen fortsätter vi att prata lite till:-) En riktigt snyggning som hade en schäfer!:-) Åsa å Helen, ni missade värsta hunken!


Imorse när vi hade varit ute på promenad å när jag skulle ta av honom halsbandet så såg jag att han var alldeles röd i vänstra örat oxå pep han till när jag tog av honom halsbandet så han har väl fått öroninflammation, suck!men jag får hoppas på att det inte blir värre, för min ekonomi är knapp nu så jag får vänta tills vi får lön innan jag går till veterinären isådana fall. Jag tänkte att jag kan ju testa att med epi-otic å se om det ger något reslutat men när jag skulle använda det så försökte Mirko att bita flaskan:-) för han ville inte att jag skulle göra det så han har nog riktigt ont i örat så jag får väl se hur det artar sig?


Igår knäppte Linn lite bilder när vi spårade som jag ska lägga ut på bloggen så fort jag har fått dom så äntligen blir det lite nya bilder i bloggen, det var ju inte direkt igår:-)

Av Elin Haglund - 19 oktober 2008 21:59

nej det är inte jag som har lagat söndagsstek:-)Utan jag å S träffades ute hos henne för att spåra. Mirkos spår började bra, jag hade tänkt börja hålla emot lite i linan idag å det gjorde jag, han spårade riktigt bra!Men sen så hände något, han var helt förvirrad å bara sprang å letade spåret.....ja ja man vet ju aldrig vad som hade varit där men det ska ju inte spela någon roll. Men jag lät honom jobba själv men han hittade inte tillbaka till spåret så jag selade av och slutade spåret, nya tag nästa gång!:-) det var länge sen Mirko tappade spåret så att han inte hittade tillbaka till det och jag ville inte styra på honom så han fick misslyckas idag genom att jag bara selade av oxå gick vi ner till bilen, sen var det inte mer med det:-)


Vi har inte spårat på ett bra tag, vet inte om det beror på det?så nu ska vi ta tag i spårandet igen å se om vi kan få till så att han tar vinklarna bättre och så att jag kan börja hålla igen honom lite i linan. 


Nu till söndagssteken.....:-).....S undrade om jag ville käka hemma hos dom efter spåret å lite lagad mat tackar jag aldrig nej till:-) så vi åkte hem till dom sen å där kastade jag boll åt Mirko nere på ängen nedanför deras hus så att han fick springa av sig å sen så var det dax för mat. Skönt att slippa laga mat någon gång och framför allt skönt att slippa äta ensam:-)


Imorgon så blir det spår igen så får vi se om det går bättre då?


Nu är det dax att åka till jobbet igen, suck!inte speciellt sugen att jobba en till natt, men men det här är iaf sista natten. Skönt!!

Av Elin Haglund - 19 oktober 2008 00:12

Jaha då var man på jobbet igen......kändes lite motigt att åka hit när man satt hemma i soffan å myste men men jobba är ju ett ont måste:-) Även fast jag inte skulle ha några problem alls med att fördriva tiden om jag inte skulle behöva jobba!men samtidigt så skulle det nog inte vara lika skönt att vara ledig om man var ledig hela tiden:-)


Idag har det blivit 2 långa promenader ute i det fina vädret, härligt!Mirko fick sig en vilodag från träningen idag, men imorgon är det dax för spårning. Det ska bli super skoj för det var ett tag sen vi spårade nu så nu ska vi ta tag i det igen. Målet med spårningen nu är att kunna "hämta hem honom" i linan lite, det har ju inte gått förut eftersom han då har blivit osäker men nu har jag jobbat upp motivationen så pass så nu borde det gå att hålla tillbaka honom lite i linan, vi får väl se?men jag ska börja med att hålla tillbaka honom väldigt lätt i linan så får jag ta det lite successivt så får vi se hur det går?för som det är nu så dom gånger vi har tävlat så har vi gått runt spåret på mellan 10-12 min vilket innebär att jag typ får springa ihjäl mej:-)


Fjärrdirigering, skiftena mellan ligg/stå går verkligen FRAMÅT för oss:-)Känns roligt värre! Jag valde att plocka bort kommandona på de respektive skiftena, så han får själv lägga sig å ställa sig utan att jag säger något, som jag gjorde på fjärren mellan ligg/sitt å det fungerar skit bra!Å nu har jag lyckats utöka avståndet till Mirko till iaf 4meter så nu ska jag bara utöka avståndet ytterligare och sen lägga på kommandona och efter att det fungerar inomhus så ska jag plocka ut det utomhus men än så länge så kör vi det bara inomhus. Känns super roligt! Jag trodde aldrig att vi skulle få till dom skiftena, men nu känns det som att vi är på god väg:-)


sussa sött!

Av Elin Haglund - 18 oktober 2008 04:33

ja ni kanske funderar varför jag är uppe denna tid på dygnet?ja inte är det för att jag är morgonpigg inte!:-)utan jag sitter självklart på jobbet å försöker få tiden att gå, då jag husserar inne denna natt. En mindre rolig uppgift att stå för men någon måste ju göra det oxå:-)


När jag nu hade så lite att göra i natt så satt jag och kollade runt lite på min blogg å såg på besökandestatistiken att jag i genomsnitt har 50 besökare per DAG!!det trodde jag aldrig!Jag gick in å läste lite om hur bloggen räknar besökare å bloggen registrerar bara UNIKA användare, vilket innebär att samma besökare bara räknas 1 gång även om samma besökare har varit inne på min blogg fler gånger under samma dag så räknas bara en gång. Det var himla roligt att se att så många är inne på min blogg å läser mina ibland så tråkiga & monotona inlägg där jag skriver om mitt liv, min hund:-) Ni som är inne och läser får gärna lämna en kommentar i bloggen eller i gästboken på min hemsida nu när jag även har skaffat en sådan, ja ja en liten hundnörd har jag nog blivit!Det är nästan så att jag inte vågar berätta för icke hundmänniskor att jag har skapat en hemsida till min hund:-) Det är nog bara hundmänniskor som förstår det:-) 


Från början var denna blogg tänkt att den enbart skulle handla om min kära lilla ögonsten till hund och vår träning, men den har kommit att handla om lite mer än det å många gånger använder jag den till att skriva av mej hur jag känner vilket innebär att det rätt så ofta kan bli lite negativa inlägg men men det bjuder jag på:-) Det är skönt att ha ett ställe att skriva av sig på:-)


Tack till er alla som tar er tiden att läsa om mig å min hund!:-)


Hoppas ni andra sover gott i denna stund, vilket jag oxå skulle vilja!Fast jag känner je än så länge pigg, fast jag har ju 2 nätter till framför mej så jag får väl se hur jag känner mej den 3:e natten?:-)



Puss å Kram på er alla där ute i höstmörkret......

Av Elin Haglund - 17 oktober 2008 14:16

ja idag hade jag ingen bra rubrik på mitt inägg:-)


Det kan bli mycket i min lilla hunds huvud ibland.....idag så körde jag å Linda lite markeringar. Mirko fick köra med fast rulle idag igen. Vi började på öppen yta å då gick det jätta bra!Sen satt sig Linda i en låda fast lämnade dörren öppen men då blev mirkos lilla hjärna förvirrad, han blandade ihop det med skydd å på nästa markering så började han skälla påvägen fram:-)men då fick han köra med lös rulle en gång å sen den fast gången efter å då fattade han igen:-)det kan som sagt bli mycket för den lilla hjärnan ibland!Han ska ju lyckas hålla isär mycket:-)


Mirko är så jäkla bra med valpar, helt otroligt! Men i onsdag så fick till och Mirko nog av Loke, annars brukar de få göra vad som helst å Mirko bara går där:-)Men då morrade Mirko ifrån, oj vad han lät!Men han rörde inte Loke utan han bara ställde sig över honom och morrade...hihi....men Loke gav sig aldrig, sen hade vi inte mer tid så jag gick in å bröt för att vi skulle komma hem någon gång men Loke verkade inte speciellt berör....grrr....så Mirko får väl göra klar en gång för alla en annan gång:-)


Idag körde jag på min nya "metod" eller vad man ska säga:-) När han börjar pipa eller skälla så lämnar jag honom bara och går ifrån honom å det funkar bra faktiskt:-)Jag har testat att göra så att han får ligga ner om han piper tills han är i rätt stämmning men det funkar inte han blir bara mer å mer frustrerad å pipig sen har jag testat att säga till honom men det funkar inte heller speciellt bra plus att det inte känna bra för mej! Men nu ska jag köra på detta så får vi se om det löser sig? Jag vill att vi ska ha roligt när vi tränar, vill inte behöva säga till honom på skarpen så därför har jag valt den här metoden och funkar det inte så funkar det inte, det får väl ta den tid det tar:-)orkar inte jämföra mig, sätta press på mig själv för att vi ska tävla utan nu ska jag träna för att vi har roligt och försöka att se det positiva i det vi gör!:-) Nya tag å nya målsättningar som det ser ut just nu!:-) Det är bara att blicka framåt!:-) Jag kommer säkert att lära mig en massa på min svåra hund samtidigt som jag försöker få mig själv att inse att jag faktiskt bara har hållt på med hundar i 2 år, så jag lär mej fortfarande!:-)


Just ja inte att förglömma, nu har jag fått hem Mirkos nya Back on track täcke, så himla fint!Han ser ut som en liten häst i det:-)Nu kommer hans muskler att må bra i vinter när han sitter i bilen:-)Bara det bästa till min ögonsten är gott nog!:-)


Här kommer lite godingar.....eftersom jag inte har knäppt några nya bilder på länge........

En gång i tiden kunde jag lyfta honom så här, tror inte att jag kan det idag:-)Oj vad mörk han var i ansiktet på det här kortet!

Mirko å lilla Sven, idag när man ser hur konstiga han tycker att barn är så tror man inte att det är samma hund på bilden som idag:-)

Mirko busar i snön:-)


Mirkos favoritmoment:-)slalom!han är så knäpp att ställer man sig helt stilla med benen brett isär så går han slalom fast jag inte ens rör mej framåt...om ni förstår vad jag menar?:-)

Mirkos favvotjej Svea!


Mysstund ute i skogen.....

Bus....han älskar att springa å busa med en pinne själv:-)


 

Full fart å raka rör, som alltid för Mirko:-) 


 

mirko har fått vatten på nosen, mindre trevligt tyckte han. matte skulle vara snäll å svalka av honom lite men det uppskattades inte:-) 


 

Mirkos favvolek med pinnar, skjuta pinnen mellan benen å hoppa över den sen håller han på så om och om igen:-) 


 

 

Snäll Mirko med bus Loke:-)


















Av Elin Haglund - 15 oktober 2008 19:49

Ja jag är rätt så duktig på att överanalysera allt som gäller hundträning så att jag till slut varken vet ut eller in:-) Denna gång gäller överanalyseringen sökträningen:-)Jag vrider å vänder och med den lilla erfarenhet jag har av hundträning så tar det mycket analyserande och diskussioner med folk innan jag kommer fram till hur jag vill göra, eftersom jag vill att slutresultatet ska bli bra!


Sen är jag ju duktig på att vara väldigt självkritisk gällande all hundträning som jag å Mirko tar oss för, detta kan ju vara både negativt å positivt.....för man måste ju även se det positiva i träningen för att lyckas tror jag så jag jobbar på det!:-)


Sen jobbar jag å Mirko även på att hitta en lösning på det frustrationspip och skall som han kan få ibland....vet inte om jag har hittat den lösningen  men nu kör jag på det sättet jag har valt å ser om det ger resultat, men jag måste ju ge det lite tid för att se om det ger resultat:-)det får framtiden utvisa? Men jag tror iaf att jag äntligen har kommit på varför han har pipit å spårat ur på tävling efter ännu mer analyserande å genom att ha provat lite olika saker......det jag har kommit fram till är att jag helt enkelt har kört med alldeles för mycket belöning med bollen å även för mycket belöning å för lite tävlingsmässigt. Han börjar att pipa på träningen oxå nu när jag har börjat vara mer snål med belöningen så vi får kämpa på i vinter å se om vi kommer på rätsida med problemet annars så får vi se om det är möjligt för oss att tävla i vår?Det får framtiden utvisa:-)


idag så hjälpte Linn mej med att börja köra in den fasta rulle på Mirko.....Oj vad duktig han var! Linn fick sätta sig ner på huk några meter bort å sen skickade jag honom å första gången fick Linn peta lite på rullen sen så tog han den å sen tog han den själv 3 gånger til:-)En glad matte å en duktig hund!!:-)


Idag har jag även hunnit med att styrketräna mig själv:-)Har ju inte tränat på 3 veckor då jag har varit sjuk, men nu ska jag komma igång igen:-)



Uppdatering......

har sett på veckans Grey´s, så super bra det programmet är!Idag så var det VERKLIGEN ett happy ending, ni som såg det vet vad jag menar!:-)Men jag kan ju inte påstå att jag kände mej mindre ensam efter dagens progam direkt men men:-(.....tur att jag har mina djur iaf:-)......ja ja jag vet hur jag låter nu men när man ser en massa happy ending på tv där folk får varandra åt höger å vänster så känner man sig helt plötsligt väldigt ensam där jag sitter ensam i min soffa framför tv:n......men jag kommer väl att hitta någon om 10 år eller nått eller så kanske jag får leva singel resten av mitt liv?:-)


Sussa sött allihopa där ute!......zzzzzzzzz.......

Av Elin Haglund - 12 oktober 2008 17:55

Back on track täcke ska Mirko få:-) Jag har aldrig tänkt tanken att kanske min hund skulle behöva ha ett täcke, jag har ju en schäfer som ska klara av kyla, det är ju bara en hund:-)Men igår började jag att tänka om.....Mirko ska få sig ett back on track täcke som han kan ha på sig i bilen. Har man kört med honom eller om man ska köra med honom å han sitter i bilen så hinner han ju bli riktigt kall innan träningspasset eller så blir han kall för fort efter att man har tränat med honom så nu ska han få sig ett täcke:-) Jag är alltid noga med att värma upp honom före ett träningspass och varva ner honom efter ett träningspass, jag är även väldigt noga med att ge honom massage minst 1g/vecka för att förebygga skador å nu så ska han då även få ett täcke för att ytterligare minska skaderisken:-)


6 anledningar till att ha täcke på hunden (inte att hundarna ska ha täcke när man är ute å går eller tränar utan att de ska ha täcke i bilen):

* Ökar blodcirkulationen

* Reducerar inflammation och svullnad

* Ökar återhämtningsförmågan mellan tävlingstillfällen

* Förebygger skador

* Värmer och lösgör muskler före och mellan träningspassen och ger snabbare återhämtning efter träning

* Lindrar ömma ryggar och spända muskler

Vilken reklam jag gör för Back on track:-)men när jag red så var Back on track täcken de bästa täckena man kunde ha, så det bara måste vara det bästa för hundarna oxå!Å vad kan inte vara bättre än att min kära pappa ska betala för det!TACK pappa!du är för snäll!!:-)


Jäklar vilken träningsverk jag har idag efter att ha stått stolpe åt Mirko på skyddet...hua vad ont jag har i kroppen!Har jag sådan träningsverk så kan man ju fundera på hur Mirko känner sig i sin kropp då han säkert fick jobba med muskler som han kanske inte har använt tidigare eller iaf jobbade med musklerna på ett annat sätt än han brukar:-)så ikväll så ska det bli massage för Mirko med kanske lite Aloe Vera linement....ska ringa å rådfråga mamma:-)


Idag blev det lydnad på klubben å sen åkte jag ut till S för att köra uppletande.....uppletandet gick si så där......vi har varit lite slarvig med att köra uppletande nu ett tag, måste ta tag i det igen! Han har så mycket spring i benen, att ofta kan det gå alldeles för fort. Full fart ut å full fart in igen ist för att stanna å kolla av om det verkligen är någonting där ute.....någon som har något tips hur jag ska få till att få ner farten lite på honom så att nosen hänger med i det tempot som hans ben springer?:-) Han har gått bra på uppletande ett bra tag men som sagt nu har vi inte kört på länge.....får lägga om träningen lite så får vi se hur det går?men som sagt tips mottages gärna!:-)


Puss å kram på er! Om 3 veckor är det dax för lite mer än 1 veckas semester, så skönt!


Av Elin Haglund - 11 oktober 2008 19:35

är jag för skydd nu!:-) Idag så var det skydd som stod på schema för Remy Brändefalk, så himla bra figg!Inte för att jag har någon speciell erfarenhet av skyddsfiggar men man vet ju ändå hur man inte vill köra å på det sättet som Remy körde på, passade mej som handen i handsken:-) Från början skulle vi köra både lör å sön men det blev bara lör(för han var upptagen på sön) så Remy ska komma tillbaka snart igen så ska vi hela gruppen köra en dag till, så det känns super skoj! Sen började vi att spåna på att ta hit 2 figgar i vinter så ska vi hålla till i något ridhus så nu jäklar:-) Sen så ska jag få börja köra med Helen, Åsa å Thomas, tack så mycket för att jag får hänga på er!!Himla snäll!!Hoppas bara att jag inte jobbar när ni ska köra!


Vi hann med mycket idag ändå, alla hundar hann köra 4 gånger var (korta pass). Jag å Mirko började med bitstocken, sen körde vi unghundsärm och avslutade med anskällning med lina å han gjorde det suveränt. Han tyckte att det var super skoj å jag oxå:-) En nöjd matte efter dagens träning!hihihi......


Det är mycket på gång nu!Även om vi kanske inte kommer att starta i alla grenar så lär jag ju mej till nästa hund!!


Jag är helt slut efter dagen....undra hur slut Remy är i kroppen då?!:-)Så nu står det bara tvätt å tv på schemat!:-)


Pöss på er alla där ute i hundvärlden!

Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17 18 19
20
21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards