AKJAS MIRKO

Alla inlägg under augusti 2007

Av Elin Haglund - 23 augusti 2007 17:08

Ja då är det hård träning som gäller beträffande möte med andra hundar. Idag har vi varit ute på 3 promenader enbart i syfte att träna möte med hundar å det har gått jätte bra! Men jag måste bli lite bättre på att ligga steget före Mirko. Men det är fortfarande ovant att möte hundar på exempelvis en smal stig eller en gångväg för MIG men det är bara att pressa sig själv å göra det. Med ett bättre ledarskap så har jag minskat hans värld vilket har lett till att han inte har skällt eller rest ragg på något annat heller som han kunde göra förut.

Men som sagt det är jobbigt mentalt både för mig och Mirko men både han och jag är mer harmoniska och lugna. Nu har jag äntligen lyckats komma en bit på väg till den ledare som jag alltid har velat vara: lugn men bestämd inte upprörd och f-rbannad som jag kunde bli förut så det känns jätte roligt:-)Detta är inte bara ett stort steg för Mirko utan även ett stort steg för mig. Målet för mig när jag hörde av mig till Jennie var att jag skulle kunna möta hundar utan skäll och drag i kopplet men på köpet har jag lärt mig själv så oerhört mycket!!!

Idag på dagen så var vi ut på baksidan å tränade en liten kort sväng. Vi tränade framförgående och läggande under gång å det gick jätte bra. På framförgående så la jag till fot innan jag sa "före" och under framförgåendet så sa jag stanna fler gånger och "före" sen igen å det gjorde han jätte bra. Nu ska det bara läggas till fot efter att jag har sagt stanna vilket jag inte har gjort än men det blir nog inget problem. Läggande under gång så har vi backat lite å kör ligg ståendes vid sidan. Anledningen till att vi backade var för att jag ville ha ett snabbare läggande vilket vi nu jobbar på så får vi se vad resultatet blir.

Ikväll blir det en sväng till klubben med Elisabeth å Sacco. Efter det blir det nog en springtur om jag har någon lust. Just nu känns det så där med en springtur men men jag skulle verkligen behöva det!:-)

Av Elin Haglund - 22 augusti 2007 17:07

på folk som måste lägga sig i ens hundträning!Framförallt gamla gubbar och tanter med sina små 4 kg hundar!Det är klart att deras hundar kan skälla och dra i kopplet för dom kan man ju hålla i med 1 finger men det fungera ju inte riktigt när man har en hund som väger 35 kg.Men det förstår ju inte de.

Anledningen till att jag är upprörd är för att det var såklart en gamal gubbe som skulle lägga sig i för att han såklart tyckte att jag använde fel metoder å min hund. Det jag gjorde var att nypa till Mirko lite lätt i ljumsken för att få hans kontakt å då blev gubben upprörd. Han trodde nog inte att jag skulle besvara hans påstående men jag gick tillbaka och sa till honom:att jag kanske ska ta din lilla sprätt till hund och så kan du ta min på 35kg så ska vi se hur det går när du använder dina metoder. Det bästa vore såklart att bara ignorera men det är ju inte riktigt jag som person så att säga:-) Men men det är inget att ta åt sig av utan det är bara att kämpa vidare. tjolahopp

Av Elin Haglund - 22 augusti 2007 14:51

Ja då har jag hämtat hem Mirko från 2 dagars bootcamp hos Jennie. Mirko ligger helt utslagen i köket:-) Resultatet är helt över förväntan! Idag har jag för första gången med Mirko kunnat gå förbi en annan hund på 1 meters avstånd utan skäll och drag i kopplet!!!:-)Jennie har gjort ett helt förträffande jobb, hon har verkligen legat i och fått till ett lysande resultat. Nu är det bara upp till mig att bibehålla det. Jennie jobbar med liknande metoder som "mannen som talar med hundar" som visas på kanal tv4 plus. Nu kommer det att bli att träna på hundmöten på alla promenader som vi går tillsammans eftersom vi måste få kvantitet på möten där han lyckas.

Under sin vistelse hos Jennie så fick han en ny favoritkompis, Nellie, som är en schäfer tik på 1 år och som ägs av Jennie. Mirko fick även för första gången i sitt liv tillbringa några dagar med en katt. Från början så ville han gärna jaga och skälla på den men efter vistelsen hos Jennie så brydde han sig till slut inte om katten. Eftersom Jennie har barn så fick Mirko även möjlighet att umgås med barn, vilket var jätte bra eftersom han emellanåt tycker att de kan vara lite läskiga.

Behöver ni i framtiden någon hjälp med oönskade beteenden hos er hund så kan jag varmt rekommendera Jennie Schedin!!Önskar ni kontakt med henne så kan ni alltid maila mig så kan ni få numret till henne av mig.

Av Elin Haglund - 21 augusti 2007 10:50

Ja då har slarvmajan fått sin första parkeringsböter....shit...men men det är väl bara att betala in den å vara glad.

Nu har jag kört fast med att få till Mirkos skällande på andra hundar vid möte så nu har jag fått kontakt med en tjej i Tyresö som vi har tagit hjälp av. Hon heter Jennie Schedin. Schedins hundar som hennes företag heter jobbar med beteenden som man inte vill att sin hund ska hålla på med. Jag vill inte kalla det problemhundar eftersom jag anser att det de flesta gångerna sitter i ägarens beteende. Schedins hundars sätt att jobba är att man lämnar hunden till henne så att hunden får komma till en neutral människa i en neutral miljö. Hon jobbar först själv med hunden för att se hur hunden beter sig och för att se vilken metod som fungerar. Efter det så kommer man som ägare till henne och jobbar tillsammans med henne och sin hund. Imorgon ska jag dit så vi får se hur det har gått med Mirko?:-)

Jag har ju enda sen Mirko var 5 månader försökt att få till så att han inte ska skälla på andra hundar när vi möter dem men det har gått så där. Det har gått lite upp och ner, ibland har vi gjort framsteg men sen har vi gått bakåt flera steg. Anledningen till att jag har tagit hjälp av henne är mycket för att jag inte kan bestämma mig för vilken metod jag ska köra på samt att möte med andra hundar har skapat en konflikt mellan mig och Mirko. Detta är anledningarna till att jag har valt att ta hjälp utifrån. Detta har lett till att jag har har testat många olika metoder utan att kunna bestämma mig för vilken metod jag ska köra konsekvent på men nu ska vi får hjälp så nu får vi se om vi kan få till det?!:-) Att skälla på andra hundar vid möte är inget jag accepterar så nu ska vi jobba stenhårt de närmaste veckorna så får jag uppdatera hur det går för oss....

Jag lägger in en bild på Nick som oxå är en hundkompis till Mirko. Mirko gillar Nick mer än vad Nick gillar Mirko:-)

Av Elin Haglund - 19 augusti 2007 10:46

Ja efter en natts jobb blev det 5 timmars sömn som Mirko bjöd på:-)sen tyckte han att det var dax att kliva upp eftersom han själv hade sovit hela natten. Vi började dagen med en lång promenad där Mirko fick ta sig ett dopp i sjön. Jag tänkte när han ändå var blöt så slängde jag in Mirko i duschen när vi kom hem. Och det med blandad respons....roligt att jaga strålarna men tråkigt & åckligt att stå kvar i duschen när matte krävde det.

Mot kvällningen åkte vi upp till klubben en sväng med Elisabeth å Sacco. mirko gick super bra!Vi körde apportering, hopp över hinder och läggande under gång. Läggande under gång krävs det lite mer jobb på innan det är dax för tävlingen. Vi måste fokusera på läggande under gång och framförgående innan det är dax för start. Farmförgåendet har fått vila lite under några dagar för att se om momentet kanske lägger sig lite i Mirkos hjärna:-)men vi har fortfarande inte lagt på fot under framförgåendet så det finns att jobba på. Det är bara att hoppas att det sitter till tävlingen!

Ja då ska här duschas å springa ut med Mirko på en liten promenad innan det är dax att dra iväg till jobbet.

Av Elin Haglund - 18 augusti 2007 10:44

Mitt första inlägg. Ja då har man gjort som alla i denna värld idag å skaffat en blogg. Syrran hjälpte mig igår att fixa till det. Jag har funderat länge på att skaffa en hemsida men jag tycker att det här räcker gott och väl för mig. Nu ska jag bara lära mig att skriva å komma ihåg att skriva. Man vill ju inte att det ska stå samma saker varje dag men men vi får väl se om jag lyckas?:-)

Nu ligger min ögonsten helt död på klinkersgolvet i köket, där det är svalt och skönt. Han är trött efter träningen nu på fm. Ja idag så åkte jag och Elisabeth med Sacco ut och spårade och Mirko gick som en klocka:-) Idag blev det ett spår med kort liggtid för Elisabeth hade lite bråttomt hem men det är ju bra som omväxling. Sen blev det lite uppletande på ängen bredvid med 3 föremål i korridor å han gjorde det oxå helt suveränt.

Efter detta så åkte jag upp på klubben för att se om Anne var kvar där fortfarande, för hon skulle tävla elit lydnad där idag. Jag hade inte tänkt köra någon lydnad idag men blev så sugen när jag kom upp på klubben att jag körde lite hopp över hinder och apportering. Å efter mycket nötande med apporteringen veckan som varit så gjorde han det jätte bra. Har haft lite dåligt grepp om apporten men idag satt den där den skulle:-)

Vi kör lite hårdträning med lydnaden nu eftersom det snart är startdebut för oss.....lite nervös är man ju....

Jag hade med mig kameran för att vi skulle knäppa lite kort som jag skulle kunna lägga ut men som vanligt så var batterierna slut vilket jag inte hade kollat innan:-(

Av Elin Haglund - 13 augusti 2007 10:39

Musse är Mirkos "brorsa". Mirko har bott tillsammans med Musse från att han kom till mig när han var 8 veckor. Musse bor nu kvar i Umeå nu med Walle så Mirko får klara sig utan honom nu. Musse är den mest underbara hunden man kan ha!och framför allt är han underbar med Mirko. Han har tålamod till tusen och levde upp igen när han fick hem en liten liten valp hem till sig. Visst, vissa gånger kunde man se på Musse att han fick nog men han rörde inte en fena på Mirko för det:-)Underbarare hund får man leta efter!:-)

Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<<
Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards