AKJAS MIRKO

Alla inlägg den 23 augusti 2007

Av Elin Haglund - 23 augusti 2007 17:08

Ja då är det hård träning som gäller beträffande möte med andra hundar. Idag har vi varit ute på 3 promenader enbart i syfte att träna möte med hundar å det har gått jätte bra! Men jag måste bli lite bättre på att ligga steget före Mirko. Men det är fortfarande ovant att möte hundar på exempelvis en smal stig eller en gångväg för MIG men det är bara att pressa sig själv å göra det. Med ett bättre ledarskap så har jag minskat hans värld vilket har lett till att han inte har skällt eller rest ragg på något annat heller som han kunde göra förut.

Men som sagt det är jobbigt mentalt både för mig och Mirko men både han och jag är mer harmoniska och lugna. Nu har jag äntligen lyckats komma en bit på väg till den ledare som jag alltid har velat vara: lugn men bestämd inte upprörd och f-rbannad som jag kunde bli förut så det känns jätte roligt:-)Detta är inte bara ett stort steg för Mirko utan även ett stort steg för mig. Målet för mig när jag hörde av mig till Jennie var att jag skulle kunna möta hundar utan skäll och drag i kopplet men på köpet har jag lärt mig själv så oerhört mycket!!!

Idag på dagen så var vi ut på baksidan å tränade en liten kort sväng. Vi tränade framförgående och läggande under gång å det gick jätte bra. På framförgående så la jag till fot innan jag sa "före" och under framförgåendet så sa jag stanna fler gånger och "före" sen igen å det gjorde han jätte bra. Nu ska det bara läggas till fot efter att jag har sagt stanna vilket jag inte har gjort än men det blir nog inget problem. Läggande under gång så har vi backat lite å kör ligg ståendes vid sidan. Anledningen till att vi backade var för att jag ville ha ett snabbare läggande vilket vi nu jobbar på så får vi se vad resultatet blir.

Ikväll blir det en sväng till klubben med Elisabeth å Sacco. Efter det blir det nog en springtur om jag har någon lust. Just nu känns det så där med en springtur men men jag skulle verkligen behöva det!:-)

Tidigare månad - Senare månad

Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<<
Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards