AKJAS MIRKO

Alla inlägg den 26 februari 2009

Av Elin Haglund - 26 februari 2009 17:02

......uppdatera bloggen eller rättare sagt jag har inte haft tid till att uppdatera bloggen. Det var ju som sagt kurs för Frida Sundberg helgen som var. Det var ett härligt gäng hundmänniskor som deltog. Angelica och Nadine kom upp för att vara med på kursen, så himla trevligt att ni valde att komma upp och vara med! Som sagt min lägenhet är inte den största men finns det hjärterum så finns det stjärterum, så vi trängde ihop oss 3 människor och 3 hundar på 38 kvadratmeter, men det gick det oxå:-)


.......Jag är iaf super nöjd med helgens kurs! Det var dock lite kallt att stå i ett ridhus 16 timmar totalt men det var det värt!, det var faktiskt så att jag började längta till sommaren då man är på kurs och kan sitta i linne och shorts och bara njuta i solen:-)


...För min och Mirkos del tyckte jag nog att vi gjorde framsteg!.....det var inte många pip som kom under helgens kurs!:-) Innan jag körde för Frida så har jag ju kört att han har fått lägga sig när han pipit och när han varit lugn så har han fått träna igen som jag fick tips från Monika. Hon hade kört så med sin tärv och detta hade fungerat för henne....innerst inne har jag tvekat.....om det var rätt sätt att köra med Mr M, men jag vågade inte tro på mej själv så jag körde på så som jag fick tips att köra, men vi har väl inte gjort så många framsteg direkt......Varför tänka, fick jag från Frida: tänk om detta är fel metod? tänk om detta inte fungerar? fokusera på att tyst istället för att bara höra pipet.....jag förklarade för Frida hur jag hade kört och hon trodde inte att det var rätt metod för Mr M.


.....ja ja men efter helgen fick jag nytt sätt att se på det....... Frida menar att istället för att försöka dämpa en hund som piper så ska man dra upp den ännu mer..........mycket kamp & höga krav som följd! För Mr M blev det förbudsövningar, parera hans piruetter, hitta tillbaka till lugn men bestämd - för tvekar jag så blir han osäker, ligga ner med krav på att armbågarna ska vara i marken - kryp med krav, "frys övning" (som jag kallar den:-)) - sitta med fullt fokus trots störningar sen kampa som belöning, skall med fokus på själva skallet för att få det lugnt och i ett stabilt tempo från början eftersom han har tendens att rusa iväg i skallet i början, framåtsändande med grupp.......fritt följ fast utan att ta in honom vid min sidan innan jag började med det, jag gick med honom framför mej tog ett steg åt höger för att få honom att bara följa upp vid sidan och det gick helt super!


......jag tyckte att det gav mej super mycket gällande pipet på Mr M. Jag känner mej super positiv efter helgens kurs och det viktigaste är att det känns roligt att träna igen!......Jag måste ställa högre krav men på ett bra sätt på Mr M samtidigt som jag ska vara med och stötta honom i det han gör rätt......lite kortfattat om helgens kurs.


Jag har haft 2 bra lydnadspass denna vecka! Nästan inga pip alls:-)...


Jag har oxå haft ett riktigt bra sökpass! Mr M fick gå 10 skick varav  4 tomslag.....och han gick som en gud:-) bra framslag, tog den fasta rullen super!, bra tomslag, bra fart(han är helt galen min Mr M! trots tösnön så var det fullt ös medvetslös:-)) Vad mer kan man begära! Han har gjort riktigt stora framsteg med söket! Vi har inte kört sök 1 år ens!Snacka om att det måste vara söket han har i generna och inte spåret:-)


Några springturer har vi även hunnit med sedan sist jag skrev, lite systemövningar på äng med Åza och Helen, några spår etc etc.....jag kommer inte riktigt ihåg.....


.....jag hoppas att det kommer några bilder från helgen längre fram....jag får som vanligt förlita mej på andra då jag har en sådan dålig kamera!....jag håller tummarna att jag får ta del av lite bilder:-)....(blink blink.....om ni läser detta:-))


......jag har bokat in en ny tid för Frida:-)ska åka och träna för henne om ca 2 veckor, hon bor ju bara en timme bort! det är ju ingenting......

Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards