AKJAS MIRKO

Direktlänk till inlägg 1 maj 2009

Framsteg Tillbaka till ruta 1

Av Elin Haglund - 1 maj 2009 08:24

.....ja som ni har läst så har jag å Mr M gjort riktiga framsteg, vilket känns super skönt!:-) med tanke på att jag har haft motgångar med denna hund i över 1år. Vi har gjort framsteg så att vi klara flera moment på rad utan pip, klarar flera moment med kommendering utan pip.


Igår träffade jag Helen, Åza och Thomas på Haninge BK. Jag tänkte att vi skulle avancera ytterligare genom att få kommendering och att några stod tätt in till oss eftersom det är något han har svårt med och sen att vi skulle köra hela lägre lydnaden. Jag har märkt i och med våra misslyckade tävlingar att han har svårt när det står folk på båda sidor om honom, då blir han orolig och pipig. Lydnadstävlingarna har ju gått bra och det tror jag beror mycket på att där står domaren bara på en sida och det har vi tränat mer på. Men det blev ju självklart ett alldeles för stort steg som vi tog med gårdagens träning!som jag insåg i efterhand.


Jag skulle antingen har börjat med att dom stod väldigt nära men bara kört ett moment sedan belöning eller någon del av något moment sedan belöning eller så skulle dom har fått stått längre ifrån och att jag skulle ha kört flera moment, men det är lätt att vara efterklok och det är väldigt lätt att avancera för fort. Jag tyckte att Mr M borde ha klarat av det vid det här laget, men i efterhand så inser jag att det blev för stort steg för Mr M att ta. Igår kändes det för jävligt!det kändes som att vi var tillbaka till ruta 1 för 711 gången det senaste året! Jag hoppades och trodde helt allvarligt att vi skulle kunna tävla om 1 månad i och med att vi har gjort sådana framsteg vad gäller pipet, men nu känns det som att det är långt kvar tills dess:-( Det är bara att ta tag i nästa problem!Suck! Ytterligare problem! Vi verkar få alla motgångar medan andra får framgångarna!


Jag måste erkänna att jag motivationen tryter när jag stöter på motgång efter motgång. Jag skulle ju bara vilja tävla, så mycket tid som jag lägger ner på träning så tränar jag ju inte bara hund för att träna utan jag är ärlig och skriver att jag tränar för att kunna tävla annars skulle jag inte lägga ner så mycket tid som jag gör!


Det har varit mycket positivt i bloggen den senaste tiden, men i och med att jag har haft så mycket motgångar med Mr M det senaste året så kan en sådan liten sak som igår kännas som att himlen ramlar ner och motivationen försvinner. Men den kommer igen!:-)


Idag ska det tittas på skyddstävlingar på klubben, roligt! Jag håller tummarna för Vera som tävlar elit skydd idag!

 
 
Helen

Helen

1 maj 2009 12:09

Hej tjejen! Du kommer nog visst kunna tävla om en månad:) Vi får helt enkelt träna mer tävlingsmässigt. Både du och jag;)

http://home.swipnet.se/malle

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Lösenord

Vill ni läsa blogggen? Maila mej: elin_haglund81@hotmail.com så får ni lösenordet.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards